Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Škoda Rapid Sport predstavljena na festivalu Wolfsburg 2013!
formats

Škoda Rapid Sport predstavljena na festivalu Wolfsburg 2013!

Škoda je tokrat ob Vrbskem jezeru kjer je potekal že 32 tradicionalni VW Golf GTI festival predstvila tudi svojih pet športnikov: Škoda Rapid Sport »koncept« , Škoda Octavia Combi s športnim paketom, Škoda Citigo Motorsport, Škoda Fabia RS Motorsport – UK Edition ter Škoda Fabia S2000 rally! Eden izmed petih navedenih športnikov je tudi nova Škodina študija! Tako je tokrat Škoda Rapid predstavljena v športni različici z agresivnejšo zunanjo podobo z imenom Rapid Sport!

Škoda Rapid Sport "koncept"

Škoda Rapid Sport “koncept”

Kot znamka s skoraj 112 leti motošportne tradicije je tokrat predsednik Škoda uprave, Prof. Dr. H. C. Winfried Vahland dejal: »vsakoletni dogodek ob Vrbskem jezeru je prava Meka za vse ljubitelje hitrih avtomobilov, saj ga vsako leto obišče več kot 200.000 oboževalcev in ravno zato smo želeli javnosti prvič na ogled pokazati našo novo kompaktno limuzino rapid v športni različici z izrazito dinamično in čustveno zunanjo podobo!« Pri Škodi so tudi dejali, da koncept Sport prikazuje kako vsestranski je lahko novi Rapid.

Škoda Rapid Sport "koncept"

Škoda Rapid Sport “koncept”

 

Škoda Rapid Sport »koncept«

Škoda Rapid Sport "koncept"

Škoda Rapid Sport “koncept”

Zunjanjost novega Rapida je pobarvana v kombinaciji dveh metalnih barv! Corrida rdeči (Corrida Red) in kovinsko sivi (Steel Gray) s tem pa športna Rapid-ka želi pritegniti pozornost okolice z izrazitimi, agresivnejšimi potezami po celi konstrukciji vozila! Maska motorja ima nov pokrov motorja z odprtinami za zrak. Sprednji, širši in večji odbijač ima novo nenavadno oblikovano odprtino za pritok hladnega zraka v motor ter nov zračni stabilizator iz ogljikovih vlaken. Za sprednje luči so uporabili ksenonske žaromete, (katerih pri običajnem Rapidu ni na voljo) z ločenimi dnevnimi lučmi.

Škoda Rapid Sport "koncept"

Škoda Rapid Sport “koncept”

Rapid Sport je dobil tudi nova, večja 19-palčna alu platišča, ki so rdečo-sive barve ter poudarjene agresivnejše stranske pragove. Zadnji konec Rapid Sporta je pridobil nov spojler na prtljažniku, večji, širši odbijač, kateri sedaj ima nov difuzor, ki pa je narejen iz istega materijala kot je stabilizator zrak na prednjem odbijaču. Zadnji odbijač pa krasi tudi novi par romboidnih izpušnih cevi. Omembe vredno so tudi zadnje luči s poudarjenim belim snopom v izraziti obliki C, kar pa je tudi znak novega Škodinega »pridiha« dizajna.

Škoda Rapid Sport "koncept" - interior

Škoda Rapid Sport “koncept” – interior

Nova je tudi notranjot vozila, ki pa je precej podobna novi Škodi Octavii III (2013). Tako je možno opaziti tudi športni pridih v notranjosti Rapida, ki je tudi obarvana v kombinaciji dvobarvne karoserije vozila. Opazimo lahko nov športni volan, Recaro sedeže in aluminijaste stopalke. Pika na i pa so tudi šivi v kombinaciji rdeče in sive barve na sedežih, volanu in ročici za prestavljanje!

Škoda Rapid Sport "koncept"

Škoda Rapid Sport “koncept”

Čehi na žalost niso razkrili tehničnih podrobnosti vozila oz. kaj se točno skriva pod pokrovom motorja! Za zdaj v Rapidovi paleti motorjev kraljuje 1.4 TSI motor s 122KM/90kW. Sodeč po notranjosti vozila pa lahko z gotovostjo trdimo, da je ta avto popolnoma funkcionalen in se je sposoben premikati okoli svoje osi. Prav tako po nekaterih notranjih elementih kot so: samodejni menjalnik DSG, merilnik hitrosti, ki ustreza bencinskim motorjem, lahko sklepamo, da se je v avtomobilu Škode Rapid Sport uporabljala »tehnologija« Škode Fabie RS! Torej motor bi bil 1.4 TSI okoli 180KM s 7 stopenjskim DSG menjalnikom. Morda pa nam Škodina študija, po tihem napoveduje tudi Škodo Rapid RS! Škoda Rapid Sport “koncept” je bila razvita posebej za festival Wolfsburg 2013.

 

Škoda Octavia Combi III (2013) s športnim paketom

Škoda Octavia Combi III (2013) Sport Paket

Škoda Octavia Combi III (2013) Sport Paket

Škoda je ob Vrbskem jezeru dala tudi nekaj pozornosti novi Škodi Octavia Combi. Tako ste si lahko ogledali tudi novo Škoda Octavio Combi s športnim paketom. Značilnosti športnega paketa so rdeče-črni spojler, sijoča rdeče-črna stranska ogledala, črni mat nosilci strešnega prtljažnika, zadnji difuzor v rdeči in črni barvi ter sprednji žarometi, ki so pravtako v sijajni črni barvi. V notranjosti najdemo črne športne sedeže z rdečimi šivi ter aluminijaste stopalke; Velika mat črna 18-palčna alu platišča “Turnini” poudarjajo tudi športen videz nove Škode Octavie Combi III.

Škoda Octavia Combi III (2013) Sport Paket

Škoda Octavia Combi III (2013) Sport Paket

 

Škoda Citigo Motorsport

Škoda Citigo Motorsport

Škoda Citigo Motorsport

Prav tako smo lahko videli novo Škodo Citigo Motorsport. Motorsport različica je v beli barvi, ki ima temno zastekljeno panoramsko streho s črnimi vzdolžnimi črtami, ki se končajo na pokrovu motorja. Športni komplet je sestavljen iz novega, sprednjega odbijača s črnim stabilizatorjem, strešnim spojlerjem in zadnjim difuzorjem v črni (Deep Black) barvi, prav tako so stranska ogledala tudi v stilu črne barve (Deep Black). Škodo Citigo Motorsport pa krasijo tudi nova 16-palčna alu platišča, ki so na voljo po želji v beli ali v kombinaciji kovinsko/srebrni barvi. Ob straneh malega Škodinega športnika najdemo nalepko s sivim Škoda Motorsport motivom. Zadnja stranska okna pa so tudi zatemnjena v črno barvo kjer najdemo tudi beli Škoda Motorsport logo! S tem nov videz Škode Citigo Motorsport obljublja tudi čisto dinamiko!

Škoda Citigo Motorsport

Škoda Citigo Motorsport

 

Škoda Fabia RS Motorsport – UK Edition

Škoda Fabia RS Motorsport - UK Edition

Škoda Fabia RS Motorsport – UK Edition

Motorsport – UK Edition je angleška različica/paket Fabie RS, ki pa je pobarvana v »Candy« belo barvo kar pa je v čistem nasprotju z elementi kot so sprednji stabilizator na odbijaču, sprednji žarometi, streha, strešni spojler ter difuzor na zadnjem odbijaču, ki so pobarvani v črno barvo kot povezana celota. Tonirana stekla poudarjajo športen značaj! Tako tudi najdemo ob straneh Fabie RS Motorsport – UK Edition nalepko s sivim Škoda Motorsport motivom ter na spodnjem delu vrat v črnem snopu najdemo bel logotip z napisom ŠKODA Motorsport. Angleško varianto Fabie RS krasijo bela ali črno-metalna 17-palčna alu platišča z “Gigaro” vzorcem. V notranjosti RSke najdemo tudi bele šive na sedežih, tri-krakem volanu in ročici za prestavljanje, ki prav tako poudarja športen značaj četrte predstavljene Škode na 32 Wolfsburg festivalu.

Škoda Fabia RS Motorsport - UK Edition

Škoda Fabia RS Motorsport – UK Edition

 

Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000

Kot zadnji in najmočnejši predstavnik Škode ob Vrbskem jezeru kjer je potekal 32 tradicionalni Wolfsburg festival je peti športni predstavnik rally različica Fabia S2000. Ta surovi češki športnik je v sezoni 2012 kot ekipa Škode Motorsport bila ponovno uspešna in osvojila svetovno prvenstvo v razredu WRC2 ter evropsko prvenstvo v ERC.

Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000

 

Škoda Highlights – GTI-Treffen 2013

Galerija Škodinih športnih predstavnikov na 32 tradicionalnem VW Golf GTI festivalu:

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments