Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Škoda Superb 2015!
formats

Škoda Superb 2015!

Kot marsikdo, tudi mi komaj čakamo novo Škodo Superb. To bo že tretja generacija tega priljubljenega vozila. Seveda nas zanima predvsem njen izgled in s pomočjo interneta si že lahko ustvarimo neko podobo, ampak za najbolj točne informacije pa bo potrebno počakati do marca, ko bo uradna predstavitev nove Škode Superb v Ženevi. Do takrat pa se lahko naužijemo slik s spleta.

Škoda Superb 2015 - render

Škoda Superb 2015 – render

Po pridobljenih informacijah sodeč, bo nova Škoda Superb izdelana na Volkswagnovi MQB platformi, v sedanski, kot tudi v karavanski različici. Sploh karavana v Sloveniji že težko pričakujemo, saj je pri nas bolje prodajan kot limuzinska izvedba.

Škoda Superb Combi 2015 - render

Škoda Superb Combi 2015 – render

Verjetno se vsi sprašujemo naslednje:
Kako velik bo novi Superb? Ali bo kos svojim nasprotnikom oziroma konkurenci? Bo imel več prostora kot dosedanji? Kakšni bodo agregati?

Kar se samih dimenzij tiče, vam zaenkrat lahko posredujemo samo podatke, izbrskane iz tujih tabloidov in s spleta. Meril naj bi okoli 4,9 m, medosna razdalja bi se naj povečala s sedanjih 276 cm na 284 cm. Če pomislimo na velikost prtljažnika v sedanji izvedbi, ki je kot ena mini garsonjera, se lahko zdaj nadejamo še več prostoru. Kot verjetno sami veste, je druga generacija zadovoljila potrošnika v vseh pogledih in je vsekakor za pričakovati, da bo tretja to nalogo opravila še bolje.

Kar se tiče motorjev, pričakujemo bencinske VW agregate 1.4 TSI, 1.8 TSI in 2.0 TSI, hkrati pa potiho upamo na še kej večjega. Seveda ne bo bodo manjkali niti dizelski agregati, med njimi 2.0 TDI z močjo od 150 do 240 KM. Na voljo pa bo tudi 4×4 pogon.

Med poplavo informacij, nas je še posebej pritegnila ideja o hibridu. Lahko res pričakujemo kaj takega? Govori se o 1.4.TSI bencinskem motorju v kombinaciji z elektromotorjem, ki bi skupaj dosegla okoli 218 KM. Takšna pridobitev bi bila super poživitev že tako obsežne Škodine ponudbe vozil in zelo dobrodošlo pri ljudeh, ki smo vsaj malo ekološko osveščeni.

Ampak, pustimo se presenetiti in počakajmo predstavitev v Ženevi. Kot pravi stari balkanski pregovor:Živi bili pa vidjeli! ;)

Galerija!

 

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments