Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq!
formats

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq!

Škoda je pri iskanju imena za svoj novi model dobila navdih pri medvedu Kodiak (po Wikipediji Kodiak medved – največja podvrsta rjavega medveda – živi na jugozahodu Aljaske) in se je odločila ime zaključiti s črko Q. Novi SUV torej nosi ime Skoda Kodiaq?

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

 

Proizvodnja bo potekala na Češkem, skupaj z novim proizvajalcem SUV avtomobilov Seat. Obe avtomobilski znamki bosta uporabljali isto platformo MQB, kar pomeni tudi prečno postavljen motor. Na tej platformi pravtako stoji nova generacija VW SUV Tiguana.

Seat Ateca

Seat Ateca

Seat Ateca

Seat Ateca

 

Za razliko od njene ”konkurece” VW Tiguana ali športno zasnovanega Seatovega SUV , bo Škodin SUV večji in bolj praktičen, skratka pametno izkoriščen. Ponujal bo več notranjega prostora in večji prtljažnik. Prvič v zgodovini Škode se bo pojavilo sedem sedežev. To so zaenkrat še informacije s spleta, več pa bomo izvedeli na predstavitvi v Ženevi letos.

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiak oz. Škoda Kodiaq

Pod pokrovom lahko pričakujemo že znan repertoar motorjev, predvsem TDI 2,0 izpolnjuje pogoje za emisijski razred Euro 6, ki bo na voljo tako z ročnim šeststopenjskim kot z avtomatskim DSG menjalnikom. Pri bencinskih motorjih bodo is Superb palete motorjev  svoje mesto dobili 1,4 TSI 92kw pa vse do 2.0TSI 206kw. Cena naj bi se gibala okrog 24000 €, vendar je zaenkrat o ceni še težko govoriti. VW namreč razmišlja o ceni za novega Tiguana, ki bi se naj gibala okrog 30000 €. Dokler avtomobil ne doseže naših tal, so žal vse še ugibanja. Več bomo izvedeli po avtosalonu v Ženevi kjer bo Kodiaq predstavljen.

No poglejte si še kratko nemško predstavitev: Klik

 

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

One Response

 1. simon

  Želim si testne vožnje
  imam škodičko – FABIA in škodilaka – SUPERB, zato čakam KODIAK.
  Uspešno še naprej
  Simon