Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Zelena luč za serijsko proizvodnjo nove Škode Rapid v mestu Mladá Boleslav!
formats

Zelena luč za serijsko proizvodnjo nove Škode Rapid v mestu Mladá Boleslav!

Škoda Rapid - začetek proizvodnje!

Škoda Rapid – začetek proizvodnje!

 

»Začetek serijske proizvodnje Škode Rapid je poseben trenutek za nas« je poudaril predsednik Škoda uprave, Dr. H. C. Winfried Vahland. »Danes smo dali zeleno luč za serijsko proizvodnjo novega razreda ŠKODA. Avtomobil postavlja nove standarde v razredu kompaktnih avtomobilov in je pomemben steber naše strategije rasti. Celotna ekipa ŠKODE je stremela k temu dnevu – od danes se bo po tekočem traku vozila nova Škoda Rapid. »Ta avto bo pozval naše stranke in še okrepil položaj Škode na mednarodnih trgih,« je dejal dr Vahland.

Škoda Rapid – začetek proizvodnje!

Škoda Rapid – začetek proizvodnje!

 

Škoda Rapid je tretji model, ki bo izdelan v mestu Mladá Boleslav, kot tudi Fabia in Octavia. Trenutno Škoda posodablja in širi bistvena področja proizvodnje v njen glavni obrat za proizvodnjo Škode Rapid in naslednje generacije Octavie. Proizvodna zmogljivost traku 1 v Mladá Boleslav se bo v prihodnosti povečala z 800 na 1200 vozil na dan. »Ta razširitev, medtem ko se proizvodnja nadaljuje na obeh progah sočasno, je logistična in inženirska mojstrovina naših proizvodnih, planerskih in logističnih timov,« je dejal Michael Oeljeklaus, Škodin član uprave za proizvodnjo in logistiko. »S tem bomo uspešno realizirali temeljno širitev kapacitet v našem glavnem obratu.«

Da bi se zagnala proizvodnja Škode Rapid, so se izvedli različni ukrepi v 17 proizvodnih halah v mestu Mladá Boleslav skupaj s 173 posameznimi projekti. To vključuje več kot 141 planerjev in 2.000 zaposlenih iz zunanjih podjetij. Prvotni proizvodni trak je prejel novo opremo za sestavljanje Škode Rapid. Kot primer naj navedemo opremo za montažo modulov, kot so na primer kabine, sprednji konec in šasije. Potem so tu še oprema za polnjenje vozil z mazivi, gorivom in hladili ter oprema za testiranje, transportne sisteme in tehnologije upravljanja. Po širitvi proizvodnih hal je montažna linija zrasla skoraj za tretjino.

Škoda bo še nadaljevala s konstrukcijskimi ukrepi in širitvijo logističnih zmogljivosti v mestu Mladá Boleslav, ker v prihodnjih mesecih prihaja začetek proizvodnje novega modela Škode Octavie. V prvi polovici leta 2012 je blagovna znamka izdelala približno 530.000 vozil po celem svetu.

Škoda Rapid ima veliko prostora, izrazno obliko, odlično razmerje med ceno in kakovostjo, celovito varnostno opremo in ekonomične motorje. Rapid po velikosti uvrščamo med Fabio in Octavio in je sedmi avtomobil znamke Škoda. Je del segmenta kompaktnih avtomobilov, ki predstavljajo 36 odstotkov globalnega avtomobilskega trga. Po mnenju strokovnjakov se bo do leta 2020 odstotek prodaje tovrstnih avtomobilov povečalo za približno 50 odstotkov.

Škoda Rapid

Škoda Rapid

 

Škoda Rapid bo uspešno vstopila na evropski trg oktobra 2012. V letu 2013 sledi posebna različica za kupce na Kitajskem, ki bodo proizvedeni lokalno. Proizvodnja Škode Rapid za ruski trg v tovarni Volkswagen Kaluga je predvidena v začetku leta 2014. Češki proizvajalec želi z Rapidom privabiti družine, ki iščejo prostoren družinski avto po dostopni ceni z običajno Škoda kakovostjo.
S kompaktnimi dimenzijami (dolžina 4,48m, širina 1,7m) ima Škoda Rapid ogromno prostora za 5 potnikov in njihovo prtljago. Prostor nad glavo, prostor za noge in prtljažnik predstavljajo novo merilo v tem segmentu vozil. Dopolnjujejo jih številne Simply Clever rešitve, izjemno razmerje med ceno in vrednostjo in celovita varnostna oprema. Pri motorjih pa lahko izbirate med petimi bencinskimi in dvema dizelskima različicama.

Škoda Rapid - dimenzije

Škoda Rapid – dimenzije

 

Škoda Rapid izraža novo razvit oblikovalski jezik proizvajalca: popolni proporci, sveže in čiste površine ter ostro začrtane linije, ki vodijo do atraktivne in elegantne podobe. Na sprednjem delu se kaže inovativna interpretacija Škodinih tipičnih oblikovnih značilnosti: novi Škoda logotip se samozavestno pojavi v harmonično zaokroženem sprednjem pokrovu motorja. Čista čustva se kažejo tudi v karoseriji bočnega dela avtomobila. Odlikujejo ga dolga medosna razdalja in coupe silhueta, ki z natančnimi in ostrimi tornado linijami ustvarja jasno ločnico med svetlobo in senco. Med pomembne značilnosti Škode Rapid štejemo velika vrata prtljažnika, ki omogočajo kar se da optimalno polnjenje 550-litrskega prtljažnika. Ko je zadnja klop zložena, se prostornina prtljažnika poveča kar na 1490 litrov, kar je rekord v tem avtomobilskem razredu. Zadnje luči s Škodino značilno C obliko in nov logotip zagotavljajo prepoznavnost Škode Rapid.

Škoda Rapid "posebnosti"

Škoda Rapid “posebnosti”

Več informacij na: 3d-car-shows.com

Avtor prevoda: S.P.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments