Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Škoda Citigo Scout! Kaj pravite na češkega »mešanca«?
formats

Škoda Citigo Scout! Kaj pravite na češkega »mešanca«?

Škoda Citigo - Scout

Škoda Citigo – Scout

Čeprav je v tem primeru samo fantazija, pa lahko kaj hitro postane resničnost. Škoda Citigo bo slej ali prej potrebovala nekaj več. Nedolgo po premieri in testiranju 3-vratne Škode Citigo, je češki izdelovalec avtomobilov trgu ponudil še 5-vratno različico in po vsej verjetnosti bo to za nekaj časa to.

 

Najmanjša Škoda je še vedno zanimiva, čeprav je prvi val navdušenja popustil, vendar si bo potrebno izmisliti nekaj, kar bo pritegnilo nove kupce ali pa vsaj spremeniti podobo avtomobila v glavah tistih, ki razmišljajo o nakupu že znanega modela. Pojavile so se špekulacije o možnem prihodu različice Citigo RS, ki pa je v prihodnosti verjetno ne bo, zato pa je možnost, da bo »cross« varianta nekoč ugledala luč sveta.

 

Medtem ko se športna različica Škode Citigo zdi navaden nesmisel, pa »cross-country« varianta Scout zveni precej zanimivo. Kakorkoli že, off-road ambicij ni, šlo bi samo za združitev cestnega avtomobila z vizualnimi elementi terenca, kar je danes zelo priljubljeno. Ponovno pa se spomnimo, da gre koncept Volkswagnovega cross up!-a, ki je bil javnosti predstavljen že lani, v popolnoma isto smer kot Škodin Citigo Scout in smo mnenja, da VW ne bi smel vztrajati pri tem, da bi »cross« model obstajal samo pri njih, ampak tudi pri Škodi – Citigo Scout.

 

Ilustrator Theophilus Chin je malega Scouta vrgel na papir kjer lahko vidimo, kako bi izgledal. Odbijači, blatniki in pragovi bi bili obloženi kot pri VW cross up!-u, dodanih pa bi bilo nekaj Škoda RS elementov, kot so črna platišča, črna streha in črna zunanja ogledala.
Vsak naj rezultat oceni po svoje, ampak nam se zdi tak Citigo precej bolj šik, kot pa njegova sedanja osnovna, nekoliko dolgočasna konstrukcija.

Škoda Citigo - Scout

Škoda Citigo – Scout


 
Več informacij na: ventos.hubpages.com

 

Avtor prevoda: S.P.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments