Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Najhitrejša Škoda Octavia RS (2013) postavlja nove standarde med kompaktnimi športniki!
formats

Najhitrejša Škoda Octavia RS (2013) postavlja nove standarde med kompaktnimi športniki!

Tokrat je tudi Škoda uradno predstavila vse tehnične lastnosti novega športnika in vse skupaj začinila s slikami nove Škode Octavie RS ter Octavie Combi RS! Tretja generacija  Škode Octavie RS ter Combi RS bo naslednji mesec, 10 julija tudi premierno predstavljena na poletnem motošport festivalu Godwood Festival of Speed v Angliji, ki letos obeležuje 20-letnico.

Škoda Octavia RS III (2013)

Škoda Octavia RS III (2013)

Tretja generacija Škode Octavije RS poganjata dva agregata! Prva izbira je bencinski 2.0-litrski TSI motor s 162 kW/220 KM ter 350 Nm navora. Octavia RS limuzina in Combi, se ponašata s pospeškom 6,8 s, z mesta do 100 km/h. ter najvišjo hitrostjo 248 km/h v kombinaciji z ročnim menjalnikom. Tako je tretja generacija Octavie RS za pičlih 6 km/h hitrejša od svoje predhodnice – druge generacije Octavie RS. V primerjavi s predhodno generacijo je tako močnejša  in tudi varčnejša. Poraba goriva je nižja za 19%. Zasluga za tako izboljšano učinkovitost porabe goriva gre sistemu KESSY (Start/Stop sistem s kombinacijo regeneracije zavorne energije).

Škoda Octavia Combi RS III (2013)

Škoda Octavia Combi RS III (2013)

Druga opcija ob bencinskem agregatu bo dizelska opcija, ki je prav tako 2.0-litrski TDI CR DPF motor s 135 kW/184 KM ter Nm s pospeškom z mesta do 100 km/h v 8,1 s in z najvišjo hitrostjo 232 km/h.

Škoda Octavia III RS ter Škoda Octavia Combi III RS

Škoda Octavia III RS ter Škoda Octavia Combi III RS

Markanten, športni videz limuzine ter karavana je jasen že na prvi pogled. Tako lahko opazimo, da so odbijači v barvi vozila, sprednje luči so bi-xenonski žarometi z AFS tehnologijo v kombinacijo z LED dnevnimi lučmi. Zavorne čeljusti so v rdeči barvi. Zadek poudarja poseben difuzor in dvojna izpušna cev iz nerjavečega jekla. Lahka ALU platišča pa bojo na izbiro v različnih velikostih, od 17 do 19-palčnih s štirimi različnimi vzorci (17-palčni “Dorado” s pnevmatikami 225/45 R17, 18-palčni “Gemini” (v srebrni ali antracit) in “Pictoris” s pnevmatikami 225/40 R18, 19-palčni “xtrem” lahke zlitine (v črni barvi).

Škoda Octavia RS III (2013) - notranjost

Škoda Octavia RS III (2013) – notranjost

Notranjost nove Octavie RS je bogato opremljena! Opremljena s športno oblikovanimi sedeži, trikraki večfunkcijski volan nastavljiv po višini in globini, prestavna ročica in manšeta ter ročica ročne zavore prevlečene v usnje, sredinski naslon za roke, stopalke kovinskega videza,  ter inštrumenti z belo osvetlitvijo na črni podlagi.

Galerija slik Škode Octavie RS III (2013):

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments