Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Vse tri stopničke v lasti Škode!
formats

Vse tri stopničke v lasti Škode!

Esappeka Lappi, zmagovalec WRC2

Esappeka Lappi, zmagovalec WRC2

Ekipa Škode Motorsport je bila ponovno uspešna v svetovnem prvenstvu razreda WRC2! Tokrat je ekipo do zmage popeljal mladi finec Esappeka Lappi z svojo nekompromisno vožnjo čez celotni rally, ki je potekal po makadamskih poteh po Portugalski. Finec je osvojil kar 11 od skupno 15 hitrostnih preizkušenj in bil celotni rally na prvem mestu. Po nesrečni izbiri gum in predrti pnevmatiki je odlično tretje mesto pripadalo drugemu vozniku Škode Seppu Wiegandu s Fabio S2000. Drugi je bil Robert Barrable s Fiesto S2000.

Rally je sicer dobil VW voznik Sebastien Ogier, po odstopu Sorda s Citroenom je do drugega mesta prišel njegov moštveni kolega Hirvonen, tretje mesto pa je pripadalo Latvali (VW Polo R WRC). Tretji voznik Volkswagen Motorsporta, Andreas Mikkelsen, ki je v prejšnjih sezonah osvojil lovorike v IRC prvenstvu z Škodo, je na svojem krstnim reliju z WRC dirkalnikom osvojil odlično šesto mesto in tako prišel do prvih točk v svetovnem prvenstvu.

V skupnem seštevku točk vodi Ogier že 54 točk pred Hirvonenom in še pet točk več pred Loebom. V prvenstvu WRC2 trenutno po štirih relijih vodi Sepp Wiegand (Škoda) s 55 točkami, pred Fuchsom (40 točk) in Protasovom (37 točk)

WRC Rally Portugalska

WRC Rally Portugalska

Če je tovarniška ekipa Škode osvojila prvo in tretje mesto, pa so privatni moštvi na drugih dveh večjih relijih osvojili drugi mesti, prav tako s  Fabio Super 2000.
Na Rally Lavanttal v Avstriji je drugo mesto osvojil Raimund Baumschlager, pred njim je končal le Harrach Beppo z Mitsubishijem. Rally je zaznamovalo veliko število nesreč, predvsem zaradi nepredvidljivih pogojev na cestišču. Tako so vozniki doživeli vse od močnega naliva, do izletov v sneg, ledu na makadamskih odsekih, goste megle in tudi sonca v soboto.

Rally je štel tudi za slovensko prvenstvo. Tokrat ni bilo slovenskega prvaka Humarja (Fabio so namreč prodali v Italijo), tako je rally osvojil Trček pred Žakljem (oba Mitsubishi) in Turkom (Renault Clio R3).

Škoda Team na Rally Lavanttal

Škoda Team na Rally Lavanttal

Z dirkalnikom Škode so nastopili tudi Tim Novak (Fabia R2) in Rok Jerkič ter Albert Ponikvar (oba z Fabio A5). Med tem ko je Ponikvar odstopil že na drugi hp zaradi tehničnih težav,  je ekipa Autosport Jazona nastopila z povsem obnovljeno Fabio. Utrgana žica pedala za plin in nekaj manjših problemov z zavorami ekipe ni ustavila, posadko je ustavila šele zlomljena polosovina na deseti preizkušnji. Novak je z Fabio druge generacije bil odlično drugi med vozili na sprednji pogon. To je bil njegov krstni rally v slovenskem prvenstvu.

Drugo večje drugo mesto pa lahko omenimo italijanski 37.Rally 1000 Miglia. Na njemu je nastopil Umberto Scandoli s Fabio Super 2000 in vodil vse do sedme preizkušnje, kjer je predrl pnevmatiko in tako moral kljub še dvema zmagama na naslednjih preizkušnjah prepustiti zmago Pericu (Peugeot) za pičlih 4,4 sekund!

Umberto Scandoli

Umberto Scandoli

Naslednji reliji za posamezna prvenstva:

WRC: Rally Aregentina 1. – 4. Maj
ERC: Rally Portugalska 25. – 27. April
Slovensko prvenstvo: Rally Saturnus 10. – 12. Maj
Avstrijsko prvenstvo: Wechselland Rallye 3. – 4. Maj
C.I.R. (ITA): Rally Adriatico 12. – 14. Maj
Češko prvenstvo: Rallye Šumava 18. – 20. April

Več na: http://entry.rallyesumava.cz

Avtor: K.N.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments