Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Škoda Superb 2013 stopila korak dlje! Več kot običajni »facelift«!
formats

Škoda Superb 2013 stopila korak dlje! Več kot običajni »facelift«!

Škoda bo tokrat predstavila svojo pomlajeno Škodo Superb na Shanghai-skem Motor šovu, ki bo potekal 19 aprila 2013. Tokrat vam predstavljamo uradne informacije in fotografije modernizirane Škode Superb,  Combi 2013!

Škoda Superb in Superb Combi facelift (2013)

Škoda Superb in Superb Combi facelift (2013)

Po uradni predstavitivi nove Octavie Combi III (2013) bo sedaj predstvljena tudi največja limuzina in Combi češkega proizvajalca avtomobilov Škoda Superb (2013)! Najprestižnejši model Škode je tokrat bil prenovljen in moderniziran z novimi, svežimi potezami! Z novimi smernicami češki avtomobilski proizvajalec želi dati nov, svež in še bolj drzen dizajn celotnemu segmentu vozil Škoda! Tako Škoda tudi tokrat navdušuje s pomlajeno in izpopolnjeno Škodo Superb!

 

Zunanjost!

Sprednji del Superba je sedaj še bolj izrazit! Tokrat preoblikovana in širša sprednja maska ima nov pokrov motorja, katerega krasi tudi nov Škodin logo. Novost so tudi bolj izrazite meglenke in ostro zaključen odbijač! Novostim pa še zdaleč ni konca!

Škoda Superb facelift (2013) - bi-xenon sprednje luči z integriranimi LED dnevnimi lučmi!

Škoda Superb facelift (2013) – bi-xenon sprednje luči z integriranimi LED dnevnimi lučmi!

 

Prvič v zgodovini modela Superb, Škoda predstavlja novo varianto bi-xenon sprednjih luči z integriranimi LED dnevnimi lučmi! S spodnjim »podaljšanjem« pre-oblikovanjem sprednjih luči pa naj bi Škodini oblikovalci dodali pridih večjega dostojanstva samemu vozilu.

Škoda Superb facelift (2013) - zadnje luči z integriranimi LED lučmi!

Škoda Superb facelift (2013) – zadnje luči z integriranimi LED lučmi!

Zadnji konec obeh variant Škode Superb 2013 sta oblikovani v smeri še večje prepoznavnosti in privlačnosti prestižnega razreda s pomočjo novih LED luči! Tako so zadnje luči dobile tudi nov dizajn! Oblikovane po Škodini tipični »briljantni« C obliki in tako prvič na tem modelu Škode, krasijo zadnje luči trije novi svetlobni snopi s pomočjo LED tehnologije! Ta dva, nova trikotna segmenta pa sta tudi znak novega Škodinega »pridiha« dizajna. Pri osvežitvi zunanjosti Superba pa pomagajo tudi dve novi metalni barvi ( »meteorna« siva in »lunina« bela) ter večja platišča (iz 16” na 18”).

 

Oprema in varnost!

Notranjost Superba tokrat krasi nov volanski obroč v tri oz. štiri kraki obliki.V ponudbi tokrat nudijo kar devet variant vzorcev tkanine za sedežne prevleke. Predstavnik najvišje kakovosti, Laurin & Klement pa bo tokrat ponujala notranjost v kombinaciji rjave in bež barve. Nova in inovativna pridobitev v notranjosti Superba je tudi funkcija premikanja sprednjega sovoznikovega sedeža iz ozadja! Sedaj s pomočjo te funkcije lahko na električen način upravljamo sprednji sovoznikov sedeže kar iz zadnjih sedežev. Poleg vseh ostalih novosti pa lahko še omenimo novo naslonjalo za roke s kombinacijo Jumbo Box-a, extra obešalniki za torbe, itd…

Škoda Superb facelift (2013) - Laurin & Klement notranjost

Škoda Superb facelift (2013) – Laurin & Klement notranjost

Oprema vsebuje tudi nadgrajeno avtomatsko parkiranje (Automatic Parking Assistant version 2.0). Tako avtomatizirani sistem za parkiranje, ki že podpira bočno parkiranje omogoča tudi pravokotno vzvratno parkiranje! Električni pomik strehe v kombinaciji s solarnimi celicami za limuzinsko izvedbo Superba, med tem ko prostornejšo izvedbo Superba Combi pripada streha na električni pomik v kombinaciji s panoramskim izgledom. KESSY (Keyless) kratica pomeni več funkcij hkrati! Vstop, izstop in start/stop vozila brez ključa! Škoda nam s tem prinaša možnost hitrega nadzora nad vozilom. Kar pa ne pomeni samo odpiranje in zapiranje vrat! Možen je tudi zelo enostaven način zagona in zaustavitve motorja z uporabo gumba Start/Stop, ki je na volanskem drogu. Multimedijski navigacijski sistem Columbus se upravlja preko 6,5 “barvnega LCD zaslon na dotik z visoko ločljivostjo 800×480 pik z integriranim diskom kapacitete 30 GB. Multimedijski sistem Columbus se lahko uporablja tudi za prikaz/izpis različnih ostalih informacij/parametrov  kot so: »Climatronic« klimatska naprava, parkirni senzorji, ura, itd…

V primeru večje varnosti Škoda Superb nudi tudi devet zračnih blazin ter tritočkovne varnostne pasove; ESP (Electronic Stability Program), ABS in pomoč pri zaviranju (Brake Assist – BA) je pri vseh opremah vključen kot standard. Na zahtevo pa je možno tudi izbrati: funkcijo zaviranja v sili (Front Assistant), sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (Driver Activity Assistant), pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Start Assistant), pomoč pri boljši vidljivosti v nočnih razmerah (Adaptive Frontlight System); Pri Elegance paketu/opremi pa je serijsko vključena tudi funkcija nadzora tlaka v pnevmatikah.

 

Tehnične lastnosti!

 

Škoda Superb facelift (2013) - paleta motorjev TDI in TSI

Škoda Superb facelift (2013) – paleta motorjev TDI in TSI

Za razliko od običajnega »facelifta« je Škoda tokrat stopila korak dlje! Pod pokrovom motorja se skriva še varčnejša Škoda Superb! Da so lahko pridobili izboljšano učinkovitost porabe goriva, je češki proizvajalec avtomobilov kombiniral KESSY- Start/Stop sistem skupaj z regeneracijo zavorne energije (Brake Energy Regeneration) in tako pridobil 19 odstotkov privarčevanega goriva. V državah EU bo tak »varčni« sistem na voljo serijsko! Se pravi, da vsi dizelski agregati ter osnovni bencinski motor z agregatom 1.4 TSI s 125KM/92 kW v osnovi že vsebujejo »varčno« tehnologijo. Najbolj varčna Škodo Superb je varianta GreenLine  s porabo 4.2 litra na 100km, kar pa ustreza emisijam od 109g CO2/km. Ostale spremembe pa se nadaljujejo pri varianti s pogonom na vsa štiri kolesa z oznako 4×4! Turbodizelski agregat 2.0 TDI 4×4 s 140KM/103kW (320Nm) je tokrat opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, med tem ko je močnejša različica agregata s 170KM/125kW (350Nm) opremljena s 6-stopenjskim z dvojno sklopko DSG avtomatskim menjalnikom.

 

Prostornina!

Škoda Superb Combi facelift (2013) - na voljo od 633 litrov do 1865 litrov prostornine

Škoda Superb Combi facelift (2013) – na voljo od 633 litrov do 1865 litrov prostornine

Limuzinska različica Superba ima tokrat 595 litrov prostornine. V primeru ko položimo zadnjo sedežno vrsto, povečamo skupno prostornino na 1700 litrov. Kombi različica Superba ima sedaj 633 litrov prostornine. Ko dodatno zložimo zadnjo sedežno vrsto,  prostor dodatno povečamo na 1865 litrov.

 

Cenik, začetek prodaje!

Škoda Superb facelift (2013)

Škoda Superb facelift (2013)

Za točno ceno pa bo potrebno počakati še kakšen teden! Škoda bo s prodajo prenovljenega Superba 2013 začela na evropskem trgu konec junija letos!

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments