Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Prenovljena Škoda Yeti (2014) na voljo v dveh variantah!
formats

Prenovljena Škoda Yeti (2014) na voljo v dveh variantah!

Letos je leto Škoda vozil in Škodinih inovacij! Do sedaj so pri Škodi v zadnjem, dobrem letu predstavili novi vozili Škodo Citigo in Rapid! Nato je bila okoli novega leta predstavljena tretja generacija Octavie v limuzinski ter Combi različici! V letošnjem letu 2013 v mesecu aprilu so predstavili več kot prenovljenega Superba in pred kratkim namočnejšo Škodo vseh časov! Seveda je govora o novi športni različici Octavii RS. Ob predstavitvi tretje generacije Octavie RS pa je bila najavljena tudi nova Rapid Spaceback! Danes pa vam predstavljamo prenovljeno Škodo Yeti v kar dveh variantah!

Škoda Yeti (2014) prilagojen za mestno vožnjo! - (Copyrighted by: www.skoda-auto.com)

Škoda Yeti (2014) prilagojen za mestno vožnjo!

Tokrat nam češki proizvajalec avtomobilov prvič v svoji zgodovini avtomobilizma predstavlja svoje kompaktno SUV vozilo v dveh variantah in sicer enega Yeti-ja prilagojenega za mestno vožnjo med tem ko je druga varianta Yeti-ja namenjena makadamskim vragolijam.

Škoda Yeti (2014) namenjen makadamskim vragolijam! - (Copyrighted by: www.skoda-auto.com)

Škoda Yeti (2014) namenjen makadamskim vragolijam!

Tako je prenovljeni Yeti bil deležen notranje in zunanje preobrazbe! A spremembe se niso končale tako hitro! O tem malo kasneje! Veliko je tudi novosti v motorni paleti ter nekaj tehnoloških inovacij, ki so tudi prvič predstavljene pri Škodi! Tako prenovljeni Yeti preseneča v večjih pogledih kot bi si sprva predstavljali!

 

Zunanjost!

Iz slik je razvideno predvsem, da gre za prenovo zunajosti in notranjosti! Pri zunanjosti Yetija so bili deležni preobrazbe predvsem maska in pokrov motorja, odbijač ter sprednji žarometi, ki so tokrat tudi prvič na voljo v tem modelu z bi-xenon-skimi žarometi z integriranimi LED dnevnimi lučmi!

Škoda Yeti (2014) - zunanjost

Škoda Yeti (2014) – zunanjost

Med tem pa je zadek dobil nov odbijač in LED luči oblikovane po Škodini tipični C obliki in tako prvič na tem modelu Škode, krasijo zadnje luči dva nova svetlobna snopa s pomočjo LED tehnologije! Za prenovljeno zunanjost Yeti-ja skrbi tokrat tudi širši izbor barv! Na voljo so štiri nove metalne barve v kombinaciji z novimi lahkimi ALU platišči prav tako s štirimi različnimi vzorci (‘Lunina-bela’, ‘Tropsko-Zelena’, ‘Metalno-Siva’ in ‘Magnetno-Rjava’. Zadnji vzorec alu platišč pa spada ekskluzivno pod L&K opremo.

 

Notranjost!

V notranjosti se je osvežitev dotaknila volana (osvežena trikraka oblika), ki v ponudbi tokrat nudijo kar sedem variant vzorcev tkanine za sedežne prevleke. Predstavnik najvišje kakovosti pa bo kot vedno Laurin & Klement. Predvsem pa je notranjost tudi bogatejša z dodatno opremo v kombinaciji s kakovostnejšimi materiali.

Škoda Yeti (2014) - notranjost!

Škoda Yeti (2014) – notranjost!

Yeti je prva Škoda s serijsko vgrajeno vzvratno kamero v kombinaciji z optično parkirno asistenco! Oprema vsebuje tudi nadgrajeno avtomatsko parkiranje (Automatic Parking Assistant version 2.0). Tako avtomatizirani sistem za parkiranje, ki že podpira bočno parkiranje omogoča tudi pravokotno vzvratno parkiranje! Yeti bo prvič tudi vseboval nov KESSY sistem zagona. KESSY (Keyless) kratica pomeni več funkcij hkrati! Vstop, izstop in Start/Stop vozila brez ključa! Škoda nam s tem prinaša možnost hitrega nadzora nad vozilom. Kar pa ne pomeni samo odpiranje in zapiranje vrat! Možen je tudi zelo enostaven način zagona in zaustavitve motorja z uporabo gumba Start/Stop, ki je viden na volanskem drogu.

Prenovljena Škoda Yeti pa se lahko pohvali tudi z novimi štirimi »Simply Clever« rešitvami! Tokratnje pametne pridobitev so oobojestranska talna obloga v prtljažniku. V prtljažniku pa je na voljo nova snemljiva LED luč. Tokrat boste lahko svoja oblačila spravili tudi pod voznikovim sedežem. Zadnja inovacija pa je tudi nova posodo z odpadki v vratih Yeti-ja.

 

Prostornina!

Škoda Yeti (2014) - prostornina!

Škoda Yeti (2014) – prostornina!

Prostornost Yeti-ja je ponovno potrjena in tako v primerjavi s konkurenco kompaktnih SUV-ov ponovno ponuja največ prostora! Prostornina prtljažnika je najmanj 405 litrov, v primeru, da položimo zadnjo sedežno vrsto pa se prostornina poveča na fantastičnih 1760 litrov.

 

Tehnične lastnosti!

Tokrat imamo na voljo sedem modernih agregatov! Na sprednji in 4×4 pogon v kombinaciji z ročnim ali avtomatskim DSG menjalnikom! Za prenovljeno Škodo Yeti lahko izbiramo med štirimi dizelskimi ter tremi bencinskimi agregati! Vsi motorji so prisilno polnjeni s turbino in z direktnim vbrizgom! Spekter oz. razpon agregatov se začne pri 1.2 TSI s 77 kW/105 KM in konča z najmočnejšim agregatom 2.0 TDI s 125 kW/170 KM. Peta generacija sprednje pogonskih ter 4×4 motorjev so opremljeni s Haldex sklopko, ki pa so opremljeni lahko z ročnim ali avtomatskim (DSG) menjalnikom. Posodobljena Škoda Yeti ekskluzivno uporablja najsodobnejši šet ali sedem-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko oz. šest ali sedem-stopenjski DSG menjalnik.

Škoda Yeti (2014) facelift - Simply clever dejstva!Škoda Yeti (2014) facelift - Simply clever dejstva!

Škoda Yeti (2014) facelift – Simply clever dejstva!

GreenLine variant z dizelskim agregatom 1.6 TDI s 77 kW/105 KM na sprednji pogon z ročnim menjalnikom ustvari samo 119 g/kg CO2 emisij. To pa ustreza porabi 4,6 litra dizelskega goriva na 100 km (61 MPG). Poleg navdenega motorja obstajajo še tri GreenLine različice motorjev: 1.4 TSI s 90 kW, 2.0 TDI s 103 kW z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in 1,6 TDI s 77 kW s sedem-stopenjskim menjalnikom (DSG). Zeleni paket oz. Green Tec paket vključuje Start/Stop (KESSY) sistem v kombinaciji regeneracije zavorne energije (rekuperacija) in pnevmatik z nizkim kotalnim uporom.

Obstaja pa še večja izbira kombinacij med motorjem in menjalnikom! Dizelska različica agregata 2.0 TDI s 125 kW je na voljo s fantastično kombinacijo pogona na vsa kolesa (4×4) in samodejnim šest-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG)! Yeti-jev 1.6 TDI agregat s 77 kW in pogonom na sprednja kolesa pa bo imel na voljo samodejni sedem-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DSG).

Z elektronsko krmiljenim 4×4 pogonom (peta generacija Haldex sklopke) in oddaljenostjo od tal 180 mm je kompaktni SUV pripravljen za vsak teren. Z elektronsko zaporo diferenciala (EDS) pa omogoča tekoč in udoben start ter dober oprijem na različnih cestiščih.

 
Video predstavitev: Škoda Yeti and Yeti Outdoor at the IAA 2013

 

Varnost!

Škoda Yeti je brezkompromisna v smislu varnosti, za katero je kompaktni SUV prejel najvišjo oceno 5 zvezdic na Euro NCAP (2009 Crashtest). V primeru večje varnosti Škoda Yeti nudi tudi devet zračnih blazin s tritočkovnimi varnostnimi pasovi ter ISOFIX varno pritrditev otroških sedežev. Elektronski nadzor stabilnosti – ESC (Electronic Stability Control), ABS in pomoč pri zaviranju (Brake Assist – BA) je pri vseh opremah vključen kot standard. Na zahtevo pa je možno tudi izbrati: funkcijo zaviranja v sili (Front Assistant), pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Start Assistant), pomoč pri boljši vidljivosti v nočnih razmerah (Adaptive Frontlight System); Možno pa je izbrati tudi paket funkcije, ki nadzira tlak v pnevmatikah.

Avtor: Škoda Team

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments