Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Jan Kopecky, nov evropski prvak!
formats

Jan Kopecky, nov evropski prvak!

Z šesto letošnjo zmago na  40. Croatia Rally in enim drugim ter tretjim mestom na osmih odpeljanih relijih letos je Jan Kopecky z sovoznikom Pavel Dreslerjem osvojil prvič naslov evropskega prvaka v reliju!

Zmaga Škode Motorsport na Hrvaškem

Zmaga Škode Motorsport na Hrvaškem

Največji hrvaški rally, poznan po velikih hitrosti  na hitrostnih preizkušnjah in spolzkem asfaltu je ta vikend ponujal izredne boje za stopničke.  Avstrijec Andreas Aigner z Subaru Imprezo R4 je prvi dan udarno začel z pohodom na najvišjo stopničko. Skupaj z Hermann Gassner Junior (Mitsubishi Lancer EVO X R4) sta češkemu šampijonu zelo otežila delo. A škodina posadka se ni dala in prav na zadnji hitrostni preizkušnji v petkovem delu relija bila najhitrejša kar za 34,9 sekund pred ostalimi! Tako sta se drug dan neobremenjeno in skoncentrirano na cilj relija pripeljala do zmagovalne stopničke, z skoraj dvominutno prednostjo pred Aignerjem (Subaru) in še 14,2 sekund več pred Gassnerjem Junior (Mitsubishi).

Kopecky suvereno do zmage na 40. Croatia Rally

Kopecky suvereno do zmage na 40. Croatia Rally

Ostali tekmovalci z škodinimi dirkalniki so zasedli četrto mesto (belgijec Tsjonsen), peto mesto (južnoafričan Lategan) in 14.mesto (madžar Puskadi). Domačin Juraj Šebalj z enakim dirkalnikom kot ostali je na sobotni prvi preizkušnji tako razbil svoj dirkalnik: ERC CROATIA – Sebalj – crash

Škoda je slavila v evropskem prvenstvu do sedaj le enkrat. Lansko leto je z enakim dirkalnikom to dosegel finec Juho Hanninen. Si pa je Kopecky dodal naslov evropskega prvaka k lanskem naslovu češkega državnega prvaka z enakim dirkalnikom in k enakem naslovu z Škodo Fabio WRC leta 2004.

Jan si je posebno za naš klub vzel nekaj minut časa na svojem postanku v servisni coni v Poreču in se z svojim posvetilom zahvalil našemu klubu pri podpori in oglaševanju njegovih in škodinih uspehov!

Jan Kopecky se zahvaljuje za podporo našemu klubu

Jan Kopecky se zahvaljuje za podporo našemu klubu

Podpis novega evropskega prvaka Jana Kopeckyja

Podpis novega evropskega prvaka Jana Kopeckyja

Še nekaj dogajanja iz Hrvaške v video obliki:

Avtor: K.N.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments