Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Zgodovina in prihodnost kluba Škoda Team Slovenija!
formats

Zgodovina in prihodnost kluba Škoda Team Slovenija!

Moja ljubezen do znamke Škoda se je pojavila leta 2001, ko sem od očeta dobil v dar svoj prvi avto – Škoda Felicia 1.6lxi, letnik 1998. Okolica je bila polna kritik, od tega, kako grd logo ima, do tega, kako slab avto je to. Ampak se nisem pustil. V meni je nekaj govorilo, da Škoda ni slab avto, ravno nasprotno, kot najstniku se mi je zdel fenomenalen. Doma smo imeli še Škodo Favorit, ki je bila pravi oklepnik, nikoli nas ni pustila na cedilu. Postal sem pravi privrženec znamke Škoda, iskal, kupoval in s Češke uvažal razne tuning/styling dodatke, a ker je bilo teh na voljo zelo malo, je nekaj časa trajalo, da sem oblikoval svojo specialno Škodo.

Škoda Felicia in VeNoM (Copyright: _VeNoM_)

Škoda Felicia in VeNoM (Copyright: _VeNoM_)

Udeleževal sem se številnih »drag dirk«, kjer so prevladovale druge znamke avtomobilov, ampak sem sčasoma uspel dokazati, da moja Škoda Felicia 1.6 ni »švoh«. In tako je moj avto postal prepoznaven.

Škoda Felicia in VeNoM (Copyright: _VeNoM_)

Škoda Felicia in VeNoM (Copyright: _VeNoM_)

Nekaj časa kasneje, se je porodila ideja o lastnem Škoda klubu – ideja o združitvi vseh ljubiteljev te znamke. Ta ideja je potovala od ust do ust vse do oktobra 2003, ko je v pisni obliki pristala na forumu avtomobilizem.com. Odprla se je tema o otvoritvi kluba. Na začetku je bilo življenja v temi bore malo, kmalu pa se je pričela razvijat in videl sem, da zanimanje je. Marsikdo še ne ve, da smo v tistih časih hodili na različna srečanja z namenom spoznati vodje ostalih klubov zaradi želje po združitvi celotnega VW koncerna – Audi/VW/Seat. Nekateri klubi so se ideji in Škodi posmehovali in rekli, da bodo kar sami imeli svoje, drugi so pa samo čudno gledali. Po dolgotrajnem tuhtanju in posmehovanju, ki sem ga dobival od okolice, je padla odločitev. Imeli bomo čisto svoj Klub Škoda, kjer bomo ljudem pokazali pravo lepoto te znamke.

Naš prvi forum o Škoda vozilih (venom18turbo.8.forumer.com)

Naš prvi forum o Škoda vozilih (venom18turbo.8.forumer.com)

Začetek je bil nek X forum in X gostovalec, s katerim smo imeli ogromno težav, saj so brisali in spreminjali kar so hoteli. Kmalu smo se preselili na svojo novo domeno, kjer se je odprla tema o ustanovitvi kluba in njegovega imena Skoda-Team! Tu bi se rad zahvalil vsem takrat sodelujočim štajercem, dolenjcem, primorcem, ljubljančanom in ostalim, ki ste pomagali pri izbiri imena. Bilo je pestro, a ime smo le izbrali in tako se je 27.9.2006 Skoda-Team zapisal kot uradni Škoda klub – Klub ljubiteljev vozil Škoda.

Klub Škoda Team Slovenija - skoda-team.com (uradni logo kluba Škoda Team Slovenija)

Klub Škoda Team Slovenija – skoda-team.com (uradni logo kluba Škoda Team Slovenija)

Še pred uradno ustanovitvijo kluba pa smo se člani foruma že pričeli srečevati na različnih srečanjih doma in v tujini, piknikih, »quickmeetih«, žurih,…in to tradicijo ohranjamo še danes.

Seveda se pri marsikomu poraja tudi vprašanje, zakaj ne uporabljamo uradnega Škoda logotipa. Enostavno, nimamo dovoljenja. Nešteto mailov in prošenj je bilo poslanih vodilnim v Sloveniji, nekaj celo v Mladá Boleslav in kljub nekaj sestankom nam to žal ni dovoljeno. Tako smo izdelali svojo verzijo, ki jo bomo kmalu tudi izboljšali oz.polepšali.

Posodobljen portal kluba Škoda Team Slovenija

Posodobljen portal kluba Škoda Team Slovenija

Danes ima forum že preko 1800 članov, 7500 tem in več kot 77000 prispevkov, številke pa dnevno naraščajo. Nekateri pišejo, nekateri samo berejo, ampak vsi z istim razlogom. Vse zanima znamka Škoda! Klub Škoda Team Slovenija je tudi vodilni slovenski klub na področju vozil Škoda.

Avtor: _VeNoM_.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments