Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Rally Španija in Poreč! Presenečenje med razočaranji!
formats

Rally Španija in Poreč! Presenečenje med razočaranji!

Ta vikend je potekal še zadnji rally za svetovno prvenstvo v rallyju, tokrat v Španiji. Sicer je naslov prvaka bil že oddan pred to dirko, ampak devetkratni svetovni prvak Sebastien Loeb se je poslovil od svoje kariere na najboljši način- z zmago! Medtem ko so konkurentje delali take in drugačne napake, si je šampion s svojo konstantjostjo in umirjenostjo privozil na koncu slabih 20 sekund prednosti pred Jari-Matti Latvalo (Ford) in svojim moštvenim kolegom Mikko Hirvenenom (+1.32.9 zaostanka).

Na omenjeni rally so se prijavili tudi »standardni« vozniki Škode. Ampak tokratni rally je obrnil hrbet moštvu iz Češke. In to že od samega začetka. Andreas Mikkelsen je polomil vzmetenje na svoji Fabii, na istem mestu kot Petter Solberg in Thierry Neuville.

Mikkelsen je naslednji dan nadaljeval rally s pravilom Super rally, Ogier pa je žal ravno na zadnji preizkušnji v prvem dnevu moral odstopiti zaradi tehnične okvare.

Tako je v igri ostal le avstralec Hayden Paddon z sovoznikom John Kennardom. Omenjena dvojica je brez večjih težav le pripeljala do konca. Zasedla sta skupno 20. mesto v generalni razvrstitvi, mesto za njim je pripadlo Andreasu, s časovnim pribitkom iz prvega dneva rallyja.

Super rally - Škoda Fabia

Super rally – Škoda Fabia

Presenečenje med zgornjimi opisanimi dogodki pa je v sosednji Hrvaški, natančneje v Poreču in okolici, pripravila slovenski tim Friderik Vajnhandl in Jaka Cevc. Omenjeni tim sta Ford Fiesto R2, ki sta jo vozila v slovenskem državnem prvenstvu, zamenjala za najeto Škodo Fabio R2 iz ekipe IK Sport. Tako sta si privozila skupno drugo mesto in prvo mesto med sprednje gnanimi dirkalniki.

Slovenski tim Friderik Vajnhandl in Jaka Cevc v Škodi Fabii R2

Slovenski tim Friderik Vajnhandl in Jaka Cevc v Škodi Fabii R2

Prav tako je na najvišji stopnički stala slovenska posadka Žakelj-Selan (Mitshubishi Lancer EVO9), ki sta vodila od same prve hitrostne preizkušnje. Tretja sta bila madžara Varga/ Savanyu s Suzukijem Ignis S1600. Uspešnost slovenskih posadk na rallyju v Poreču lahko vidimo tudi po tem, da je šest posadk zaključilo med prvo deseterico, med njimi tudi Blaž Komadina z sovoznikom Urošem Ocvirkom in dirkalnikom Škoda Fabia R2.

Avtor: K.N.

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Komentiranje izklljučeno  comments