Klub Škoda Team Slovenija je ljubiteljski portal in forum vozil Škoda 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
magnify
Home Aktualne novice Nova Škoda Rapid 2013
formats

Nova Škoda Rapid 2013

Če vaš spomin sega v leto 1980, se zagotovo spomnite atraktivne Škode Rapid. To je bil mali coupe, različica limuzine S130, z motorjem zadaj. Danes rečeno old-school Škoda.

Starejši model Škoda Rapid 130 (1987)

Starejši model Škoda Rapid 130 (1987)

 

Škoda Rapid ni bila šala, kot nekateri mislite. Ta mala limuzina je na marsikateri obraz narisala nasmeh zaradi ogromne količine užitka, prejetega v vožnji tega malega kupeja. Dodaten plus v tistem času pa je bil ta, da ste za avto odšteli malo. Kar preseneča, je tudi to, da Autocar, ki je vodilna avtomobilistična revija v Veliki Britaniji, malega kupeja primerja z modelom Porsche 911 brez strahu, da bi izgubili svojo novinarsko licenco. O hitrosti bi se sicer dalo razpravljati, ampak vsaj nekaj športnega oz.zabavnega je bilo nakazanega v stari Škodi Rapid.
Danes je te lastnosti težje prepoznati v novem modelu Škode Rapid, ki jo danes po velikosti lahko uvrstimo med majhno Fabio in srednje veliko Octavio. Vmesne velikosti na trgu avtomobilov pa ponavadi žal ne kažejo dobrih rezultatov.
Ampak zakaj ne bi pokazala dobrih rezultatov? Danes so avtomobili večji, kot bi »morali« biti. Zato smo veseli, da imamo tukaj pravilno velik družinski avto. Današnja Škoda Rapid je prostornejša od prejšnjega modela Octavie, in kar je presenetljivo, ima VELIK prtljažnik, čeprav v svojem zadnjem delu ni videti preveč zajetna. Ta učinek je bil dosežen s čistimi linijami.

Nova Škoda Rapid na testni vožnji

Nova Škoda Rapid na testni vožnji

Video:Škoda Rapid on Nurburgring!

Kar nekaj dobrodošlih, pametnih in uporabnih idej najdemo v tem avtomobilu, vključno z mrežami za shranjevanje ob straneh naslonjala prednjih sedežev. Nam najljubši dodatek je strgalo za led, shranjeno v vratcih za gorivo, ki hkrati služi kot povečevalno steklo, za vse tiste, ki s težavo preberejo podatke o tlaku v pnevmatikah, ki se pravtako nahajajo na loputi za gorivo.

Video:Notranjost Škode Rapid

Kaj naj rečemo za zaključek? Enostavna in preprosta, narejena z nasmehom za nasmeh…

Več podrobnosti oz. informacij o Škodi Rapid najdete tudi na našem Škoda forumu: Škoda Rapid 2013!

Lep pozdrav,

Vaš klub Škoda Team Slovenija

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

FacebookTwitterGoogle+PinterestRedditShare/Bookmark
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments