Opis, kako doma za minimalen strošek zamenjamo silen blok na roki pri Octavii 2.
Najprej počakamo, da je dovolj mrzlo, da ni prevroče za delat, ter izberemo "tapravo" radijsko postajo.

Dvignemo stran na kateri se bo delalo(pri meni desna)

Odstranimo stransko zaščito, zaščito pod motorjem ni potrebno odstranit

Vijak, ki drži polosovino v pestu ni potrebno odviti

Odvijemo vijake, ki so na sliki, vse skupaj jih je sedem.

ter ko odvijemo tri vijake, ki držijo zglob roke, roko samo pritisnemo dol za odstranitev.S tem je narejena polovica dela, porabljen čas 20 minut.

Roka na tleh, ter smer v kateri se odstrani silen, ter
opozorilo, da se ga v isti smeri tudi vpreša - torej iz leve na desno.V obratni smeri ga meni ni uspelo vprešat.

Homemade varianta orodja za silen blok

Silen zunaj, zraven novega in razlika, na eni strani je ploščat, novi je na obeh straneh v konus.

Novi silen namažemo z milnico ali oljem, da se lažje vpreša, na sliki že skoraj vprešan

ter vprešan

Vse skupaj sestavimo v obratnem vrstnem redu, zategnemo na določen moment(jaz sem jih po občutku, ker CD z avtodato nisem našel (imamo dobre čistilce doma), ko najdem, jih zategnem z moment ključem.

Cel postopek mi je vzel 1 uro, čeprav sem mislil da bom delal kakšne 4 ure.
In zdaj, zakaj me je zanašalo, kar sem opazil šele ko sem dobro pogledal silen -
na sliki ni nobene razlike med novim in starim

potem pa sem slučajno prijel za sredino, katera se vrti in premika levo desno za 0.5 cm.

Zaenkrat ne zanaša, ter nič ne trese pri pospeševanju(kar sem omenil v moji temi "menjava manšete"), moram samo še probat na AC.
Strošek: 1X silen blok 8,98 EUR 1K0 407 182