| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ nakup škoda fabia combi |
|
Lantus
|
Objavljeno: Pe mar 06, 2015 8:00 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 237Kraj: ŽiriPridružen: Pe jan 19, 2007 8:47 am
|
zdravo, odločam se za nakup še enega avta,ki bi postal ''glavni'' avto... danes sem šel gledati eno fabio 1,6 tdi stvar je taka: -avto je uvožen iz francije,kupljen na licitaciji,naj bi bil na lizing prej...- servisna knjiga je zraven,potrjena - naj bi imel realne (preverjene kilometre - 120.000) - skrbi me,da je bil razbit ker je bila menjana prva šipa (vetrobransko steklo) - nekaj malega je obdrgnjen vendar ni panike,pelje se ok,brez sumljivih zvokov -lahko se preveri zgodovino avta - koliko je to sploh smiselno? (preko neke številke) -bi mi lahko to storil kdo s tega foruma,ki dela na uradnem servisu oz. v avtohiši (dbola??  ) -potovalni računalnik je v francoščini, lahko zahtevam od prodajalca,da ga zrihta vsaj v angleščino oz. kako je z slovenskim jezikom?se da updejtat? - je kdo z gorenjske in ima tester za lak ter bi ga bi bil pripravljen posoditi ali pa bi šel zraven (bi ga šli še enkrat pogledat) - dam za 6pack
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: So mar 07, 2015 7:45 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Jezik lahko verjetno spremeniš sam preko MFDja. Preverjanje servisne zgodovine ni samo smiselno, ampak nujno. Je pa vprašanje, če bo možno. Servisna knjižica sama je pa dobra ravno za uporabit kot wc papir. Ravno tako je treba detaljno preverit, če je bila karambolirana. Dbole že dolgo ni več tukaj.
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: So mar 07, 2015 11:12 am |
|
|
|
hvala... tudi mene že kar nekaj časa ni bilo....
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: So mar 14, 2015 1:49 pm |
|
|
|
Zanima me ena stvar: fabije,ki imajo ASR imajo možnost izklopa ASR.Kako je v primeru če ima esp kateri vsebuje spodnje sisteme,lahko izklopiš esp ali samo asr ali nič? Ker pa raznih oglasih vidim v opisu esp,asr ali samo esp pa nekatere imajo gumb za izklop pri klimi nekatere pa ne. Seveda če sklepam da esp vsebuje naslednje. ESP = Electronic Stability Program This requires the car to have ASR (EDL, MSR & ABS) to operate. This feature gives you a nice button on the dash with ESP on it and maybe a "skid" symbol. This superceds/replaces the ASR (or TSC) button.
Še nekaj: mfd je multi function display kaj je razlika proti maxidot ali je to eno in isto?
lp
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: So mar 14, 2015 5:48 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Če je gumb ASR: je samo ta sistem in izklopiš samo ASR ESP: ima avto ESP+ASR in izklopiš oba, vsako posebej ni možno
MFD je zaslon z črno/belo in barvnim prikazom ter imaš možnost vklopa in izklopa nekaterih funkcij, ozadje je črno in črke bele. Maxidot je zaslon podoben navadnemu lcd zaslonu, ozadje je klasično zeleno ter črke črne in ni možnost vklopa/izklopa nekaterih funkcij.
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: So mar 14, 2015 6:39 pm |
|
|
|
hmm,za ekran bi mislil da je ravno obratno kje je potem stikalo za izklop esp/asr če ga ni zraven gretja,bom dal en link npr:  tukaj je knof tle pa ne,pa recimo,da je v opisu esp  slike so simbolične
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: So mar 14, 2015 11:15 pm |
|
|
|
malo berem in iščem odgovore...v knjigi sem našel nekaj odgovor vendar mi nekja ne štima: esp: The following systems are integrated into the electronic stability programme: Electronic Differential Lock (EDL), Traction control system (TCS), Antilock brake system (ABS), Brake Assist, Uphill Start Assist vendar piše da esp-ja ne moreš izključiti - The ESP system cannot be switched off, only the TCS system can be switched off by pressing the button page 134, fig. 131. The warning light page 29 lights up if the TCS system is switched off. torej,če je esp vendar ni gumba za izklop asr-tcs,kako je potem pozimi v snegu oz. naprimer pri uporabi verig kjer se priporoča izklop asr-tcs? The TCS should normally always be switched on. It may be good practice in certain exceptional cases, such as when you wish to have wheel slip, to switch off the system. Examples: when driving with snow chains when driving in deep snow or on a loose surface when it is necessary to rock a car free when it has become stuck. then you should switch on the TCS again. ne vem ali samo jaz ne zastopim stvari  ali preveč kompliciram
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 5:43 am |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Kompliciraš...še enkrat preberi moj post.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 6:00 pm |
|
|
|
Do enega letnika (za Fabio žal ne vem točno, pri Superbu se mi zdi, da je z modelnim letom 2011) se je dalo izključit ESP sistem, če ga je avtomobil imel vgrajenega. Po tem letniku se ESP sistema ni dalo več izključit, temveč zgolj ASR (TCS), kljub temu, da je bil vgrajen ESP. Gumb za ASR pa so imeli starejši modeli, če ni imel vgrajenega ESP sistema. Ampak ni nujno, da so vsi avtomobili imeli ASR (kolikor se spomnim bencinski trivaljniki niso imeli ASR-ja), zato tudi gumba za ASR ni. PS: Ko boš pri avtomobilu temeljito preveri, če ima res ESP, če to piše v oglasu. Ker izza Trojan je to vse ESP, tudi če ima samo ASR  . In Fabij z ESP-jem je bilo v Sloveniji precej malo prodanih, ker je bil tudi v Elegance zgolj za doplačilo 350 EUR.
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 6:50 pm |
|
|
|
avto,katerega imam ogledanega ima esp,preverjeno po kodah iz servisne knjige,vendar je brez gumba za izklop tcs/asr na standardnem mestu.... torej ima esp z vsemi potrebnimi podsistemi brez možnosti izklopa asr/tcs ali celega esp-ja....zanimivo ja,avto pa je letnik konec 2011-modelno 2012
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 6:53 pm |
|
|
|
Hm, čudno. Preveri, da nima možnosti izključitve v nastavitvah na MFDju. A lastnika se bojiš vprašat?
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 6:59 pm |
|
|
|
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 7:33 pm |
|
|
|
Predvidevam uvoz torej.
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 7:49 pm |
|
|
|
sem napisal zgoraj,da je iz francije....
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 7:59 pm |
|
|
|
Spregledal. Si preveril servisno zgodovino?
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Ne mar 15, 2015 9:31 pm |
|
|
|
ja, datumi se ujemajo s knjigo,kilometri niso pisani v sistemu,je pa v sistemu zabeleženo do 75000km potem je vknjigi še 2x vpisano z drugim servisem,ki očitno ni uradni saj ni nič v sistemu.... po datumih in kilometrih bi lahko sklepal da štima..... če bi jo vzel,potem bi moral narediti redni servis,ker je malo čez že,verjetno bi bilo preventivno dobro narediti kar glavnega  čeprav ja na 210 ali 220.000km... morda kdo ve koliko pride glavni za 1.6 tdi 77kw/105KM? 2011letnik
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Po mar 23, 2015 9:17 pm |
|
|