No in končno navodila:
Ta računalnik na sliki je od O2 do facelifta.Pri Faceliftu so spremenili računalnik in konektorje, ves postopek vezave kablov pa je isti. V mojem primeru gre za O2 letnik 2006 z opremo elegance.Pri Yetiju ta vezava ni možna saj naj bi namesto teh luči gorele zadnje meglenke, čeprav je konektor isti kot na O2 facelift.Zasledil sem, da je možnost aktiviranja teh luči, da gorijo med vožnjo, kako je v resnici še poročam.
material4x lučka, ista je za v prtljažnik 6L0947415

kabel za priklop v CECM 000979131A

4x konektor 1J0971972 in kabel za konektor 000979009E
Začetek delaPo navodilih se naj bi odstranilo vso plastiko okoli volana, sredinske zračnike, stikalo za luči in okrasno letvico pri volanu.Dovolj je, da se sname pokrov iz stiroporja nad pedali in že takrat imamo dovolj dostopa do konektorja na računalniku.
Če je čas se lahko razdre vse okoli volana

isto je na sovoznikovi strani
Lokacija konektorja in priklop Na CECM(komfortni modul) se priklopi le en kabel in sicer na B konektor PIN 7.Kabel za minus sem priklopil na vijak pri varovalkah.
Položaj konektorja B ter pin 7 (rumena žica)

vijak pri varovalkah, kamor sem priklopil minus kabel

To je vse okoli CECM.
Napeljevanje kablovDa se napelje kabel na sopotnikovo stran je dovolj, da se odvije vijak na pokrovu sredinske konzole isto pri sovozniku, ter se ga odmakne toliko, da je prostor za roko.Kabel na desno stran se položi pod kanalom za zračenje.
vijak označen z rdečim krogom

Za zadaj imamo možnost, da napeljemo kable na dva načina

ali

Osvetljava predela nog zadaj ni nujna.
Montaža lučkZa spredaj pri vozniku moramo izrezat pravokotno luknjo v velikosti lučke v pokrov iz stiroporja isto na sovoznikovi strani le, da je na sovoznikovi strani pokrov iz pene.Pokrov iz pene je privit z dvema plastičnima vijakoma, katera se da odviti z roko.
Voznikova stran

Sovoznikova stran

na zadnji strani sedeža od voznika in sovoznika so že izrezane luknje za te lučke
Aktiviranje funkcije preko VCDS-aKo je montaža končana je potrebno funkcijo aktivirat z VCDS-om.Postopek je preprost - gremo na 09-cent.conv., long codin in potrdimo okenček v byte 0 bit 2 - footwell light.Potrdimo postopek, da se nam izpiše "long coding accept".

Po aktivaciji funkcije in če imamo maxidot se nam pojavi v meniju light&vision podmeni footwell lights, kjer uravnavamo % svetilnosti in sicer min. 20% ter max. 100%.
Če nimamo maxidota se da vse to nastavit isto v 09 cent.conv. in sicer v bloku adaptation.

Končni rezultatSlike povedo več kot, če kaj napišem

Lep pozdrav, bfranc.
Povezava do navodil za O2 facelift na Briskodi:
http://www.briskoda.net/forums/topic/204635-footwell-lights/P.S. slike so iz octaviaclub.es, Briskode ter nekaj je mojih.Za ta način sem se odločil, ker slike iz navodil so lepše, kot če bi jaz slikal.