| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Sam svoj mojster ~ Hrup od ventilatorja v kabini - Octavia II |
|
mtl
|
Objavljeno: So okt 27, 2012 1:42 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Kakšen mesec nazaj se je ob vključitvi ventilatorja kabine pojavil globok, glasen zvok. Z jakostjo ventilatorja je ta naraščal, na četrti stopnji pa je bil že zelo moteč. Kot bi se mimo peljal tank, hehe… Ob tem mi je šlo najprej na misel, hudiča, bo treba celo armaturko snet (pri precej avtih je to potrebno, da prideš do ventilatorja), vendar me je pogled v ELSO pomiril, saj je potrebno zgolj odstraniti predal pri sovozniku. Potem sem še preveril ceno ventilatorja, katera nova ni ravno prijazna (okrog 300 EUR). No, na nemškem Ebayu se jih da dobit rabljene okrog 70 EUR s poštnino vred, kar pa že ni tak problem. Danes sem končno našel nekaj časa in zadevo razstavil. Vse skupaj mi je vzelo cca. eno uro časa, poseg pa je čisto nezahteven. Pazit je treba edino na kable za izključitev airbag-a in lučke ter dovod hladnega zraka v predal. In kaj je bilo? V ventilator je prišel košček papirja (glej sliko spodaj), kar je seveda povzročalo velik hrup. Papirček sem odstranil in ventilator dodatno spihal, da je čist, ter vse skupaj nazaj sestavil. Fajn, da ni bilo treba menjavat in še enkrat razstavljat/sestavljat. Papir v ventilatorju:  Ohišje ventilatorja:  Armaturka brez sovoznikovega predala:
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: So okt 27, 2012 6:00 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
|
Ne boš verjel ampak v 9 od 10 primerov gre za parkirni listek v ventilatorju
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: So okt 27, 2012 6:15 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Hehe, verjamem. Točno to je namreč bilo noter  . Mi pa ni jasno kje hudiča pride na ventilator. Namreč zrak potuje iz zračnikov, ne pa v zračnike  . Od zunaj ga pa tudi ni potegnilo noter, ker ta pri meni je bil moj.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Po okt 29, 2012 12:05 am |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
Jah dostikrat je najbolj priročno ga zataknt v reže zračnika, sploh pri octaviji kjer se zapirajo tko lepo 'gor'. Verjetno pa je not potoval ob kašni priliki kjer nisi mel ventilacije skozi te zračnike vklopljene. Sej veš, Murphiy najde vse sorte poti  Drgač pa ful dobro za info kje se nahaja, bi tud mislu da je treba celo armaturo odpret...
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Po okt 29, 2012 7:34 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Mogoče prav razmišljam, na drugi sliki se vidi loputa nad motorčkom ventilacije, kaj pa če potegne te listke ali pa kaj drugega iz predala,ko se vklopi notranje kroženje zraka? Zdej je že eno leto kar sem odstrano ta predal, pa upam da prav vidim, da je tam loputa.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Po okt 29, 2012 7:38 pm |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
O pa res. Sam ta bi bla pa kruta da bi vsebino predala zavgal notr
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
|
Stran 1 od 1
6 prispevkov
|
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|