Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Škoda Octavia 2008 - menjava glave motorja

OdgovorObjavljeno: Če mar 01, 2012 8:45 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 6Pridružen: Če mar 01, 2012 8:20 pm
Lep pozdrav vsem skupaj!

Lansko leto februarja sem kupil Škodo Octavio TDI 2.0 Lauren&Klement oprema s 152.000 prevoženimi km. Avto je bil pripeljan iz Francije in kupljen pri Škoda dilerju v slo z vsemi papirji. Niso pa povedali, da je imel avto pri 62.000 km zamenjan kompleten motor, kasneje pa še enkrat glavo motorja (2010). Z avtom sem bil neverjetno zadovoljen, pil mi je 4,7l na 100km, udoben, skratka poezija - do prejšnjega tedna. Vsedem se v avto zjutraj, nekaj drekam po telefonu in po radiju in niti ne opazim, da se za mano vali gost bel dim. Pridem na prvi semafor na celovški v Ljubljani, se vstavim in me prehiti bel oblak, pogledam v ogledala, fak to je moja Škoda. Sistuacija je bila tako atraktivna, da me je en tip z BMW-jem snemal s svojim telefonom. Tako, da če kater najde Octavio na celovški iz katere se kadi - to sem jaz :) Gas na Škoda servis na Verovškovo, da saniram situacijo. Po parih dnevih dobim klic, da je šla glava motorja - v DRUGO.

Sedaj me pa zanima, glede na to, da je imel avto zamenjan motor, 2x menjano glavo motorja kakšna je stopnja tveganja, da se mi bo ponovilo vse skupaj? Sam se držim logike, če je bilo zamenjano pač bo sedaj v redu, samo se pa ne morem znebit neprijetnega občutka. Imajo ti 2.0 TDI motorji kakšno večjo serijsko napako?

LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 8:35 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Hm nekaj sem slišal da se to lahko zgodi, sam pa slabih izkušenj nisem imel. Malo pobrskaj še po VW forumu ali briskoda.net, na prvem so se razpisali glede tega če se prav spomnim ...

Sicer pa nevem če ni zdaj nek zakon, da mora diler za skrite napake (ki jih je namerno prikril) ti mora povrnt stroške, al je clo kazensko odgovoren .. se splača pozanimat.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 9:13 am
Hvala za info. Sem se že našel nekaj koristnih informacij na briskoda.net. Nekaj pišejo, da so bili problemi z glavami revizije A in B na TDI 2.0 motorjih, potem so pa ti problemi izginili. Kako pa veš katero "verzijo" glave imaš? V ponedeljek grem prevzet glavo motorja z ostalim materijalom, pa ne bi rad prevzemal napačne "verzije" :)

Glede skritih napak sem v akciji. Glede na odpor pri vseh akterjih sem se angažiral tako daleč, da sem kontaktiral kar direktno tovarno na Češkem. Včeraj se je po enem tednu telovadbe pričelo odvijati v pravo smer, samo še vedno nisem zadovoljen. Bo potrebno še malo pritisniti. Zaenkrat pa nočem izpostavljati akterjev. Sem v kontaktu tudi s sodnim cenilcem, ki me usmerja, itd. Ma jezi me samo ena stvar. Avto sem kupil pri renomirani avtohiši, nisem kupil kar nekaj, kupil sem vrhunsko Škodo in sem jo tudi primerno plačal. Ko je pa kaj narobe, ker ti zamolčijo informacije se pa vsi poskrijejo in delajo, da nimajo nič s tem. To ni poslovno.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 11:14 am
Našel dovolj informacij, da mi je jasno v katerem grmu tiči zajec. Spodnji link je samo eden od nazornejših, ki govori o problemih na teh tipih motorjev - glava pa turbina. Zdej pa res moram zvohat verzijo glave! grrrrrr :vomit:

http://www.briskoda.net/forums/topic/21 ... try2563897

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 2:03 pm
Simply cleverPrispevkov: 473Kraj: PrekmurjePridružen: Ne nov 13, 2011 5:48 pm
Če je na koncu kataloške številke črka C ni bojazni, da bi počila, npr.: 03G 103 308 C

2.0 TDI glave so bile delane v treh izvedbah:

03G 103 308 A - 90% glav poči
03G 103 308 B - 50% glav poči
03G 103 308 C - 0,9% glav poči(extremni primeri)

:hmm: :blush:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 2:48 pm
Sem bil danes spet v navezi s servisom. Sem raje preventivno poklical, kot pa da čakam v negotovosti. V ponedeljek dobim novo glavo "verzije" C.

Kdaj pa kaj turbina odpove na takem motorju? Šobe? Po vsej prebrani dokumentaciji danes bi rekel, da so še to šibke točke.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 2:53 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Šobe in turbina so šibke točke ja.

Sem pa imel O2 2.0TDI, od novega pa do 280k km, pa ni šlo nič na motorju. Tko da tu morš met pomojem malo smole da ti crkne. Se pa spomnim da sem prebiral za 2.0 TDI 125kW PD motorji da majo recimo težave s šobami (na passatih blo pogosto). So potem neko dodatno garancijo celo uvedli ...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe mar 02, 2012 4:23 pm
Škoda loverPrispevkov: 223Pridružen: To jan 15, 2008 11:20 am
Kje se pa vidi te številke???

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So mar 03, 2012 8:46 am
Ja bi rekel smola. Sem imel Mitsubishi-ja Carismo 1.8 GDI. Avto je bil neuničljiv v mojih rokah, bivši je ratalo strgat zajlo na menjalniku, pa razbila ga je do konca. Nagajala mu je turbina, nisi smel noge dol iz gasa dat, drugače pa super avto. Potem sem imel Audija A6, starega 10 let, 2,4 bencinar. Avto zelo v redu, pil kot največji kronik, pa ne bencina ampak olja, ker ja mašina puščala kot kakšno sito. So me prijatelji zezali, da imam potujoči roštilj. Kamor pridem, samo haubo dvignem, pa čevape na mašino. In pol zaradi teh izkušenj preklopim na novejši avto, Škodo, ki je super duper, in evo ti ga na. Šaltam na avijon :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To mar 06, 2012 8:20 pm
Danes končno uredil situacijo z glavo. Dobil sem popolnoma novo glavo serije F. Preverili smo še šobe, so Boscheve in so ok. Pravtako turbina. Do konca tedna bo avto spedenan :dirkac: Me prav zanima, če se bo avto kakorkoli drugače obnašal.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr mar 07, 2012 8:22 am
Super! Veliko varnih kilometrov!

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če mar 08, 2012 6:30 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 8Pridružen: Če mar 08, 2012 5:58 pm
Glede na to da vem kdo je to delav, ker delam na verovškovi mislem d bi mogl bit zdj kr neki cajta dobr =) lepa octavia velik srečno prevoženih km =)

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
12 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi