Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  težave suberb 2008 2.0 tdi cr 170

OdgovorObjavljeno: So nov 26, 2011 5:32 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 5Pridružen: Pe nov 25, 2011 9:24 pm
obrati v prostem teku se povečajo iz običajnih 800 na 1000-1200 poraba se poveča iz 0.6 na 1,2 l/h, v avtu začne smrdeti predvidevam da po gorivu, v nižjih obratih začne avto cukati, ko avto ugasnem se velikokrat ventilator hladilnika še kar nekaj časa vrti, po forumih po svetu so mi priporočali, naj zamenjam dpf senzor in smo tudi ga, en mesec je deloval kot nov, sedaj pa so se težave ponovile, vendar v še bolj izraziti obliki.
če je kdo že kaj slišal doživel kaj podobnega lepo prosim za nasvet, kaj bi lahko bilo narobe.
najlepša hvala in lp, marko

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne nov 27, 2011 12:05 am
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Se je avto že priklopil na tester in le-ta kaj pokaže?

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne nov 27, 2011 9:08 am
avto sem kupil, ko je bil star leto in pol (24.000km), po parih dneh se je pojavila težave filtra trdih delcev, avto se je preklopil v pomožni način delovanja. na servisu so filter spucali in baje zamenjali tudi dpf senzor. od takrat so se težave konstatno pojavljale vsaj na vsaki 14 dni, najbolj pogosto se težava pojavi pri konstanti vožnji z nizkimi obrati (pod 2000 obrati), na servisu sem bil vsaj 5x, vedno isti odgovor vse ok, oz ne najdemo napake, računalnik ne pokaže ničesar (je pa res, da so bile težave kratkotrajne, ponavadi, ko sem prišel na servis je avto deloval normalno), ko sem nad mojstri obupal, sem sam začel iskati rešitev po forumih in jo tudi našel, no saj mislil sem da sem jo, napačen dpf senzor, kar so potrdili tudi na servisu, saj naj bi pri škodi v vmesnem času spremenili model senzorja in res mesec dni je avto deloval povsem drugače, tudi poraba se je znižala v povrečju za slab liter, zdaj smo pa tam kjer smo bili, v bistvu so sedaj težave kažejo še v večji obliki (še bolj cuka v nizkih obratih, v prostem teku se kar zaganja...) skratka ima me da bi ga zažgal

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne nov 27, 2011 11:32 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Pomoje imaš zabit DPF, zato ti tudi dela regeneracije ves čas, sam praviš da so pogoste težave pod 2000 obrati.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po nov 28, 2011 1:34 pm
pred menjavo dpf senzorja se je težava pojavljala na teden do dva, sedaj po menjavi senzorja je preteklo slab mesec dni in težava je spet tukaj in še bolj izrazita, prej je v leru laufal povsem mirno (v previsokih obratih) sedaj se pa kar "zaganja"

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jan 29, 2012 7:07 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Kaksna je pa tvoja tipicna voznja? Relacije al mestno? Vnavodilih namrec pise da so pogoste kratke voznje lahko problematicne.za dpf, in priporocajo da ga sprehodis na relacijo, da se dpf spuca...
Ce resis sporoci da vem na kaj biti pozoren. Imava enak avto letnik in motor...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po jan 30, 2012 10:16 pm
ja na servisu mi niso znali nič povedati, zato sem se obrnil na uvoznika. V bistvu se je delala klasična regeneracija in, ker nisem vedel kaj to sploh je sem vedno ravnal ravno narobe kot bi moral. pri pričetku regeneracije moraš v klolikor je to mogoče voziti 5-10 minut pri obratih cca 1.800 in regeneracija je končana. Jaz pa sem ga takrat "tiščal" ali pa ga celo ugasnil in regeneracija ni bila in ni bila zaključena. sedaj vse ok.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jan 31, 2012 3:14 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
No se mi je zdelo. Ker piše da v primeru relacij teh težav naj nebi bilo. To regeneracijo avto sam zažene? Ker zadnjič mi je enkrat avtomatik res dokaj čudno prestavljal na neobičajno visokih obratih (glih tm okol 1800). Ponavadi da takoj ko je možno v najvišjo ..
Kakorkoli, važno da si rešil. hvala za info.

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
8 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi