Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Fabia - avtomatsko zaklepanje avta

OdgovorObjavljeno: Pe dec 30, 2011 2:26 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 237Kraj: ŽiriPridružen: Pe jan 19, 2007 8:47 am
Včeraj se mi je naredilo ,da mi je avto zaklenil ključ. :blink: :crazi:
odklenil sem avto,se zicnil notri,ključ v ključavnico (brez kontakta),potem sem pa pobral ene smeti šel iz avta (da bi jih nesel v smetnjak) medtem se mi je pa zaklenil!!!!!!!!!!! :crazi: :devil:
zanima me če se da to (varnostno ) funkcijo samodejnega zaklepanja izklopiti-onemogočiti!!!!!!!!!
k sreči sem bil blizu doma........

aja,škoda fabia,2001,elegance

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe dec 30, 2011 2:31 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
to ni funkcija, ampak okvara ključavnice. Strošek ca. 100€.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe dec 30, 2011 2:37 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 237Kraj: ŽiriPridružen: Pe jan 19, 2007 8:47 am
kaj nova ključavnica?
ja,je pa res de se mi luč za osvetljitev kabine ne prižge ko odprem vrata,tudi sovoznikova ( dela samo če odprem katera od zadnjih vrat)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe dec 30, 2011 6:42 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Ja simptomi so tapravi. :(

Foter ima isti problem - okvarjena ključavnica. :batine:

Meni začuda še dela, avto je letnik 2000. ;) Res pa je da nimam daljinskega centralnega zaklepanja.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2012 10:53 am
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Nekdo je objavil DIY kako zamenjaš mikrostikalo v mehanizmu ključavnice, ki je krivec za to težavo. Lahko poskusiš.

Če se ne motim v tvojem primeru pomeni, da imaš težavo z obema prednjima mehanizmoma. Vsaka posamezna vrata, ki jih odpreš bi morala prižgati luč v kabini (vsaj prednja). Se spomnim, da je bila ista težava na Fabiji s prednjimi desnimi vrati.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 19, 2012 12:51 pm
ja,samo kaj ima stikalo za notranjo luč veze s samodejnim zaklepom avtomobila? :hmm:
Očitno imam okvarjeni dve ključavnici....
:(

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 19, 2012 4:02 pm
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Vse veze. To stikalo signalizira ali so vrata zaprta ali odprta. Če odpreš vrata dobi nek določen modul signal, da prižge luč nek drug modul pa dobi signal, da so se odprla vrata in ti v števcu prikaže lučko, da so odprta vrata. Modul, ki krmili centralno zaklepanje pa dobi signal, da so bila vrata po odklepu odprta. In ker ti sedaj to stikalo ne deluje modul za centralno zaklepanje ne dobi signala, da so bila vrata odprta in zato zaklene avto po določenem času. Ampak samo v primeru, da si ga odklenil preko daljinca. Če ga s ključem se ne bo zaklenil.

Zato je težava z zaklepanjem prisotna samo pri vozilih, ki imajo daljinsko centralno zaklepanje. Katero stikalo je okvarjeno pa preveriš, da odpreš posamezna vrata. Če ti pri števcu ne zagori lučka za odprta vrata si našel krivca ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 19, 2012 7:54 pm
Škoda loverPrispevkov: 172Pridružen: Po jan 25, 2010 10:52 pm
Če vrjamete al ne se je to meni zgodilo ravno danes,gre pa za O1 2003 in točno taki simptomi so me doleteli(luč ne sveti v armaturi v vratih in za osvetlitev prostora) Bil pri avtoelek. cena od 70-100€. Najprej sem pa mislil da mi je ključavnica zmrznila ko sem pral avto. SPET SE BOM ZNEBIL € :cry: ampak zaradi tega ne bo konec sveta :P

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jan 24, 2012 9:08 pm
Škoda loverPrispevkov: 172Pridružen: Po jan 25, 2010 10:52 pm
Evo, smo zrihtal,koštalo me je 70€. Zamenjal je dva stikala in zadevo sestavil kot se šika. Kdor je iz gorenjske mu ZELO priporočam naj pokliče na tel.št 041-735-858 g.Rakovec Boštjan. Za dodatne inf. me pa lahko kontaktirate na pm. (bostjan.kopac@yahoo.com) ali na 031507436. Tip se ukvarja z AVTO HI-FI -montaža avtoakustike,DVD in LCD zasloni
-alarmi in daljinska zaklepanja
-montaža centralnih zaklepanj
-montaža park senzorjev
-popravilo inštalacij
-montaža inštalacij v vozilu
-servis aparatov
-dodatna oprema in še in še
Najdete ga pa na tem naslovu, Strahinj 136 4202 Naklo ali na( bostjan.rakovec@tele-cable.net )

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jan 29, 2012 12:37 pm
tnx za info :)

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
10 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu