Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  menjava manšete

OdgovorObjavljeno: Po nov 07, 2011 2:15 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Zamenjat moram obe manšeti na levi polosovini, kakšen nasvet kje kupit, če steče kaj olja iz menjalnika (dsg) ko spulim polosovino iz menjalnika, pa z koliko kilami zategnem vijak na polosovini?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po nov 07, 2011 9:17 pm
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Ne rabiš snemat polosovine iz menjalnika. Razdri notranji ali pa zunanji zglob in tam prek zamenjaj obe manšeti. Tud vijaka ne rabiš odvijat na polosovini. Najhitreje in najbolj enostavno.

Manšete dobiš v vsaki trgovini. Jaz zahajam najraje v euroton.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To nov 08, 2011 8:13 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
O fino, na to se nisem spomnil da bi menjal samo preko notranjega zgloba.Hvala dejc.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr nov 09, 2011 10:18 am
Ni kaj. Jaz sem se spomnil, ko na fabiji nikakor nisem spravil osi iz pesta :D Od takrat dalje menjam samo še na opisan način ;)
Verjetno boš rabil ene klešče za zaskočno varovalko (v obliki grške črke Omega), da jo boš snel dol in spravil nazaj gor.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 11, 2011 11:38 am
Danes nabavil material, samo zunanja plastična manšeta je 19 eur(samo za info, če bi kdo hotel vedet ceno), menjal pa bom samo zunanjo, notranjo naslednjič(ja vem, dvojno delo).Je pa zanimivo, da ima DSG menjalnik večje manšete od ročnega, torej tudi zglob oz. polosovina ne paše od ročnega menjalnika na avtomatskega.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 11, 2011 6:33 pm
Rabil skoraj pet ur, da sem zamenjal obe manšeti, sem bil primoran ker je prav notranja bila najbolj uničena.Me je pa najbolj jeb*** notranja, ker nisem mogel stisnit objemke z kleščami, ker ne prideš zraven, danes naredil za silo, jutri pa ponovi vajo(delal na prostem v temi pa se ne vidi nič), gre dol komplet polosovina, da se naredi kot je treba.

Pa še ena lovska, manšeta od Forda Mondea je identična kot sem jo kupil danes za Škodo.A jaz butel grem kupit novo, na tej doma pa se mi nabira prah :| .

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jan 02, 2012 9:09 am
Evo nova težava, katera mi žre živce in se je pojavla, ko sem menjal manšete in drug dan gume, prej ne.Ko zavijem levo ali desno in se volan poravna, mi avto trese ter isto je pri pospeševanju.Dobil sem namig, da so zanič zglobi, ter od tega opletanje.V ovinkih nič ne poka, je možno da so zanič gume, ker imam obnovljene(zimske) ? Pa še neki, ko dam gas me povleče malenkost v levo in ko spustim me v desno - kater končnik je zanič?Sem pa imel tehničnega lansko leto in ni nič ugotovil.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2012 10:48 am
A je tresenje prečno ali vzdolžno? Sicer pa dvigni spredaj avto pa probaj z roko malce naprej in nazaj premaknit polosovine pa boš videl kolk imajo zračnosti. Nekaj jih ima vsaka pa vseeno ne trese zaradi tega. Lahko pa trese, če je kaj narobe z ležajem v zglobu polosovine ali pa je sama polos zvita.
Vpetje vilice pa preveri na obeh straneh s pajsarjem, da boš videl, če ima kaj zračnosti.
Pa preveri, če ti je kje zmetalo mast iz manšete, da kakšna objemka ni dobro prijela.

PS: Na tehnični se jaz ne bi preveč zanašal! Jaz sem imel na zadnji premi dobeseden disko dance s pušami pa sem naredu tehnični brez težav. Naš tehnični je bolj t od besede tehnični :stupid:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2012 9:08 pm
Vzdolžno - pri pospeševanju je občutek da gre avto(se trese) levo-desno.Samo mi ni jasno, zakaj bi pri menjavi manšete takoj crknil zglob, ker zgloba nisem razdiral, manšeto sem pa nataknil z druge strani.Jaz še vedno upam, da je zanič guma - zvita tekalna površina.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 05, 2012 10:18 am
Lahko bi bil problem v zglobu, ker guma ali platišče bi tresla cel čas pri nekih obratih. Vseeno preveri kako je s platišči in gumami pa preveri, da ni mogoče zglob ostal brez masti. Preveriš, če je kje kak znak, da jo je ven zmetalo. Se tako ne da zgrešit, ker mast nameče naokoli. Platišča pa lahko menjaš spredaj/zadaj pa boš videl kaj nastane.

A si mogoče kaj nabijal v zglob?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 05, 2012 4:20 pm
Update: zanič gumica na desni vilici, se premika par mm ko na roke premaknem kolo.Se da to gumico menjat ali je treba zamenjat celio vilico?
V zglob pa nisem nič nabijal, edino notranjo manšeto moram malo popravt, ker je objemka popustila na polosovini(mala objemka).

P.S. kako se reče tej gumici - silen blok ali kako drugače?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 05, 2012 8:46 pm
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 50Kraj: tuhinjska dolinaPridružen: Po jan 02, 2012 11:10 am
silen blok je ja da se ga pa zamenjat da ni treba cele roke menjat ce je ostalo dobro je pa tam okol 10-15 eur

lp

Odsoten Profil YIM
OdgovorObjavljeno: Pe jan 06, 2012 1:11 pm
Idealna rešitev težave :D Če gre za Octavio potem ti ne morem nič pomagati glede puš/silenov vilice, ker ne poznam podvozja.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jan 07, 2012 4:50 pm
Silen menjan, zaenkrat vse v redu, vse ostalo si lahko preberete v "sam svoj mojster" tema pa je "menjava silen bloka O2".

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jan 07, 2012 4:51 pm
Odlično :buny:

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
15 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo