| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Kupujem octavio 1.9tdi |
|
darez
|
Objavljeno: So feb 05, 2011 9:27 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 13Kraj: msPridružen: Sr jan 28, 2009 5:33 pm
|
kopujem octavio 1,9 tdi letnik od 2005 naprej, kak se toti motori obnašajo, poraba goriva, kaki problemi, na kaj bi mogel pazit? DPF motor? a je še kaki drugi' kaj svetujete hvala za odgovore
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne feb 06, 2011 8:15 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
DPFja kolikor vem noben pri nas ni imel, razen morda Greenline. Zna bit, da ga ima, če je iz kakšnega uvoza (npr. Nemčija), tako da tukaj nimaš stroškov. Motor sam je sicer bulletproof, če ga voziš kot je treba (ne tiščat hladnega, počakat, da se ohladi po tiščanju). Gre morda kakšen LMM senzor (čeprav pri meni ni šel), EGR masti, to je pa to. Šobe so PD, kar pomeni, če ti crkne strošek ni ravno nezanemarljiv. Pelje se fajn, mal več kicka dobi pri cca. 1800 vrtljajih, ko zadevca orenk skoči. Zjutraj je čisti traktor (mrzel), potem se zadeva umiri, vendar še vedno se ga orenk sliši. Zunaj, noter je čisto ok. Z mojim sem imel porabo 4,55 litra, vendar sem sam precej specifičen voznik. Da prideš čez 6 litrov v prometu ga moraš res terat, normalna poraba je brez težav tam okrog 5,5, odvisno od voženj katere imaš. Kar sem pogrešal so bila daljša prestavna razmerja. Namreč zadeva ima pri 1900 vrtljajih v peti točno 95 km/h, kar ima pluse in minuse. Komot se lahko pelješ 50km/h v peti in potem normalno pospešuješ, po AC je pa sranje, ker se vrti s kar visokimi obrati. Če te še kaj zanima pa vprašaj. PS: Še kot zanimivost: Beograd - Ljubljana, 4 potniki, poln prtljažnik, hitrost od 140 do 170 km/h, večinoma 160 km/h je bila povprečna 5,6 litra  . Sem pa večino časa vozil v zavetrju drugega vozila, kar je verjetno zbilo porabo za kakšen liter. PS2: Se ga da pa spravit tudi na 17 litrov
|
|
Na vrh
|
|
|
darez
|
Objavljeno: Ne feb 06, 2011 7:46 pm |
|
|
|
Kaj to pomeni da so šobe PD? Kak pa kaj z turbinami? crkujejo fejst' kero opremo pa mate'
|
|
Na vrh
|
|
|
saso007
|
Objavljeno: Ne feb 06, 2011 8:04 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 74Pridružen: Sr dec 02, 2009 10:40 pm
|
ah joj, če boš delal z avtom kot svinja z mehom potem znajo stvori čudežno crkovat...vse je odvisno od tebe...delaj redne sevise, ne šparat na olju, materialu itd...in avto bo delal in delal... p.s.-poznam enega voznika "taxija" iz okolice rijeke, ki se na njegovi octaviji približuje št. 800.000...pri 300k je zamenjal turbino, pri 350k sklopko in to je to... eden bolj zaneslivih avtov na tržišču...po mojem mnenju!
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po feb 07, 2011 10:14 am |
|
|
|
saso007 je napisal/-a: eden bolj zaneslivih avtov na tržišču...po mojem mnenju! Se strinjam. PD je pumpe-duse injektorji za vbrizg nafte.
|
|
Na vrh
|
|
|
darez
|
Objavljeno: Po feb 07, 2011 6:15 pm |
|
|
|
danes sem mel priložnost videt motor BXE vsaj tak je v prometni pisalo. pa je lastnik rekel da je tudi vredi motor, ni mel nikakršnih težav. kako olje vlivate not ?
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po feb 07, 2011 8:23 pm |
|
|
|
darez je napisal/-a: dakako olje vlivate not ? Shell za longlife, servise pa sem delal na 20.000 km. Konkretno v zadnji rundi je šlo noter novo olje od Shella, ker so zamenjali tip (starega ni nikjer več za dobit): Shell Helix Ultra AV 0W-30 für VW LongLife 2, cena 9 EUR na liter.
|
|
Na vrh
|
|
|
Stratus_
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 11:41 am |
|
|
oversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
|
Tudi jaz imam BXE motor v Octaviji. Poraba je med 5 -5,5 najmanj je bilo 4,9 na tank. Motor teče bp, moči je dovolj, v Vrhniški klanec tudi solidno pelje. Edina slaba lastnost, ki bi jo omenil pa je počasno gretje motorja. Torej z original grelcem ali Webastom mora biti pa že kičasto Olje pa Shell Helix
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 12:38 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Zanimivo.Vsi imate porabo do max.6 litrov eni pravte da celo z superbom, jest pa če še tako pazim, ne spravim pod sedem litrov.Pa imam isto bxe motor. Evo, dva dni nazaj tankal do vrha, naredo 230 km in že manka četrt tanka. A je res DSG tako požrešen, čeprav naj bi imel pol litra manjšo porabo od ročnega menjalnika?
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 1:10 pm |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Zanimivo.Vsi imate porabo do max.6 litrov eni pravte da celo z superbom, jest pa če še tako pazim, ne spravim pod sedem litrov.Pa imam isto bxe motor. To bi pa morali videt kako voziš in pa kakšne relacije imaš. Ampak mora biti zgolj mestna vožnja z mrzlim motorjem ali pa poznaš zgolj on/off položaj pri stopalki za plin. Ker drugače ne vem kako prideš do take porabe.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 1:12 pm |
|
|
|
Stratus_ je napisal/-a: Tudi jaz imam BXE motor v Octaviji. Poraba je med 5 -5,5 najmanj je bilo 4,9 na tank. Motor teče bp, moči je dovolj, v Vrhniški klanec tudi solidno pelje. Edina slaba lastnost, ki bi jo omenil pa je počasno gretje motorja. Torej z original grelcem ali Webastom mora biti pa že kičasto Olje pa Shell Helix To glede ogrevanja je pa žal slaba lastnost vseh dizlov in ne zgolj samo tega motorja. 1.9TDI, da pri recimo zunanjih 0 stopinjah pride na 90 stopinj rabi cca. 10km vožnje pri 1900 vrtljajih. Se je žal treba bolj oblečt pozimi  .
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 2:54 pm |
|
|
|
mtl je napisal/-a: To bi pa morali videt kako voziš in pa kakšne relacije imaš. Ampak mora biti zgolj mestna vožnja z mrzlim motorjem ali pa poznaš zgolj on/off položaj pri stopalki za plin. Ker drugače ne vem kako prideš do take porabe. Mtl, če imaš čas se lahko enkrat dobiva in sprobaš moj avto.Poraba je za moje pojme ogromna tako da če bi vozil bencinarja bi sigurno več prišparal kot z dizlom.Z 16 litri( 20 eur) naredim s zelo lahko nogo komaj 210 - 240 km. Na avtocesti samo jaz v avtu, tempomat na 130 kaže povprečje 6.7.
|
|
Na vrh
|
|
|
Stratus_
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 4:05 pm |
|
|
|
bfranc imaš res malo večjo porabo. Če me spomin ne vara imam jaz s tempomatom pri 130 po ravnini na avtocesti poprečje 5,6 ali 5,8. Spomnim se, ko sem ga kupil, sem imel ene 15 km po Ljubljani in porabo skoraj 7. Relacijo pri 90-110 kmh pa stisnem ponavadi na 5.2. Če pa vozim zelo zaspano pa gre relacija kamot pod 5. Pri istem načinu vožnje sem imel s Cliom Dci80km porabo 3,9  Glede gretja je tako ja, da ko so zunanje temperature od 5 in nižje traja celo večnost da zleze na okrog 90 stopinj. Na avtocesti oz. na odprtem, ko nisi v koloni in so obrati tam nad 2000, se čisto hitro segreva. Je pa zanimivo, da če avto teče na mestu prižgan, se sploh ne segreje na 90 stopinj.
|
|
Na vrh
|
|
|
Stratus_
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 4:07 pm |
|
|
|
Aja sem pozabil omeniti še glede porabe je pri meni približno tako, da za vsako četrtino tanka naredim približno 250 km. Vse skupaj pa znese potem okrog 1000km, da se ponovno oglasim na pumpi
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 5:01 pm |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Mtl, če imaš čas se lahko enkrat dobiva in sprobaš moj avto.Poraba je za moje pojme ogromna tako da če bi vozil bencinarja bi sigurno več prišparal kot z dizlom.Z 16 litri( 20 eur) naredim s zelo lahko nogo komaj 210 - 240 km. Na avtocesti samo jaz v avtu, tempomat na 130 kaže povprečje 6.7. Lahko. Daj na PM podatke in se slišiva. Sicer pa napiši malo več kakšne relacije imaš in pa o načinu vožnje. Si že kaj preveril, da ti slučajno kakšna bremza ne tišči skupaj? Imaš morda gor prtljažnik s kakšno trugo še po možnosti? Kakšne gume imaš? Vse to namreč vpliva na porabo.
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 7:25 pm |
|
|
|
Za lažjo predstavo so tuki 4 slike: skupna povprečna poraba na MFD2 http://www.shrani.si/?2D/WT/3c0CIBey/fotografija0050.jpgtrenutna povprečna poraba, cijazenje z 50 km/h na ravni cesti dolgi 4 km http://www.shrani.si/?3p/zG/1ZniDyys/fotografija0053.jpgin pa da sem res vozil počasi še povprečna hitrost http://www.shrani.si/?32/YL/4LAbGvD6/fotografija0052.jpg Je pa večinoma vožnja v službo 20 km v eno smer, dva do trikrat na teden Ljubljana - 45 km v eno smer,vmes par klancev, vožnja večinoma po omejitvah. Bremze sigurno ne blokirajo, tlak v gumah spredaj 2.7 in zadaj 2.6 - da vidim kakšna bo poraba ta tank,na strehi ni pritljažnika,klima na econ, gume so 16 col. Senzorji so večinoma menjani vsi, olje aral 431,edino sumim še šobe da puščajo o -ringi in teče v cilinder (enkrat že pisal da se pojavi moder dim, če snamem cev za zrak pri egr-ju, v olje sigurno ne, ali pa je kaj narobe z računalnikom oz.programom.Lahko pa je narobe nastavljen zobati jermen - preveril samo na glavi, spodaj ne.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po feb 14, 2011 6:23 am |
|
|
|
Trenutna za 4km je čisto normalna, če je bil avto mrzel. A si preverjal kako realno ti kaže porabo? Morda ti pa kaže povprečno preveč.
|
|
Na vrh
|
|
|
|