| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Nakup - Scout |
|
saso007
|
Objavljeno: Sr feb 02, 2011 9:29 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 74Pridružen: Sr dec 02, 2009 10:40 pm
|
april je napisal/-a: Kako je pa kaj s kvaliteto originalnih gum, ki so na novem vozilu? Pred leti je bilo tako, da si moral pri novem vozilu, kupiti še nove gume, ker so originalne bile pretrde in slabe v prijemu. Upam da ne bo sedaj ista pesem. prva vgradnja je pri vseh znamkah ponavadi crap...poznam ljudi ki so takoj ko so kupili nov avto zamenjli gume.
|
|
Na vrh
|
|
|
Celvedis
|
Objavljeno: Če feb 03, 2011 12:01 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 13Pridružen: Če mar 18, 2010 9:36 am
|
saso007 je napisal/-a: prva vgradnja je pri vseh znamkah ponavadi crap...poznam ljudi ki so takoj ko so kupili nov avto zamenjli gume.  Ja, no, pretiravati ni treba... Na moji novi Octavii (2010) so bile Continental Eco Contact 3. Ne rečem, da bi točno te gume kupil tudi sam, ampak na kvaliteto pa ravno nimam pripomb. Kupcu, ki vzame Octavijo za daily/familiy car in običano vožnjo, se s tem po moje ni treba obremenjevati.
|
|
Na vrh
|
|
|
april
|
Objavljeno: Ne feb 06, 2011 11:11 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Pridružen: Ne jan 09, 2011 9:51 am
|
Kakšne imate pa kaj izkušnje z zimskimi gumami in dimenzijami. Na avtu je original dimenzija 225/50 r17. Ali je smiselno v zimskem času kupiti jeklena platišča in gume 205/55 r16 ali je 225/50 r17 glede vožnje tudi ok oz. je kaj razlike? Načeloma je pravilo, da pozimi damo ožje gume, ne vem pa ali je pri 4x4 pogonu tudi razlika?
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po feb 07, 2011 10:19 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
april je napisal/-a: Kakšne imate pa kaj izkušnje z zimskimi gumami in dimenzijami. Na avtu je original dimenzija 225/50 r17. Ali je smiselno v zimskem času kupiti jeklena platišča in gume 205/55 r16 ali je 225/50 r17 glede vožnje tudi ok oz. je kaj razlike? Načeloma je pravilo, da pozimi damo ožje gume, ne vem pa ali je pri 4x4 pogonu tudi razlika?  Odvisno od kilometrov, katere delaš. Po moje je smiselno kupit ALU 16 col platišča, če ti grejo gor (to najprej preveri). Sam imam pri vseh avtih še zimski set gum in platišč in v nekje treh do štirih letih imaš ceno platišč noter. Namreč ponekod računajo tudi po 50 EUR za menjavo gum  . Rabljene ORIGINAL Škoda litke te ne bi smele prit več kot 250 EUR, le potrudit se boš malo moral. Jaz sem za 15 col litke stare 1 teden (dejansko BREZ praske) dal ene 3 leta nazaj 240 EUR. Pač novi lastniki grejo raje na večje cole, meni je pa ravno obratno. In 16-ke imajo Business Octavie, kar pomeni, da ne bi smela biti težava dobit jih. Razlika med alu in železnimi platišči (rabljenimi seveda) bo nekje med 100-150 EUR, pa računaj še na pokrove pri železnih in pa na bruhajoč izgled Scout-a z železnimi platišči in pokrovi. No go, litke obvezno  .
|
|
Na vrh
|
|
|
toni
|
Objavljeno: Po feb 07, 2011 6:15 pm |
|
|
Član Prispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
|
Jst mam na svoji O2 original 17"zimske imam pa 15",
|
|
Na vrh
|
|
|
rayden
|
Objavljeno: Ne feb 13, 2011 8:24 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 89Kraj: CeljePridružen: So dec 26, 2009 5:44 pm
|
Priporočam ožje gume, ker ko bo cesta postregla z težavo (beri veliko snega), bo z ožjo gumo lažje poremagljiva. Sploh pa bo užitek zarad 4x4.
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|