Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Nakup - Yeti 1.2 TSI - ročni ali DSG menjalnik

OdgovorObjavljeno: To jan 11, 2011 2:17 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 91Pridružen: To jan 11, 2011 10:04 am
Pozdravljeni!

Oglašam se tudi na tem forumu, saj predvidevam, da je med vami dovolj izkušenih lastnikov Yetijev.

Torej k vprašanju:

Odločitev je praktično že padla: naslednji avto bo Škoda Yeti 1.2 TSI Experience. Z obliko sem se sprijaznil, čeprav ni med najlepšimi (pa saj se ne vozimo z "lepoto", važna je funkcionalnost ;) ).

Glavni razlogi: višje sedenje, dobra preglednost, ne prevelik za po mestu, dovolj velik in zelo prilagodljiv prtljažnik, glede na predvideno letno kilometrino 8 -10 tisoč km in brez terenskih potreb dovolj zmogljiv in varčen motor ter temu primerno nižji stroški registracije in zavarovanja. Na račun cenejšega motorja bo tudi nekaj več dodatne opreme.

Sem pa v dilemi glede menjalnika. Avtomatski DSG ali 6 stopenjski ročni menjalnik? DSG zelo hvalijo povsod, na vseh forumih. Ali DSG po vašem mnenju odtehta razliko v ceni, ki znaša okroglo 2.500 EUR. Poraba naj bi bila (vsaj v mestu) nekaj višja, toda to v mojem primeru malo prevoženih km ne bi bil večji problem.

Prosim za vaša mnenja, še posebej s strani tistih, ki omenjeni avto s tem motorjem že poznajo oz. ga vozijo.

Lp, Stefi

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jan 11, 2011 4:08 pm
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
Moje mišljenje je sigurno v prid DSgja :buny:, samo se mi zdi motor odločno prešvoh za ta sladkorček :cry:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jan 12, 2011 10:51 am
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
V kolikor si zmeren voznik je ta motor odličen kompromis med ceno, porabo in zmogljivostjo. Sam sem bil pozitivno presenečen nad zmogljivostjo teh hrčkov (sedaj vozim 1.9tdi - 74 kw) - popolnoma primerljiv že od cca. 2300 obratov naprej.

Imel sem priliko sprobat vozit omenjen motor z in brez DSG. Po mojih izkušnjah DSG malo preveč hitro prestavlja v višje prestave kar ob malo bolj dinamični vožnji po kakšni ovinkasti cesti pomeni veliko prestavljanja gor in dol. Za mestno vožnjo in AC je pa prava milina.

Cena DSG - samo tvoja odločitev.

Drugače pa ob vpisu na youtube "1.2 tsi dsg" vrne precej posnetkov...
en kratek:
http://www.youtube.com/watch?v=6Oz24DQ52x8&NR=1

ostali filmčki za "1.2 tsi dsg":
http://www.youtube.com/results?search_query=1.2+tsi+dsg&aq=0

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jan 12, 2011 8:08 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Če misliš imeti avto zgolj 4 leta (v garanciji) in te ne moti cena, potem vzemi DSG. Razen, če boš precej vozil po mestu, baje zna biti takrat malce cukajoč. To prej preveri s kakšno testno vožnjo.
Če ga misliš imeti dlje, potem bi jaz šel na ročnega. Če te začne zajeb.. si ob 4-5 jurčkov, ker ga nihče ne popravlja.
Pa računaj, da boš verjetno tudi težje ga prodal, ker nihče ne bo hotel DSG-ja izven garancije.

Sam ga sicer v nobenem primeru ne bi vzel, ker je doplačilo previsoko glede na ceno avta.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 5:20 pm
mtl je napisal/-a:
Če misliš imeti avto zgolj 4 leta (v garanciji) in te ne moti cena, potem vzemi DSG. Razen, če boš precej vozil po mestu, baje zna biti takrat malce cukajoč. To prej preveri s kakšno testno vožnjo.
Če ga misliš imeti dlje, potem bi jaz šel na ročnega. Če te začne zajeb.. si ob 4-5 jurčkov, ker ga nihče ne popravlja.
Pa računaj, da boš verjetno tudi težje ga prodal, ker nihče ne bo hotel DSG-ja izven garancije.

Sam ga sicer v nobenem primeru ne bi vzel, ker je doplačilo previsoko glede na ceno avta.

Avto bo (upam) za 10 let. Mestne vožnje bo do 50 %. Tudi meni se zdi doplačilo ekstremno visoko - višje kot pri ostalih vozilih skupine VAG.

Torej bo verjetno kar ročni menjalnik.

Pa še to: na kolikšen popust pri naročilu lahko računam?

Hvala vnaprej.

Lp, Stefi

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 6:42 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
EKSTREMNO visoko doplačilo?
Yeti 1.324 € Res ekstremen znesek za tehnično najbolj dovršen menjalnik v zgodovini VAG-a.

Višje kot pri ostalih v VAG skupini?
Novi Polo 1.496 €

Popust pri novem vozilu?
Najmanj v vrednosti DSG-ja. Ker to je že EKSTREMEN popust!

:pir:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 8:33 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Pomojem so tanovi DSG-ji že dovolj izpopolnjeni, da ne crkujejo kakor so prve serije.Pol tud nebi naredili 7 stopenjskega.Pri prvi seriji so crkovali senzorji temperature olja v menjalniku.

Je pa tako, da je dsg blokiran na določen navor.Jaz imam 6 stopenjskega, pa je blokada na 270 Nm in kar je več, računalnik zmanjša moč motorja.Če bi jaz kupoval bi dal rade volje tistih 1300 eur za dsg.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 9:16 pm
dbola je napisal/-a:
EKSTREMNO visoko doplačilo?
Yeti 1.324 € Res ekstremen znesek za tehnično najbolj dovršen menjalnik v zgodovini VAG-a.

Višje kot pri ostalih v VAG skupini?
Novi Polo 1.496 €

Popust pri novem vozilu?
Najmanj v vrednosti DSG-ja. Ker to je že EKSTREMEN popust!

:pir:

Ne vem,morda ne živiva v isti državi ali pa si funkcionalno nepismen :hmm:

Copy/paste iz cenika za Škodo Yeti z dne 1. 1. 2011:

Active TSI 77 (105) 1197 6-st. rocni 5L71D5 16.990
Active TSI DSG 77 (105) 1197 7-st. DSG 5L71DD 19.579
Ambition TSI 77 (105) 1197 6-st. rocni 5L72D5 18.873
Ambition TSI DSG 77 (105) 1197 7-st. DSG 5L72DD 21.035
Experience TSI 77 (105) 1197 6-st. rocni 5L73D5 19.793
Experience TSI DSG 77 (105) 1197 7-st. DSG 5L73DD 22.326

Kot sem v uvodu napisal, me zanima oprema experience!

Lp, Stefi

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 9:31 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
bfranc je napisal/-a:
Pomojem so tanovi DSG-ji že dovolj izpopolnjeni, da ne crkujejo kakor so prve serije.Pol tud nebi naredili 7 stopenjskega.Pri prvi seriji so crkovali senzorji temperature olja v menjalniku.

Žal bo to zgolj čas pokazal. Pa to ti tudi nič ne pomaga, če ravno ti naletiš na napako in moraš potem pri avtu, kateri je vreden recimo 7 jurčkov plačat 5 jurčkov za menjavo menjalnika.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 9:53 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Funkcionalno sem nepismen. Gledal sem Family, pač cenik ki mi je prvi padel pod roke.

Res je pri Yetiju Experience veliko doplačilo. Celih 383€ več kot pri Tiguanu. Zanimivo. :ohmy:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 13, 2011 10:21 pm
dbola je napisal/-a:
Funkcionalno sem nepismen. Gledal sem Family, pač cenik ki mi je prvi padel pod roke.

Res je pri Yetiju Experience veliko doplačilo. Celih 383€ več kot pri Tiguanu. Zanimivo. :ohmy:

No, upam, da ni zamere na moj malce ciničen odziv. :cool:

Tudi meni ni jasno, zakaj takšna razlika v škodo Yetija. Pričakoval bi ravno obratno!

Lp, Stefi

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 27, 2011 10:46 pm
Zdaj sem se dokončno odločil.

Menjalnik bo ročni, oprema experience, plus dodatna.

Če ima kdo kake konkretne informacije o možnih popustih, se priporočam. Predplačilo ni problem.

Lp, Stefi

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
12 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu