Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Kako izključit ESP na novem Superbu?

OdgovorObjavljeno: Če nov 25, 2010 9:00 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Gumb pri menjalniku izključi zgolj TCS. A je kakšna druga možnost za izključitev?
Če ni, katero varovalko je treba ven pobrati, da se izključi? Ali je še kakšna druga možnost za DIY varijanto?

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne dec 05, 2010 3:01 pm
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 89Kraj: CeljePridružen: So dec 26, 2009 5:44 pm
Mislim, da najdeš gumb za izključitev ESP on prestavni ročici, ampak ne moreš izključit delovanja v popolnosti, ampak samo delno.
Definicija ESP pri Superbu je:
ESP je elektronski stabilizacijski program, ki po potrebi poseže v zaviranje
in zmanjša nevarnost zanašanja vozila. Različni drugi elektronski sistemi
skrbijo za varno vožnjo v vseh situacijah. Antiblokirni sistem (ABS), vključno
z regulacijo vlečnega momenta motorja (MSR) in regulacijo zdrsa pogonskih
koles (ASR), je pri novem Superbu seveda del serijske opreme. Enako
velja tudi za ojačevalnik zavorne moči z dvojno karakteristiko, ki v kritičnih
situacijah skrajša zavorno razdaljo. Odvisno od izvedbe vozila je sistem
možno nadgraditi z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP)
z elektronsko zaporo diferenciala (EDS) in hidravlično zavorno
asistenco.

In o kakšnem TCS govoriš, tega nikjer nisem videl pri škodi? :hmm:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 12:32 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 87Pridružen: Če sep 16, 2010 12:03 pm
rayden je napisal/-a:
In o kakšnem TCS govoriš, tega nikjer nisem videl pri škodi? :hmm:

ASR - Anti-slip regulation = TCS - Traction control system ;)

V nekaterih priročnikih od Škode piše TCS namesto ASR...ima pa isti pomen.

LP

:dirkac:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 6:08 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
rayden je napisal/-a:
Mislim, da najdeš gumb za izključitev ESP on prestavni ročici, ampak ne moreš izključit delovanja v popolnosti, ampak samo delno.

Glede TCS ti je že ludiajkula odgovoril, kaj sem mislil s tem.
Kar se pa tiče popolne neizključitve ESP-ja je pa to po mojem mnenju čista neumnost in sem zelo razočaran. Čeprav pri Superbih 2 ob prihodu na trg je gor pisalo ESP off, sedaj pa TCS off. Tako da, očitno so to vmes spremenili. Ne vem pa, če je ESP off pomenil popolno izključitev ESP-ja.
Sicer pa me potem zanima, katero varovalko je potrebno vzeti ven, da se ESP izključi. Pa ali je vezano še kaj življensko pomembnega na to varovalko?

Rabim pa to obvezno, ker vem za vsaj dve situaciji, ko rabim ESP izključen.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 7:55 am
Češki fan!Prispevkov: 31Pridružen: Sr apr 28, 2010 12:33 pm
Če je ista caka pri Superbih nevem, Vendar je v službeni Insignii bilo isto s pritiskom na gumb je napisalo da je izklopljen ,vendar si ga vseeno čutil. Tipko TCS drži malo dlje časa ( 5-10s) nato javi ,da je off.
Tako je na službenem Oplu.

LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 10:35 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 87Pridružen: Če sep 16, 2010 12:03 pm
@mtl

Odpri pokrov od varovalk, na njemu ponavadi piše katera varovalka služi določeni stvari. Poišči ESP, ali tisti znakec za spodrsavanje. To bi moral bit to. Pa tud če jo daš vn ne bi smel vplivat na nč druzga. Lih zadnjič sem bral da je eden od forumašev na svoji novi Fabii vRS dal varovalko ven ko je šel dirkati na Raceland.

LP :more:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 1:40 pm
Simply cleverPrispevkov: 690Kraj: CeljePridružen: Sr jun 22, 2005 6:46 pm
LudaAjkula je napisal/-a:
@mtl

Odpri pokrov od varovalk, na njemu ponavadi piše katera varovalka služi določeni stvari. Poišči ESP, ali tisti znakec za spodrsavanje. To bi moral bit to. Pa tud če jo daš vn ne bi smel vplivat na nč druzga. Lih zadnjič sem bral da je eden od forumašev na svoji novi Fabii vRS dal varovalko ven ko je šel dirkati na Raceland.

LP :more:

pa če se prav spomnim, ni bilo nobebe razlike, ker nemoreš izklopiti ESP pri DSG menjalniku.....drugače me pa popravite (Dbola in MacAudio). :)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 8:30 pm
mike je napisal/-a:
pa če se prav spomnim, ni bilo nobebe razlike, ker nemoreš izklopiti ESP pri DSG menjalniku.....drugače me pa popravite (Dbola in MacAudio). :)

Hehe, še dobro, da ne bo DSG-ja...

Nič, bomo sprobali, ko zadeva pride. Je pa to res ena neumnost od proizvajalcev...

Aja, na testni sem držal gumb kar nekaj časa, pa ni nič pomagalo. Zgolj TCS je izključilo. :cry:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po dec 06, 2010 9:22 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
mtl je napisal/-a:

Nič, bomo sprobali, ko zadeva pride. Je pa to res ena neumnost od proizvajalcev...

Praviš neumnost.Da ti povem kaj sem jaz naredil.Ker mi je crknil abs senzor na mondeotu in ker me je motila luč v armaturi sem nevede izklopil abs ko sem vezal direktno kontakta med seboj.

In prav tisti dan mi je stara ženska s kolesom iz leve pripeljala iz stranske poti.Rezultat je bil 56 metrov zavorne poti, prednje gume zlizane do platna( še policaj mi je gledal kaj mi tolče pri gumah), ženska je hvalabogu preživela, čeprav je bila polomljena.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To dec 07, 2010 4:53 am
Ja, neumnost.
Itak v normalni vožnji niti ne pomislim, da bi izključil elektronska pomagala. Na Racelandu in pa na kakšnem zasneženem parkirišču pa ne rabim tega. Res upam, da se bo dalo z varovalko zadevo izključit, ker sicer bo čista jeb.a.

PS: Če nisi imel kam odvit, potem ti tudi ABS ne bi nič pomagal, ker zgolj minimalno skrajša pot in bi žensko žal še vedno zbil. Le gume bi ti ostale cele.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr dec 08, 2010 3:03 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
No da te potolažim glede zasneženih parkirišč .. pri moji O2 (sicer imam samo ASR) je isto sranje z vključenim in izključenim, ko plezam po našem (ali katerem drugem) klancu v snegu. Nekje pod 30KMH se mi zdi da zadeva preneha dušiti motor, in pusti da gume lepo kopljejo sovojo pot. S to razliko da je pri vkljopljenemu delujoča turi elektronska 'špera' brez pa ne .. torej naj bi celo bolje bilo z vklopljenim.
V praksi? Ne vidim razlike ;)
Toliko glede praktične uporabe. Igračkanje je drugo poglavje.
Za raceland je pa superb tako ali tako (če že nič drugega) zanimiva izbira :)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr dec 08, 2010 6:09 pm
mish je napisal/-a:
No da te potolažim glede zasneženih parkirišč .. pri moji O2 (sicer imam samo ASR) je isto sranje z vključenim in izključenim, ko plezam po našem (ali katerem drugem) klancu v snegu. Nekje pod 30KMH se mi zdi da zadeva preneha dušiti motor, in pusti da gume lepo kopljejo sovojo pot. S to razliko da je pri vkljopljenemu delujoča turi elektronska 'špera' brez pa ne .. torej naj bi celo bolje bilo z vklopljenim.
V praksi? Ne vidim razlike ;)
Toliko glede praktične uporabe. Igračkanje je drugo poglavje.
Za raceland je pa superb tako ali tako (če že nič drugega) zanimiva izbira :)

Trenutno tudi jaz ganjam Octavio z ASR. In iz praktičnih izkušenj ti lahko povem, da je ASR na Racelandu čista smrt. Brez veze... Superb bo pa ...... zanimiv ja :D :D :D. Sam grem tja itak zato, da sebe zdivjam, tako da mi čas ni pomemben, važno je, da se prestavljajo ovinki. Bo pa s Superbom težje oz. verjetno nemogoče zadek prekladat :(. Z Octavio se to še da (čeprav že težje), pa tudi z ročno se da brez težav odpeljat nekaj ovinkov. Ampak bo že... :buny:

Kar se pa tiče snega je pa po snegu verjetno bolj z ASR-om, ker je ASR na Octaviji odličen. Namreč dopušča ravno toliko vrtenja v prazno, da je oprijem maksimalen. Npr. pri starem Seniku ti ASR duši motor dokler le ta ne crkne :hysterical: :hysterical:. Kar pomeni, da lahko obstaneš na kakšnem klancu, najbolje je pa to, da nekateri nimajo niti za izključit tega. Ampak to glede super ASR-a velja za cesto. Če se pa hočeš malo izživljat po sneženem praznem parkirišču je pa ASR party braker :cry:.

PS: Še vprašanje ali ima Superb II tudi 5x112 vijake in kakšen ET ima? A bi pasale gor original feltne 15 col od Octavie II? Pustimo to, da grdo izgleda, niso homologirane. Zanima me zgolj, če fizično pašejo gor.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če dec 09, 2010 12:21 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Za superba je minimalna velikost platišč 16". Smo probali dat gor 15" pa se spredaj platišče nasloni na čeljust.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če dec 09, 2010 7:02 pm
Eh, škoda... Torej bo treba tudi tretji set platišč zamenjat. :cry: :cry: Bemu...

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
14 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi