Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  "Šobanje" v kolesu?!

OdgovorObjavljeno: Po avg 30, 2010 12:57 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 182Kraj: PrevaljePridružen: To avg 24, 2010 1:24 pm
Hoj...

Saj ne vem kam naj dam tale post... :( Namreč, za vikend se z družinico vozimo po prašni cesti in kar na enkrat začne ružit pod kolesi... :ohmy: Grozen zvok se je slišal na zadnji levi strani vozila. Zvok je bil podoben kot, da bi utrgalo izpušni lonec in ga bi vlekel po cesti. Ustavim avto in preverim podvozje. Vse na svojem mestu ravno tako je auspuh fiksno pritrjen. Nič ne miga. Okoli koles ni kaj videti, da bi zahaklal karkoli. Ker nisem mogel stati na cesti sem se odločil, da se odplazimo do primernega izogibališča. Po nekaj metrih groznega srceparajočega ropotanja se je zadeva umirila sama od sebe?! Nič več jasno... :huh:

V avtu potem z ženo razglabljava kaj bi lahko bilo, nakar se ona spomni prigode, kako je sosed razlagal o podobnih težavah. V njegovem primeru se je nekje zahakljal kamen in nesramno šobal. Je to možno? Kam bi lahko prišel kamen, da bi pozvročal takšne glasove? Se da kaj narediti, da v prihodnje ne bo prihajalo do podobnih težav? Ne bi rad doživel, da mi na cesti kar na enkrat utrga kaj iz vozila... :N:

Kakeršenkoli info dobrodošel, da mi pomiri živce...

Lpa.- :crni:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po avg 30, 2010 1:29 pm
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 2015Pridružen: Po sep 24, 2007 6:29 pm
Ha ha ha, ravno to se je meni včeraj zgodilo, le da je zvok prihajal iz desne smeri. Pogoji so bli isti, po makedamu(sm šel na rožnik) in kar naenkrat nadležno zacvili in traja ene par sekund. Isto vse preveril če je vse na svojem mestu in na koncu prišel do zaključka, da je prišel kamenček med disk in ploščice.
Sem enkrat pri mehankarju slišu da se to da zgodit in da je to ponavadi vzrok kričečega cviljenja(če seveda niso ploščice in diski zanič).

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po avg 30, 2010 5:51 pm
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
Kamenčki so krivi, kakor pridejo tako tudi odidejo. Zna pa biti zelo neugodno sploh v kakšni gneči, se takoj par sto ljudi začne obračat za tabo :blush:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po avg 30, 2010 9:20 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 406Kraj: KranjPridružen: So maj 05, 2007 8:42 pm
hm včasih sem kar kamne pobiral iz sprednjih zavor tam zadaj v kotičku

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To avg 31, 2010 2:39 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Premaknil temo v splošno.

LP

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe sep 17, 2010 8:37 am
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Kot so ti že povedali. Kamenček je prišel med zaščitno kovino in disk. Ponavadi pade sam ven, če se prijetno ne zagozdi kam v zaščitno kovino. Tedaj mu je treba malce pomagat z odmikanjem zaščitne kovine, da pade ven.

Nič hujšega. Privošči si :lasko: da se umiriš, če se še nisi. Avto ne razpade kar tako iz danes na jutri ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To sep 21, 2010 8:59 am
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 182Kraj: PrevaljePridružen: To avg 24, 2010 1:24 pm
Oj... Nazaj z dopusta. :more:
Potem, ko ugotoviš vzrok, se lažje spi. Pač slabe izkušnje s prejšnjimi vozili. :devil:
Sem potem videl tisti pleh za diski kjer se verjetno zatakne kamenček.
Je pa zanimivo, da ima tako narejeno VAG. Tudi pasat in audi ni imun na ta problem... :batine:

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
7 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi