Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  O2 - ob hudi vročini ne vžge

OdgovorObjavljeno: Po jul 26, 2010 8:56 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 5Pridružen: Po okt 05, 2009 8:11 pm
Zdravo,
ob hudi vročini, ki smo jo bili deležni zadnje dni, se mi je pojavila težava:
avto ne vžge, dokler se v kabini zrak ne shladi.

Zgleda pa tako: avto parkiram na soncu, kjer se pajca kake 4 ure na 30++ stopinj, vtaknem ključ, dam kontakt in se mi sploh ne pojavi lučka za grelne svečke (rumena tuljavica - Glow plug system). Zaganjač sicer vergla, vendar avto ne vžge. Nato tipično zarinem avto v kako senco, odprem vsa vrata, počakam cca pol ure, da se shladi. Nato se lučka za grelne svečke pojavi in avto normalno vžge.

Na servisu so mi že menjali vložek ključavnice (elektronski del ključavnice), saj na računalniku pokaže, da ni povezave med ključem in sistemom (po besedah serviserja), vendar se je težava ponovila.

Gre pa za Octavio II 1.9 tdi 105 KM letnik 2007, 45000Km.

Prosim za ideje, mnenja.

LP Andrej

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 27, 2010 7:10 pm
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
Jst sem mel identičen problem na Scenicu dizlu, dokler se motor ni ohladil ni vžgal. Rešitev?? Zamenjava magnetnega stikala za nafto nekje pri motorju. Zdaj naj me popravi kak mehanik kako se temu točno reče, je pa namenjeno odpiranju nafte v črpalko. Sem tako ostal prvi v vrsti za izstop s trajekta, pa so me morali pogurati če so hotli ostali dol s trajekta :blush:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To jul 27, 2010 7:30 pm
Kadar se je težava pojavila, je bil motor vedno neogret, saj je vsaj 4 ure stal avto pri miru. Vedno pa je bila notranjost kabine pregreta, zaradi visoke zunanje temperature. Serviser sumi mrzli lot na eletroniki, ki je v kabini pod volanom. Jutri ga peljem spet na servis.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jul 28, 2010 7:21 pm
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
Če je pregreta kabina je pregret tudi motorni prostor..

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jul 28, 2010 7:51 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 517Kraj: LjubljanaPridružen: So avg 09, 2008 10:58 pm
toni je napisal/-a:
Če je pregreta kabina je pregret tudi motorni prostor..

X2

In takrat lahko senzor temperature motorja pošilja napačen podatek. Tako pregreto vozilo priklopite na tester, ter preverite kaj pravi temperatura - ali pa pregreto vozilo ki ne prižge - odklopite senzor za temperaturo motorja in v koliko vozilo prižge je napaka ne senzorju. To pa že nekaj časa uspešno rešujejo v RSRju s preprogramiranjem ECUja.

Lep pozdrav

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jul 29, 2010 4:37 am
Škoda voznik!Prispevkov: 73Kraj: SavinjskaPridružen: Sr avg 20, 2008 5:16 pm
Tudi jaz imam identičen problem pri polotu letnik 99 z SDI motorjem. Ko je na vročini mi ne pokaže kontrolke za grelne svečke, in avto vergla v prazno. Pogruntal sem da kadar mi to naredi, na ventilatorju hladilnika (kilerja) pomigam konektor in kable, in takrat se pri motorju sliši kot bi preklopil nek rele in nato avto vžge brez problema. Tudi jaz sumim magnetni ventil za nafto, samo ne vem kakšne veze ima to z ventilatorjem.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jul 29, 2010 1:16 pm
Bil na servisu, so podrobno pregledali eletronske komponente, ki jih sumijo in našli "mrzli lot" na enemu od rele-jev v prostoru za varovalke (pri motorju). Napako so odpravili (po njihovih besedah), ob naslednji vročini se bo v resnici izkazalo ali je to res. Sporočim.
Sicer pa hvala za nasvet. Sem tudi sam razmišljal, da se obrnem na nekoga, ki je specializiran na software in elektroniko avtomobila.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So sep 25, 2010 2:21 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 368Kraj: logatecPridružen: Pe jun 10, 2005 11:34 pm
pozdravljen problem je v tako rečenem toplem vžigu.
se da rešiti treba je naložiti novi software in nikakor ni nobenih mrzlih lotov. Prav tako se lahko to zgodi tudi pri hladnem vžigu.
Če imaš še težavo glede tega sporoči.
L.P

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne sep 26, 2010 8:46 am
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 2015Pridružen: Po sep 24, 2007 6:29 pm
Meni se podobno dogaja, samo da avto nič ne vergla(dam normalno kontakt, počakam kakšno sekundo in obrnem kluč....zgodi se čisto nič). To se dogaja in pri mrzlem in pri toplem avtu.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne sep 26, 2010 9:38 am
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 368Kraj: logatecPridružen: Pe jun 10, 2005 11:34 pm
To bi lahko bilo pa kaj drugega ,štarter , elktrični vložek ključavnice

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr maj 25, 2011 3:12 pm
Da obudim temo...
... včeraj sem bil v Portorožu, avto je bil parkiran na soncu cel dan in težava se je ponovila: kontakt, ne pojavi se tuljava za grelne svečke, avto vergla v prazno. Potem sem prezračil kabino, vklopil ventilator, čez 20 minut se zasliši nek preklop, kot da bi šklocnil rele, in avto je normalno vžgal.

Torej res ni bil mrzel lot niti elektronski del ključavnice. Klical sem na tunning, kjer so povedali, da so bile serijske težave z relejem, vendar starejši letniki pred 2006. Bile težave z napol ogretim motorjem, kjer je bilo potrebno dolgo verglati, kar tudi ni moj primer.

Še kaka ideja?

@gpe: kako preverim kateri software imam.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 27, 2011 9:05 pm
tester : samo če nimaš še teh problemov z mrzlim oz toplim vžigom še ni čas za preplah,
imaš čudno napako.z podobno sem imel fabio vendar je tam ko je bila kabina segreta gorela lučka za kodni ključ in avto ni vžgal.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
12 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi