| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Kok mislte da bo pršu servis? |
|
frikec
|
Objavljeno: Sr okt 12, 2005 4:01 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Pridružen: Pe maj 06, 2005 3:40 pm
|
Ja, po tem ko so me oskubili za slabih 190k nimam več kaj pri njih počet. Pri neuradnem bi me zneslo cca pol manj.
|
|
Na vrh
|
|
|
super98
|
Objavljeno: Sr okt 12, 2005 4:11 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 426Pridružen: Pe maj 06, 2005 2:37 pm
|
Aral 431 je namenjen za PD motorje, imam prav? Vlijejo ti ga tudi na poblaščenem, tega al pa castrola s 505.01 standardom, mislim da je softec(odvisno od servisa do servisa). Jst osebno sm pristaš arala.
Kulanca my ass...ko ti po 40k kilometrih in redno poštemplani knjižici odf00ka LMM, ti na pooblaščenem račejo, pazi zdej: to je POTROŠNI material. No ob tem se zamisliš. Hmm in če je to potrošni material na koliko kilometrov oziroma let pa je s strani tovarne predpisana menjava??? O kulanci ni govora...ja mogoče če ti avto zariba en mesec po izteku garancije (dandanes pa avti ne zaribajo kar tako, a ne)
In za povrh ko kupiš novga oziroma obnovljenega ti ga morajo oni vgradit če hočeš imati garancijo za nadomestni del. Zakaj? Ker je treba avto dat na VAG-COM in en priklop na tester stane, pazi zdej 8000sit+ura mehanika da STROKOVNO pritrdi dve objemke na ceveh in en konektor na LMMju.
Ob okvari računalnika pri 42kkm pa tut noben ni hotu slišat za kulanco, češ kulanca velja za motor in menjalnik (računalnik pa kao ni del motorja)...računalnik pa vemo kolk stane nov...
BTW, RSR je napako odpravu za 25ksit!
Ko mi je pri slabih 50kkm spustila vodna pumpa se sploh nism matral in hodil kej reklamirat, itak nima smisla!
Glede menjave filtrov-tako delajo na avtomerkurju, se pravi menjava filtrov vsakih 30kkm.
In garancije pri novih avtomobilih so kar naenkrat tudi do 4ih let, seveda pod pogojem da avto voziš na pooblaščenega...ja itak da se jim splača, ko te pri servisu olupijo ko majmuna!!
Glede dolivanjka raznih tekočin:
Če je treba dolivat zavorno olje je nekaj narobe na sistemu, isto velja za antifriz, liter tekočine za šipe pa stane na pooblaščenem 1000sit.
Sem imel par primerov (vključno z mojim avtom) da je bila na polen filtru letnica izdelave (je gor vtisnjena) ista kot letnica izdelave avta samega, v servisni pa seveda vse lepo poštemplano.
Če moraš pelat na pooblaščenega vsaj zraven stoj k delajo na tvojem avtu. Bi mogli videt faco mehanika ko sm mu reku da naj zamaši dovodno cev do turbine ko je "strokovno" menjal LMM in ko mu je vsa svinjarija not letela.
...in takih zgodbic je še pa še...
To je moje mnenje, ki temelji na mojih izkušnjah.
Da se razumemo jst doma ne fušam, od šrufanja nikol nisem imeu profita, delam sam zase, kdaj komu tudi pomagam oziroma si pomagamo in skupi kej nardimo.
|
|
Na vrh
|
|
|
super-B
|
Objavljeno: Sr okt 12, 2005 9:21 pm |
|
|
bil aktiven, sedaj zanikamPrispevkov: 1646Kraj: Loška dolina - LJPridružen: Sr avg 24, 2005 9:32 pm
|
Hm po moje je vse tole tud odvisno od samega pooblaščenega servisa kamor avto pelješ (moje mnenje)
|
|
Na vrh
|
|
|
Kombi
|
Objavljeno: So okt 22, 2005 9:59 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 5Pridružen: So avg 27, 2005 8:33 pm
|
A ne veste, da lahko potrošni material pinesete s seboj na servis?
To je predvsem pomebmno pri oljih, ki jih na servisih prodajajo skoraj kot zlato - npr. aral 0-40 cca 4.500 sit/l, v redni prodaji v trgovinah z avto deli pa ga dobiš za 3.000 ali celo manj, torej ceno navijejo za 50% !!! Da ne govorimo o tem, da imajo olje v sodih, ko bi morala biti cena nižja od literske embalaže.
Pametno je prinesti tudi kantico zavornega olja, pa hladilne tekočine, itd., da ti ne računajo za minimalna dolitja kakega jurja.
|
|
Na vrh
|
|
|
mitja_gt
|
Objavljeno: So okt 22, 2005 10:57 am |
|
|
| Dedek MrazPrispevkov: 939Kraj: LjubljanaPridružen: Če sep 15, 2005 12:34 pm
|
Jest bi samo to dodal... trenutno nimam nobenih izkušenj s pooblaščenimi servisi.. bom pa imel kmalu... edina stvar, ki me moti je prvi servis pri novem avtu, ki se dela na 15k km. Mislim da vsak nov avto v prvih 2000km vrže v olje kakšne trde delce, ki ravno ne pripomorejo k boljšemu delovanju motorja. Zato mislim da je priporočljivo narditi prvi servis pri 2000km in ne pri 15k km. Prosil bi vse, ki imate enako ali drugačno mnenje za komentar...
... če me bodo servisi toliko stali kot je zgoraj napisal Fabia RS, bom izredno vesel, ker se mi za redni servis ne zdi predrago. Ko bo pa velik servis prišel pa pač en mesec ne bomo jedli
lp
...bodoči lastnik Fabie RS...
|
|
Na vrh
|
|
|
Fađola
|
Objavljeno: Po okt 24, 2005 9:12 pm |
|
|
Black RS Power Prispevkov: 523Kraj: LjubljanaPridružen: Po okt 03, 2005 3:00 pm
|
ti mitja gt sej te delci niso lih tok veliki. gre za mikroskopske opilke, ki lahko ob prevelikem trenju povzročijo manjše brazde in poslabšajo kompresijo. teorijia. vendar če ga lih prve 2000 km ne stiskaš v rdeče pol nimaš kej skrbet.
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|