Avtor Sporočilo

<  Tuning  ~  Predelava na plin

OdgovorObjavljeno: Po maj 10, 2010 9:16 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 65Pridružen: Pe jul 03, 2009 1:10 pm
Sem lastnik Škode Octavie 1.6 letnik 2008.
Nekako pol leta še imam tovarniško garancijo. Ker imam namen predelat vozilo na plin in ker si imam nasprotujoča se mnenja me zanima če kdo ve ali mi po predelavi garancija ostane ali ne?

Porsche slovenija trdi:
Pozdravljen
.... trditev v zvezi z tovarniško garancijo drži.Vsak poseg izven pooblaščenega servisa je lahko vzrok,
za prenehanje oziroma delno izključitev garancijskih pogojev tovarne.
Garancijo za naknadno vgradnjo vam lahko da izvajalec v vašem primeru Plinex d.o.o.,ki pa v tem primeru mora vsebovati tudi,
možno posledično škodo na motorju.
Za vsa vprašanja smo vam na voljo

Plineks d.o.o s katerimi sem se dogovarjal pa mi je poslal sledeči mail
....podjetje landi renzo ima pogodbo s VW koncernom, res pa je, da pri nas veliko prodajalcev vozil tega še ne ve. Za to podjetje pa smo mi generalni uvoznik komponent za Slovenijo.

Torej kaj je zdaj res?

Ima kdo predelano Octavio?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 23, 2013 8:37 pm
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: Pe apr 20, 2012 7:39 pm
Čau,

imam Škodo Fabio Monte Carlo 1.2 TSI 86km in razmišljam na predelavo na plin, ker letno delam cca 5500 km. Zanima me, kako se tak motor obnaša na plin, kateri sistem se splača vzet in koliko bi me koštala investicija.

Za info bom zelo hvaležen ;)

LP

Barbish

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 24, 2013 7:17 am
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Delaš letno 5500 ali 55000km? Če samo 5500km potem niti ne razmišljaj o kakem plinu, ker bo šel skoraj ves prihranek v vzdrževanje plinskega sistema. Investicija bi se ti povrnila pri recimo da 50k km.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 24, 2013 7:06 pm
leto pa pol: 72333 km :)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po maj 27, 2013 8:04 am
cca 50k letno. To bi se pa že splačalo. Preveri na briskoda.net kakšne so izkušnje s plinom v TSI-ju. Pri nas jih verjetno skoraj da ni.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 30, 2013 7:36 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Barbish je napisal/-a:
Čau,

imam Škodo Fabio Monte Carlo 1.2 TSI 86km in razmišljam na predelavo na plin, ker letno delam cca 5500 km. Zanima me, kako se tak motor obnaša na plin, kateri sistem se splača vzet in koliko bi me koštala investicija.

Za info bom zelo hvaležen ;)

LP

Barbish

Vprašanje: zakaj že v začetku nisi vzel dizla, če delaš 55.000 km letno? :hmm:
Kar se tiče plina in 1.2 TSI je pa tako. Kolikor vem zgolj od Prins-a DLM deluje zgolj na plin. Pri vseh ostalih vmes vbrizguje tudi bencin zaradi hlajenja bencinskih injektorjev (če sem prav razumel). To pa postavlja pod vprašaj prihranek pri porabi. Le ta je verjetno še vedno, ampak se ti doba povrnitve investicije bistveno podaljša. Pred akcijo si pa preberi to solato: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=43038.

Moje osebno mnenje: TSI ima že itak relativno nizko porabo, tako da bo verjetno doba povračila investicije relativno dolga. Če dodaš še vbrizgavanje bencina (baje pri višjih vrtljajih ga kar vbrizguje), se le ta še podaljša. Sam bi raje šel na TDI-ja, kot da bi v TSI-ja stavil plin in bil testni zajček.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jun 09, 2013 6:18 pm
@mtl:

ko sem kupoval avto, sem gledal najprej za 1.6TDI motor, vendar je bil z isto opremo 2500€ dražji + na zalogi niso imeli testnega vozila, ker pač kot takratni študent si nisem mogel privoščiti novega vozila, avto bi pa moral čakat 4 mesece za nekoliko manj plačat. Odločil sem se ta 1.2Tsi ki sem ga takrat dobil dokaj ugodno. Sicer imamo doma še dva dizla, oba VW in ti lahko iz izkušenj povem, glede nato da se tudi z obemi dela okrog 30.000 na leto, da se dizla vedno manj splača kupit.Tistih 15 centov v razliki v ceni ne prineseš razlike v nakupu avta skoraj 7 let,glede na to da danes bencinski motorji niso več požrešni. Zato se odločam tudi za nakup sistema na plin, razlika v ceni je trenutno takšna kot je bla pred 15 leti razlika med nafto in bencinam, pa so vsi govorili, kako so dizli bedni avti... podobna situacija se danes pojavlja, čeprav kot sm že napisal, dizla se skoraj več ne splača kupovat. S to škodo imam trenutno porabo 5.5l pri 55.000 zapisanih kilometrih, kar je dobra poraba, vendar še vedno vsak teden pokurim 85€ za bencin. Če zmanjšam strošek na 50€ plina, bom več koz zadovoljen.

Trenutno sem v pogovorih s firmo PLINEKS, ki, kot sem zasledil, so trenutno edini, ki so delali predelave na TSI mašinah. Če se mi ne bo dopalo (jutri grem na servis), bom mogoče premislil tudi o vgradnji originalnega VW sistema. Pripravljen sem dat do 2000€ z vsem, samo da je prav narejeno.

Vidim pa, da je zelo malo takih predelav.

In nasvet o zamenjavi vozila odpade. Bodimo realni, avto kupiš za 13.000€ prodaš ga za 9.000, za dizla pa rabiš 15.000, če govorimo o trenutnem avtu. Tle je potrebno dodat še 6.000€, avto pa mi služi od točke A do B. Malo preveč denarja, da bi menjaval konstantno, potem te pa še dražje kasko pride na Škodo fabijo MC 1.6Tdi in tako naprej. :)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jun 09, 2013 7:42 pm
Škoda loverPrispevkov: 273Pridružen: Ne sep 20, 2009 8:58 am
tud sam mam octavio 1.2 tsi, ob nakupu novega avtomobila k ga naj bi mel vsaj 10 let sem imel v mislih dizla, ampak pri kilometrini ki jo delam 15.000 km letno, se mi ni splačalo, glede na to da mam porabo tam okol 6,3 Bc2, na relacijo pa tud 5,5, kar se mi zdi zelo ugodno, ja sm gledal tud za plin v bodoče , pa baje TSI motorje ne vgrajujejo plina, no , kot vidim so začeli tud v TSI motor, kakor pišeš, sam v mojem primeru se mi ne splača pri tako majhni kilometrinu vgrajevat plinskega sistema

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jun 09, 2013 8:34 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Še enkrat v opozorilo: preberi si točno kar sem napisal. Razen pri PRINS DLM sistemu, boš zraven rabil tudi bencin za hlajenje injektorjev. Torej prihranek NE bo tak kot si sedaj predstavljaš. Sam osebno pri TSI-ju bi dal noter zgolj Prins-a. Ti sam razmisli. Preden se odločiš pa še dva nasveta:
- pri Plineksu jemlji vse informacije z OGROOOOOMNO rezerve (malo si preberi njihovo stran, katera ima precej nesmislov). Malo jih pobaraj kako je kaj s porabo :):. Pri kateremkoli se odločiš potem za predelavo zahtevaj PISNO zagotovilo glede porabe.
- pred inštalacijo probaj dobit izkušnje s TSI-ji v Srbiji. Če jih dol ni, sam osebno ni šans, da bi šel v to. Namreč dol je baje 70% bencincev na plinu in večinoma so bistveno večjih stručkoti glede tega kot tukaj.

Še ena alternativa (če razmišljam malo out of the box). Prodaš svojega in kupiš RABLJENEGA TDI-ja. Pa ne boš doplačal 6 jurjev. Namreč ti primerjaš svoj rabljen avto z x kilometri s ceno NOVEGA TDI-ja. Se ti zdi to primerno? Tam imaš namreč NOV avto brez x prevoženih km.

In bom še enkrat dopisal zadevo: po mojem mišljenju so tvoja pričakovanja glede prihranka na gorivu BISTVENO previsoka. Računaj še na dodatne stroške servisiranja plinskega sistema (recimo 40 EUR na 20.000 km), pa da niti ne razmišljamo o potencialnih težavah. In če misliš, da jih ni, si malo po netu poglej tragedije in sage o kakšnih Opel motorjih, itd. In verjel ali ne, nekdo (''strokovnjak'') jim je to prodal kot oh in sploh super šparovno rešitev in tudi vgradil noter, čeprav je splošno znano, da gredo ventili v zelo kratkem času (cca. 50 jurjev km).

Vsekakor pa je pri 55 jurjih letno za razmišljat kako znižat stroške. In pri primerjavi dizel-bencin ni zgolj 15 centov razlike. Recimo, da imaš sedaj porabo 5.5 litra. Sem prepričan, da bi jo imel s TDI-jem okrog 4 litre. Torej prideš recimo nekje na 55 EUR tedensko, kar je manj kot pri plinu - računaj noter še stroške vzdrževanja in porabo bencina, itd.. Meni se zdi, da si se ti že odločil za nekaj in bi v bistvu sedaj rad zgolj še potrditev. Zanemaril si pa vse ostale čisto realne možnosti. Bom še enkrat zapisal: osebno pri tej dilemi ni šans, da bi šel predelovat TSI-ja na plin, ampak bi se ga losal in kupil rabljenega TDI-ja. Spušil boš verjetno ravno tistih 2 jurja EUR, kar bi dal za predelavo na plin. In glede na to, da delaš 55 jurjev km letno predvidevam, da imaš daljše vožnje, kar je TDI-ju bistveno bolj domače kot TSI-ju. Res pa, da je nekaj več hrupa zraven. :twistedevil: Jajc je spet edino v tem, ker ne vem kako se primerjajo prestavna razmerja med tema dvema, ker ima 1.6TDI zgolj pet prestav.

Pa še to: vprašaj se, koliko ti pomeni, če boš moral peljat nastavljat plinski sistem večkrat k ''mojstru''? Kaj ti pomeni to? Ali bog ne daj, da boš moral vsakih par mesecev tja, ker bo kaj zaje...? Ko sem bil jaz pri takih km letno vem kaj mi je pomenilo it iz fiksnega servisnega intervala na variabilnega. Namesto 4 servisi letno, so bili samo še 2,5. Ti boš moral pa še 3x letno vozit na servis za plinsko inštalacijo. :cry:

Sedaj pa dosti, je že preveč časa šlo za neumnosti :D . Želim ti dobro izbiro, karkoli boš že izbral, pa da bo delalo brez problema veliko kilometrov. :buny:

Zadnjič spremenil mtl, dne Po jun 10, 2013 10:41 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po jun 10, 2013 10:30 am
Jaz bi ti tudi rekel, da se glede plina drži raje Prinsa kot Plineksa.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jun 11, 2013 8:16 pm
@mtl:

ne, nisem se še odločil 100% o izbiri sistema. Na servisu so mi rekli, da ima tudi VW svojo rešitev, se pravi spet ne more biti tako slabo vse skupaj, kot sem razbral iz tvojih postov. Tako in tako imam zdej servis na 75000km, pa bom še tam prašou. Ja, po teh izračunih, tudi če še vedno neki bencina rabi, pridem vsaj na dizla, al ne? Se pravi, sem na istem. Mislim da če vzamem sistem,ki potrebuje tudi porabo bencina zdraven ubrizgavanja plina, pridem stroškovno komot na 4l.
Avta ne bom menjaval, to je dejstvo. Zakaj? Ker tale avto je biu prišparan, lepo vožen, vsi radni servisi potrjeni, vsak kilometer zapisan, kje se je tankalo, nerazbit, neodrgnjen, čiščen, puliran vzdrževan v vsakem primeru. Karkoli rabljenega kupim za tak dnar, je prej možnost da se najebem in kupim sranje, kot pa nekaj podobnega. Zato ga ne menjam. Menjal bi edino v primeru, da grem spet po testno ali novo vozilo, to pa košta tistih 6k €. Hkrati, rang te fabije se mi dopade le še Polo, ki pa je z isto opremo bistveno dražji, ostalo iz tega razreda ne bi imel, višji razredi avtov pa so bistveno dražji. Kut sm napisov, bolje imeti ta avto, kot pa kupiti rabljen krš.

Sem pa pričakoval, da bom dobil realno mnenje kakšnega uporabnika, ki je dal sistem na TSI mašino, bi mi zelo fajn prišlo. :rolleyes:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2013 8:40 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Za TSI mašino in plin povprašaj še na kakšnem VW forumu, mogoče je tam kdo ki je že to vgrajeval.

Sicer je pa kolega vgrajeval na svojega megana, je tudi mislil koliko bo prišparal, pa mu plina kar par litrov več kuri kot mu je bencina. Sicer skupno še vedno manj porabi na kilometer kot z bencinom, če ne štejem servisov. Za to pa nevem koliko da ...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2013 9:13 am
Da kuri več plina kot bencina je normalno, ker ima plin manj kalorij kot bencin...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jun 13, 2013 4:12 pm
Bom šel po vrsti.
Barbish je napisal/-a:
@mtl:

ne, nisem se še odločil 100% o izbiri sistema. Na servisu so mi rekli, da ima tudi VW svojo rešitev, se pravi spet ne more biti tako slabo vse skupaj, kot sem razbral iz tvojih postov. Tako in tako imam zdej servis na 75000km, pa bom še tam prašou. Ja, po teh izračunih, tudi če še vedno neki bencina rabi, pridem vsaj na dizla, al ne? Se pravi, sem na istem. Mislim da če vzamem sistem,ki potrebuje tudi porabo bencina zdraven ubrizgavanja plina, pridem stroškovno komot na 4l.

Lej, ne vem za 1.2TSI.
Jaz sem ob prehodu na plin vse računal z VELIKO negativno rezervo. Torej, gledal sem povprečno porabo bencina, pribil gor 25%, da sem dobil plin, priračunal še 40 EUR stroškov za servis plina na 20.000 km in si potem preračunal celotno zadevo. Zraven je treba dodat še, da je na cca. 100.000 km potrebno menjat še injektorje za plin pri večini sistemov. Sedaj pa caka: pri nekaterih sistemih je to strošek ranga 80 EUR za komplet (menjaš zgolj vstavek v injektorju), pri nekaterih pa ranga 400 EUR za komplet (moraš menjat kompleten injektor) :crazi: (vse zaokroženo navzgor). To si tudi zračunaj in prej povprašaj monterja v katerem rangu si ;).
No, ker imam sedaj zgolj 15% višjo porabo sem sam izredno zadovoljen. Če isto narediš ti in ti kalkulacija pokaže, da se ti splača potem se boš pač spet sam odločit kako in kaj.
Ne pa tako kot jih dela večina in sicer, da verjamejo bullshit hvaljenju prodajalca plinskega sistema, da novejši sistemi imajo pa samo 2% višjo porabo :P , pa servis samo 20 EUR, ostalo ni treba pa nič delat :twistedevil: . Potem itak si popolnoma nezadovoljen.
Barbish je napisal/-a:
Avta ne bom menjaval, to je dejstvo. Zakaj? Ker tale avto je biu prišparan, lepo vožen, vsi radni servisi potrjeni, vsak kilometer zapisan, kje se je tankalo, nerazbit, neodrgnjen, čiščen, puliran vzdrževan v vsakem primeru. Karkoli rabljenega kupim za tak dnar, je prej možnost da se najebem in kupim sranje, kot pa nekaj podobnega. Zato ga ne menjam. Menjal bi edino v primeru, da grem spet po testno ali novo vozilo, to pa košta tistih 6k €. Hkrati, rang te fabije se mi dopade le še Polo, ki pa je z isto opremo bistveno dražji, ostalo iz tega razreda ne bi imel, višji razredi avtov pa so bistveno dražji. Kut sm napisov, bolje imeti ta avto, kot pa kupiti rabljen krš.

No, to je tvoje mišljenje. Moje je, da bi moral komot dobit kakšnega TDIja starega dve leti OD PRVEGA LASTNIKA, REDNO SERVISIRANEGA in poskrbiš še za temeljit pregled, da ni bil karamboliran in si zmagal. Se pa strinjam, da je v Sloveniji zelo lahko kupit rabljen krš, kot rabljen dober avto. Ampak tudi to se da, če si vztrajen in pripravljen plačat par 100EUR višjo ceno, ker DOBRI rabljeni avti gredo tudi v tej situaciji zelo hitro in po nekoliko višji ceni.
Barbish je napisal/-a:
Sem pa pričakoval, da bom dobil realno mnenje kakšnega uporabnika, ki je dal sistem na TSI mašino, bi mi zelo fajn prišlo. :rolleyes:

No, ti kar zavijaj z očmi. Vsi ti govorimo, da je to zelo NOVA kombinacija in je takih uporabnikov zelo malo. Če bi malo uporabil iskanje bi našel tole temo (http://www.skoda-team.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=6987&p=83343&hilit=lpg+1.2#p83343), kjer je uporabnik davidmb napisal, da ima 1.2TSI predelan na plin. Morda njega kontaktiraš, pa boš dobil kakšne nove informacije iz prve roke. Sicer pa uporabi google in sicer 1.2TSI+LPG in se loti zadetkov po vrsti. Ali ti moramo še kaj k riti prinest :twistedevil: ?

Še komentar na naknadno vgradnjo tovarniškega seta LPG. Če si se že kaj podučil, ti je jasno, da je pri plinu 80% mojster, kateri vgrajuje in 20% sam sistem. In če ti to mislijo vgradit na pooblaščencu brez izkušenj z LPG-jem potem je moj nasvet SAMO POJDI STRAN OD TEGA. Izberi si PREVERJENEGA stručkota za plin (sam sistem je manj pomemben), po možnosti čim bližje tebi. Ker je malo jajc, če moraš it za nastavitev na drugi konec Slovenije. In še tole: izogibaj se centrale Plineksa v Mislinji. Kolikor berem so same slabe izkušnje.

No, še tole: na hiter izračun, sedaj poraba 5,5 litra bencina, potem recimo SAMO 15% več plina, kar pomeni 6,3 litra plina, pa recimo, da dodamo samo še 10% bencina zraven (za hladen štart in vbrizgavanje bencina), torej 0,55 litra, to je preračunano 1 liter plina. Torej si na 7,3 litra plina na 100 km. To je pretvorjeno v dizel cca. 4,4 litra dizla. BREZ VKALKULIRANIH stroškov servisiranja plinskega sistema (torej tudi morebitne menjave injektorjev) in BREZ velike rezerve pri porabi plina. Če recimo vzamem 20% višjo porabo plina si že na 4,6 litra dizla. Kot rečeno, sem prepričan, da z 1.6 TDI bi imel porabo 4 litre in nobenih POTENCIALNIH TEŽAV. Pa če je potrebno še ventile mazat računaj še strošek te tekočine. Zdej se pa sam odloči kako in kaj. Še enkrat: sam NI ŠANS, da bi šel v to. Malenkost prihraniš edino pri kasku zaradi nižje nabavne cene bencinarja, AMPAK ZGOLJ, če zamolčiš plinsko napravo. Sicer ti takoj pribijejo gor 1500 EUR in si na skoraj istem. Kaj to pomeni za veljavnost kaska, je pa fajn, da pogledaš v zavarovalne pogoje. Jaz imam to vpisano noter.
In vkalkuliraj še to, da rabljenega bencinarja s plinom s 300.000 km ne BO NIHČE KUPIL. Dizli pa kar grejo. Torej še tukaj potem izgubiš nekaj.

Evo, zdej pa res dosti, ne da se mi več prepričevat prepričane v svoj prav. Naredi ostalo domačo nalogo sam, predvsem pa ne verjemi marketinškim bullshitom prodajalcev plinskih sistemov.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jul 14, 2013 7:33 am
Če se še nisi odločil za predelavo si temeljito preberi še tole temo (v njej lahko tudi postaviš dodatna vprašanja, kar te zanima):
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=97170
Nate se nanaša predvsem del, kateri se tiče bencinskih motorjev z direktnim vbrizgom:
Citiram:
Pri vbrizgu plina pri motorjih z direktnim vbrizgom (TSI, ecoboost, DISI, THP,...) lahko prihaja do več tipov težav.

Odvisno predvsem od tipa vgrajene naprave:

1. Pri večini proizvajalcev imajo na voljo le vbrizg plinaste faze, npr. proizvajalec Prins pa ima v svojem programu obe možnosti (tekoča in plinasta).
2. Pri vbrizgu plinaste faze večina vbrizgava plin le v določenem območju delovanja motorja. Npr.: v prostem teku deluje na bencin, nad 1200-1400 obrati preklopi na plin in nato nad 3000-3500 zopet preklopi nazaj na bencin. Kar pa pomeni, da lahko troši veliko količino bencina (tudi do 50%), odvisno od vožnje. Na drugi strani pa se lahko pojavi težava z injektorji pri tistih, ki vozijo večino časa v območju delovanja naprave na plin. Takrat se bencinski injektorji lahko pregrevajo.
3. Pri enem proizvajalcu smo našli napravo, ki ves čas deluje na plin in poleg tega ves čas troši 10% bencina. V tem primeru ne prihaja do pregrevanja injektorjev.
4. Predvsem pri manjših motorjih z direktnim vbrizgom predelanimi na sistem s plinasto fazo pa prihaja lahko do "zamašitve" injektorjev. Ti se namreč zamažejo in postajajo vse manj pretočni. Vzrok za te težave pa še ni znan.
5. Pri vbrizgu tekoče faze vseh omenjenih težav ni, ker gre za sistem, ki je idealen prav za te motorje. Vbrizga namreč plin preko originalnih injektorjev.

Kar pa se tiče aditivov se že izvajajo prvi testi, kar se tiče plinaste faze. Pri tekoči fazi še ne vemo kako vplivajo, ker testi niso bili narejeni na teh vozilih.
Vendar pri tekoči fazi ni nobene potrebe po nekem posebnem ali dodatnem čiščenju, res pa da testi še niso bili izvedeni.

Torej kratek zaključek: kolikor toliko preverjena in edino smiselna je vgranja Prins sistema z vbrizgom tekoče faze (torej najdražjega). Vse ostalo je dolgoročno loterija oz. se potencialni prihranek zelo zmanjša zaradi porabe bencina.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne avg 18, 2013 5:30 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 5Pridružen: Po feb 04, 2013 6:02 pm
Kaj pa recimo predelava na plin motorja 1.4 16V (63 kW - 86 KM)? Ima kdo na forumu izkušnje? Je potrebno mazanje ventilov. Dela se pa 25000 km letno.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To avg 27, 2013 1:57 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 158Kraj: Lukovica pri DomžalahPridružen: To mar 21, 2006 7:30 pm
Glede predelave na plin bi ti jaz toplo priporočal Prins. Ko sem pred leti prebral vse forume in izkušnje uporabnikov plina sem na koncu prišel do zaključka da me edino Prins prepriča, vse ostalo je bol tako tako.

Doma imamo Sata-Fe 2.7 V6, ki je na bil na plin (Prins) predelan že pred leti. Do sedaj je avto na plin prevozil cca 22k km. V tem času je bil avto enkrat na rednem pregledu, po prevoženih 15k km. Od vgradnje do danes ni bilo potrebno nič nastavljati, saj plin 100% dela!!

Pred predelavo je avto trošil cca 13-14l bencina na 100km. Sedaj je poraba plina nekje 15l/100km in seveda še nekaj bencina saj avto teče na bencin, dokler se voda v avtu (hladilna tekočina) ne segreje na cca 30 stopinj in nato samodejno preklopi na plin. To je pa nekje 1-2 km vožnje, odvisno od zunanje temperature. Avto pri vožnji na plin v cca 9k km porabi eno flaško olja za hlajenje ventilov, to je cca 35€ stroška.

To je to, če pa koga še kaj zanima, naj pa kar vpraša

Skratka pri taki porabi se nam bo strošek predelave kmalu povrnil.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 2
31 prispevkov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu