No kot je ze bilo omenjeno, sem si ogledal rally v Zlinu. Mesto kot samo ni ne vem kaj, se pa vidi, da napreduje z razvojem. Zasedba je bila vrhunska, 25 Super2000 dirkalnikov, cel kup Mitsubishi EVO, nekaj Imprez,... seveda pa so me najbolj zanimali ravno S2000 v primerjavi z "turbinci". Kot otroka so me na rallyjih zanimali EVOti, STI WRX,... danes so to ze preteklost.
No pa da ne bo samo tekst, se nekaj slikovnega materiala.
Priprave pred SSS Zlin, 20.8.
Guy Wilks, Proton Satria Neo S2000
Giandomenico Basso, Abarth Grande Punto S2000, 3 ure pred zacetnom, brez menjalnika, motorja, skratka, bil je razstavljen na prafaktorje. V dobri uri sestavljen in na startu.
Roman Kresta, Peugeot 207 S2000
Freddy Loix, Peugeot 207 S2000
Juho Hanninen, Škoda Fabia S2000
Jan Kopecky, Škoda Fabia S2000
Turbina Mitsubishi Lancer EVO IX
No pa gremo na SS3 Halenkovice, kjer so nastale edine slike iz etap. Drugje smo si raje vzeli cas in si ogledali, kot pa se igrali fotografe
Potekal je cas premora in odprla se je servisna cona, prihajali so pa brez milosti. Zanimivo kaj vse se da resit v tistih 15min, ki jih imajo na razpolago.
Vodja ekipe Abarth Ufficiale pogleduje v nebo, vreme je bilo dokaj muhasto, pripravljalo se je na dez.
Tezave Pavla Valouška, Škoda Fabia S2000
In pa se portret Fabie
Skratka, splacalo se je narediti 2500km in si ogledat dogajanje v zivo. Je pa vseskupaj precej mucno. Vozniki so na cesti od 8.00 pa do 19.00. Tako da ce zelis kaj videt, mores sledit njihovemu tempu, kar pa je za nas precej utrujajoce. Tako da smo lovili vsako drugo traso.
Se malo OFFtopic:
Naslednja reportaza morda sledi ze konec septembra, IRC Sanremo, Italija, ce ne pa ponovno iz Monaca drugo leto
LP, Boštjan