Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Tipka ESP!

OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 9:58 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 79Kraj: LJPridružen: To nov 07, 2006 5:46 pm
Hello! :P

Mene nekaj zanima glede Superba ter Octavije, ker zdej nevem v teh dveh avtih, ki imajo ASR je zdraven tudi ESP al mora biti posebi tipka tako pri Superbu kot Octaviji?

No bol me za Superba zanima, ker mi je bil prodajalec pameten da ma že v tej tipki ASR,ki se vklopi pa izklopi še zdravn ESP pa me zato zanima, gre se pa o opremi ELEGANCE!! :blink:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 12:12 pm
Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
ce imas samo ASR imas tipko na kateri pise ASR s katero lahko izklopis sistem proti zdrsu koles.

ce pa imas ESP imas tipko ESP s katero izklopis tako ASR kot ESP

v bistvu ti v obeh primerih ostane funkcionalen samo ABS ...

tko da ce pise na tipki ASR, masina zagotovo nima ESP-ja, ceprav superb elegance mislim da bi mogu to met :knjiga:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 2:37 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 137Kraj: LjubljanaPridružen: Po jun 12, 2006 2:50 pm
Če se ne motim, imajo vsi Superbi serijsko ESP - to pomeni da imajo tipko ESP s katero pa lahko hkrati izklopiš ASR.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 3:21 pm
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 79Kraj: LJPridružen: To nov 07, 2006 5:46 pm
Hm.... ne sej na Octaviji sem imel ASR in sm vedel da je samo to brez ESP!

Samo na Superb-u pa nevem pa ma isto samo ASR tipko samo nevem če je že v tem dodan ESP tako mi je prodajalec trdil da je to isto samo jaz sem mislil da je isto kot pri Octaviji in da če je ASR tipka pol ni ESP-ja!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 7:19 pm
Uporabniški avatarPsihič na ŠkodePrispevkov: 728Kraj: BledPridružen: Pe nov 11, 2005 1:47 pm
Ni isto. ESP je še nadgradnja ASRa. Tako da če piše ASR je samo to in nič več. Tako da prodajalcu povej da naj te ne nateguje :evil:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 7:32 pm
Uporabniški avatarNajmlajši a najhitrejšiPrispevkov: 585Pridružen: To nov 01, 2005 9:13 pm
Superb ima v opremi comfort in elegance serijsko ESP.

Pri vseh pa velja:
-če imaš tipko ESP in ga izklopiš ostane v delovanju ASR (skupaj z ostalimi sistemi)
-če imaš tipko ASR in ga izklopiš ostane v delovanju ABS, EDS

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 8:25 pm
Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
130rs nisem 100% preprican ampak mislim da s tipko ESP izklopis tako ESP kot tudi ASR !

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 8:41 pm
Uporabniški avatarPsihič na ŠkodePrispevkov: 728Kraj: BledPridružen: Pe nov 11, 2005 1:47 pm
Ja pri Škodi oz VAG grupi je tako da ko izklopiš ESP se posledično ugasne tudi ASR. Le pri Audiju je pomoje da lahko izklopiš prvo ESP in potem pritisneš še enkrat in je vse izklopljeno. Ampak ne me držat za besedo da je tako.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 9:08 pm
Če prov razumem pol Superbi imajo dodatno tipko ESP?

Sej to je men vse jasno da je v ESP združen tudi ASR ter teli izklopi pa delovanje, ampak samo zanima me a je v Superbu tipka ESP recmo kot v Passat-u ali ima Superb v tipki ASR tudi ESP?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To apr 17, 2007 9:20 pm
V tipki ASR ESP ne more bit. Ker ESP je nadgradnja ASRa. Tako da če je ESP potem to na tipki piše.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 18, 2007 3:51 pm
Uporabniški avatarNajmlajši a najhitrejšiPrispevkov: 585Pridružen: To nov 01, 2005 9:13 pm
oRS je napisal/-a:
Ja pri Škodi oz VAG grupi je tako da ko izklopiš ESP se posledično ugasne tudi ASR. Le pri Audiju je pomoje da lahko izklopiš prvo ESP in potem pritisneš še enkrat in je vse izklopljeno. Ampak ne me držat za besedo da je tako.

Citiram:
130rs nisem 100% preprican ampak mislim da s tipko ESP izklopis tako ESP kot tudi ASR !

Tega NI da lahko pritisneš dvakrat in je potem vse izklopljeno! (pri nobeni znamki)
Tako je kot sem že napisal v prejšnjem postu!

Priporočam, da si malo preberete navodila za uporabo, VSE PIŠE.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če apr 19, 2007 2:44 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 137Kraj: LjubljanaPridružen: Po jun 12, 2006 2:50 pm
Kakor jaz tukaj vidim, nimate tudi razčiščenih pojmov kaj je ASR, ESP ipd.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če apr 19, 2007 9:36 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
crocar je napisal/-a:
Če prov razumem pol Superbi imajo dodatno tipko ESP?

Sej to je men vse jasno da je v ESP združen tudi ASR ter teli izklopi pa delovanje, ampak samo zanima me a je v Superbu tipka ESP recmo kot v Passat-u ali ima Superb v tipki ASR tudi ESP?

Tipka naj bi bila na istem mestu. Torej če ima avto ESP+ASR potem je na tem mestu tipka ESP, če pa ima samo ASR potem je na taistem mestu samo tipka ASR. Nimaš nobenih drugih kombinacij.

Če gre za superba elegance, potem ima skoraj gotovo tudi ESP (mogoče je bla tipka znucana pa so jo zamenjal z tisto ki piše ASR) razen če je avto mogoče delan za kakšen drug trg. Sicer pa če je elegance itak vidiš po usnjenem interiorju, gretju sedežev spredaj in zadaj ipd.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe apr 20, 2007 5:36 pm
Uporabniški avatarSpam memberSpam memberPrispevkov: 271Kraj: Markovec CityPridružen: Sr okt 05, 2005 8:03 pm
mene samo zanima zakaj superbu izkljapljat esp oz. asr?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe apr 20, 2007 5:49 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
jah včasih je mogoče bolje tako .. recimo če se zakoplješ v snegu, te lahko ta sistem ovira ipd. Ponavadi pa itak voziš z ESPjem oz ASRjem.

Sam tema sploh ne gre o tem vbistvu ;)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne apr 22, 2007 2:24 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 130Kraj: BledPridružen: Pe feb 02, 2007 3:58 pm
130rs je napisal/-a:
oRS je napisal/-a:

Citiram:

Tega NI da lahko pritisneš dvakrat in je potem vse izklopljeno! (pri nobeni znamki)
Tako je kot sem že napisal v prejšnjem postu!

Priporočam, da si malo preberete navodila za uporabo, VSE PIŠE.

je pri BMW-ju vrjemi!!!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne apr 22, 2007 7:09 pm
zRS je napisal/-a:
je pri BMW-ju vrjemi!!!

Mislil sem na te znamke:
Citiram:
Ja pri Škodi oz VAG grupi...Le pri Audiju...
;)

Drugače se mi zdi pa brezveze kle nekaj odgovarjat na vprašanja, če noben nč ne verjame, v navodilih za uporabo pa vse lepo piše, samo malo je treba pogledat! :dry:

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 2
27 prispevkov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu