Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Rad bi nabavil škodo fabio 1.4 MPI letnik 2000 vendar....

OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 7:57 am
Češki fan!Prispevkov: 12Pridružen: Pe okt 27, 2006 6:45 am
Pri katerem letniku škode, pa se potem začnejo uporablčjati malo bolj "moderni motorji"? :knjiga:

Ej, kak me to razp... da je avto na zunaj tak lep, na znotraj (mašin) pa tak neizpopolnjen!!

Pa lih včeraj sem klical v eno avtohišo, pa mi je tip tako lepo razlagal, kako ima vw kvalitetne pa dobre motorje, pa da je prav zanimivo da jih montirajo v te škode... :crazi:

neverjetno, kaj vse bi naredili samo da bi prodali tole vozilo... :banghead:

kaka pa je kaj poraba goriva pri 100 KM motorju?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 8:32 am
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
clean1 je napisal/-a:
neverjetno, kaj vse bi naredili samo da bi prodali tole vozilo... :banghead:

zato pa imamo forum ;#

Naprednejši motorji so se začel vgrajevat v felicije 1.6 (motorji od VW)

Kako pa, da se ne bi za kakšno octavio odloču rajši? če zidaš hišo, maš dost izbire pa tko.. ne vem samo razmišljam na glas

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 8:57 am
predvsem je razlog to da so dražje...zidam hišo namreč...rabil bi pa novo novo vozilo... :crazi:

pa sploh je kaka konkretna razlika med fabijo in octavio

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 9:33 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1324Kraj: Tu pa tamPridružen: Po avg 01, 2005 10:02 pm
Veliko si že zvedel mene pa verjetno tudi koga drugega pa zanima koliko si pripravljen odšteti za avto glede na to da zidaš hišo.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 4:41 pm
od 1.3 mio do 1.5 mio

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne okt 29, 2006 9:12 pm
Uporabniški avatarbil aktiven, sedaj zanikamPrispevkov: 1646Kraj: Loška dolina - LJPridružen: Sr avg 24, 2005 9:32 pm
OK jz te ne zastopm ravno najbolj sam vseen. Rad bi NOVO vozilo odštel bi pa 1.3 - 1.5 miljona? Tole ne gre skp. Potem pa 1.4MPI motorja ni že nekaj cajta u Fabijah tko da tud po tem ne moreš naročiti "novega" avtomobila. Torej ciljaš na rabljenega. Če že zidaš bajto potem tudi za prevažanje raznovrstnega materiala Fabia prav gotovo ni avtomobil za ta namen. Moj osebni nasvet je, da si za prevažanje materiala nabaviš kak rabljen, ki ti bo služil samo tem namenu.

Sicer pa če se striktno držim teme naj ti povem, da sem tudi sam bil do prejšnjega tedna lastnik ravno Fabie z prej omenjenim motorjem in sem bil nadvse zadovoljen. Res je da ne moreš pričakovati čudežev od takega motorja, vendar je motor čisto v redu za normalno vožnjo in pa tudi 150-160km/h po AC ni nobena NEmogoča misija. Res je tudi da se poraba pri motorju giblje med 6-8L.
Potem pa še glede 1.4 16V motorja. Nekdo pred mano je rekel da je 75KM "čist len". OK s tem se glih ne morm strinjat. Res da je proti 100KM opazna razlika, vendar proti 1.4MPI je pa občutno boljši in nikakor len. Seveda delovno območje je pri višjih vrtljajih.

Upam da se boš pravilno odločil in da ti bo avto služil karkoli boš že nabavil.
Pa srečno GRADNJO!

lp

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po okt 30, 2006 4:11 pm
Avtorju tega zadnjega članka se moram nadvse lepo zahvaliti, saj mi je povedal skoraj čisto vse, kar sem hotel vedeti...

Najlepša hvala in upam, da se bom res pravilno odločil!

L.p.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po okt 30, 2006 6:29 pm
Uporabniški avatarbil aktiven, sedaj zanikamPrispevkov: 1646Kraj: Loška dolina - LJPridružen: Sr avg 24, 2005 9:32 pm
Zato smo tle!

LP :cool:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po nov 13, 2006 2:53 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: To dec 20, 2005 1:16 pm
Da še jst neki dodam. V naši familiji mamo škode že od 91 leta dalje, začel smo z favoritko, nato mel felicio in potem fabio. Fabio 1.4 MPI comfort smo nabavl leta 2000, se prav takrt k so se začele tud pr nas prodajat. Na splošno je avto zelo OK, notri zelo prostoren in kvalitetno narejen, sama mašina pa po zasnovi izvira iz škode 120 (ali celo starejša) k je bla v proizvodnji pred favoritko. Sicer je v tej fabiji močno izpopolnjena, dodana elektronika in podobno. Glede na to da kupuješ l. 00 moraš vedt da lahko nabašeš na kakšno k ima t.i. otroške bolezni katere z leti odpravjo, lahko pa dobiš tako k bo delala BP. Motor je res malo len vendar nezahteven za vzdrževanje, poraba pa od 6l do 9l pozim in mestne vožnje. Mi smo jo mel do l. 03, pol sem jo jst odkupu in furu še dve leti. V tem času smo 1x menal stabilizatorje (baje serijska napaka teh podvozij), 1x je neki predna desna šipa zablokirala drgač pa drugih problemov ni blo. Zdej furam pa fabio 1.2 HTP, l. 04.
Prtlažnikpa mer 260 litrov, če ti to kej pove.

Pa dober nakup!

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
26 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi