Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Nakup družinskega karavana

OdgovorObjavljeno: Ne avg 20, 2006 9:09 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Kraj: KoperPridružen: Sr avg 16, 2006 12:22 pm
Iz Kopra. Imamo salon trgo ABC al nekaj takega. kar velik. kot slišim so ljudje zadovoljni z njimi (normalni ljudje :D ). Servisi so baje poceni (kar ne morem trdit za porsche). Do LJ in spraševat od salona do salona se mi ne da (delam). Vprašal sem še v PSC Tolmin, ampak so mi nudili enak cenik (najbrž po celi slo) in podoben popust.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne avg 20, 2006 9:45 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
ti svetujem da kličeš od salona do salona, pa rečeš da pač iščeš najugodnejšo ponudbo, da boš gotovo kupil tam kjer dobiš najceneje, pa boš (vsaj približno) izvedel kdo je pripravljen največ spustiti..

Dej za foro poklič na http://www.spc-skerjanec.si/ , ponavadi so se pripravljeni pogovarjati, pa tudi dovolj so 'majhni' da se jim gre za kupca..
so pa čisti privatniki, pa dost se tud dobrega sliši za pan-jan -a v trebnjah ;)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po avg 21, 2006 9:09 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 71Pridružen: Po apr 17, 2006 12:08 pm
Kaj pa nova Ocatavia samo star model?

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po avg 21, 2006 3:28 pm
Uporabniški avatarNajmlajši a najhitrejšiPrispevkov: 585Pridružen: To nov 01, 2005 9:13 pm
Schtyan je napisal/-a:

@mighi: Tole tud ni slaba ideja. Za 4mil. si lahko nabaviš Octavio combi Tour (1.9TDI 100KM ali pa 1.8T) z ogromno opreme. :knjiga:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To avg 22, 2006 7:27 am
Schtyan je napisal/-a:

Žal, nisem več "gorak" ne za novo , za staro še manj. Me je 1,6 razočarala in preveč kompromisov da porabim 4 miliončke. Zdaj gledam megana grandtour 1,6 (110) ki je lažji in za ta denar dobim vso opremo. Lahko se bom še premilslil. Bomo vidli.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To avg 22, 2006 2:12 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 184Pridružen: Pe avg 26, 2005 5:11 pm
mighi je napisal/-a:
Schtyan je napisal/-a:

Žal, nisem več "gorak" ne za novo , za staro še manj. Me je 1,6 razočarala in preveč kompromisov da porabim 4 miliončke. Zdaj gledam megana grandtour 1,6 (110) ki je lažji in za ta denar dobim vso opremo. Lahko se bom še premilslil. Bomo vidli.

sam od renoja pjd stran, vrjem.

jz bi ti predlagou kej tazga:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=842597 100KM

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=987503 90KM

pri obeh bi se dal pomoje se dodatno zbi ceno za 200.000 SIT, sta le prejsnji model, pa na zalogi!

al pa kej tazga (testno, ni NOVA je pa ful uredu):

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=950144

moj predlog

LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To avg 22, 2006 4:47 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
če mene vprašaš raje kupi nov model, se mi zdi dosti boljši od starega (octavia), predvsem podvozje je močno napredovalo..

kaj pa kaj takšnega? sicer ni karavan ampak recimo:
1 2

pa če bi ti slučajno seat toledo prišel v upoštev:
1

Tole so vse vozila voznega parka porsche, mi smo kupili sedaj že kar nekaj let nazaj passata leto starega, imel je več km kot katerikoli tu in je delal kot urca, ohranjen pa je bil kot nov. Tudi nekaj kolegov ima dobre izkušnje s temi jareswagen-i. Ti svetujem da še o tej opciji malo razmisliš.
Pa ceno se da tud za kakšnih 100-200k vedno zbiti dol..

Aja, pa pri octaviji se ne bat da nebi imela dovolj prtljažnika ker ni karavan, prtljažnik je ogromen, tako pri novi kot tudi pri stari, verjetno ima primerljivega celo z megane-karavanom.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To avg 22, 2006 8:24 pm
Poršejček in mish hvala za trud, ampak kupujem nov avto, tud star model me ne zanima.

V vednost kako sem doživel v torek megana v sredo (pred 1h) pa focusa.

1.) Megane (nov, na stevcu manj kot 50 km) me je ful navdusil. Vodljivost odlična, ne preveč mehak občutek. Motor 1,6 16v je dovolj za ta avto (tudi v klanec je slo prehitevat )
malo me sicer moti armaturka (grd radio) ampak za ta dnar ga bom najbrz kar vzel (radioCD in avtomatska klima je skupaj 108k).
Megane naju je ful navdusil. Bral sem težave, ki so jih imeli prvih nekaj let (03,04) z elektroniko ampak upam, da so zdaj porihtal in v primeru nakupa ne bo problemov.

2) Focus-testni, oprema sport cena (4mio) ampak nekaravan, ki sem ga vozil danes mogoče potegne še malo bolj (ima 115km) in ima boljšo lego v ovinkih (trd). Tudi armaturka je lepša (radioCD). Me pa moti manjši prtljažnik, pa odzunaj mi karavan ni tako všeč. Še najbolj so mi grdi nosilci za trugo (podobne ima astra karavan, samo lepše )-so kar zalimani na streho.

Tko da trenutno vodi Megane (cena novega z ql opremo po mojih željah 3,9 mio)-so pa razlike minimalne in če bi mi bolj odgovarjal Focus bi vzel njega.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To avg 22, 2006 9:50 pm
ti dosti bolj svetujem focusa ;)
tudi focusovo podvozje ima tako kot octavia (in večino nemcev) večvodilno premo, posledično zelo dobro lego, predvidevam. Med novo in staro octavio je (vsaj če mene kdo praša) zelo očitna razlika v legi. Pa še lepši je od megana (ok sej megane je tud lep odkar je faceliftan). Mah, sam se odloč, jst pa navijam za forda, ker se upam trditi da boš imel manj težav z njim in da boš z njim bolj kontent ;)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če avg 24, 2006 7:42 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 349Kraj: GorencPridružen: Ne feb 26, 2006 11:41 am
Napačno mu svetujete, Škodo al pa nč!
:cra: (renault, ford, opel)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če avg 24, 2006 9:08 pm
treba bit objektiven :)

Sem se spomnil še za opla. Kaj pa kakšna astra karavan, al pa meriva al kaj so že tamali enoprostorci? Menda so zdej opli dosti boljši kot prejšnje serije..

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če avg 24, 2006 9:14 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
Astra karavan sploh nima prtljažnega prostora v primerjavi z Octavijo, pa armaturma mi (vsaj meni) deluje zelo plastično :banghead: (kot pri P307)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če avg 24, 2006 9:43 pm
Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
omenjas zgornjo mejo 4 mio

za 3.5-4 mio dobis Audi A4 Avant 1.9 TDI 130ps letnik 2003-2004 s opremo nema da nema.

pa tudi 2 leti star avto je prakticno nov, pa se garancijo ima ...

ce das na tehtnico 2 leti starga audia ali za isto ceno novo octavio, ni treba met lih 150 IQ-ja, da bi se prow odlocu :P

samo v razmislek mi ze 30 let kupujemo vedno avte z druge roke in vedno tam nekje 2-3 leta stare, do sedaj (tok tok) se nobenih problemov.

V koncni fazi pa lahko tudi za cliota zagonis 4 mio, samo dvomim da se lahko primerja s A4 ??!!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe avg 25, 2006 1:46 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 92Pridružen: Ne maj 08, 2005 10:29 pm
No jst ti pa focusa, če z octavio nisi bil zadovoljen celo odsvetujem!

Razlaga: Pred tremi meseci sem tudi jaz kupoval nov avto in sem prav tako kot ti imel ogledanega focusa a glej ga zlomka: na testni vožnji sem z njim prehiteval kamion na ravnini in kar ni hotel prehitet. Po mojih izkušnjah vleče doooosti slabše kot je moja prejšnja octavia 1.6 75 KM.

No in nato sem kupil pol leta staro octavio 1.9 TDI za isti denar ampak z veliko več opreme.

Zelo zadovoljen z odločitvijo!

LP Matej

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe avg 25, 2006 10:44 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 354Kraj: TrbovljePridružen: To jun 20, 2006 5:42 am
Moja ocena samo glede renoja če koga zanima.En znanec je kupil čist nouga megana kakšne pou leta nazaj in se mu je tok kvaru da je reku prodajalcu da naj mu ga sam čimprej proda.Tko da ne vem...... no 1. OCTAVIA 2. FOCUS

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So avg 26, 2006 8:11 am
Z ženo oba kupujeva 1. nov avto in odločitev je padla da bo Megane Grandtour. Zavedam se da bom imal lahko težave (zato bom vzel 4 leta garancije) in v tem primeru tudi jaz ne kupim več novega avta.

Hvala za nasvete in srečno pot še naprej.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So avg 26, 2006 9:53 am
no lepo da si se odločil, upam da so bili naši nasveti koristni.

Pa čim več varnih in prijetnih kilometrov z novim avtom ;)

Ob tej priliki temo tudi zaklepam, če se komu zdi potrebno da je še odklenjena pa naj mi sporoči.

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
34 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu