Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Octavia 1.9D nasvet pri nakupu

OdgovorObjavljeno: To maj 09, 2006 6:11 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
Sem pozabil napisal da je to blo v TDI (110KM) in v 1.8T kot serijsko. Enako kot pred 2001 za EDS.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To maj 09, 2006 7:37 pm
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 55Kraj: LjubljanaPridružen: Pe mar 10, 2006 9:25 pm
Feltne so original Škodine STYLE 16" (za gume 205/55-16), ki se jih je dalo naročiti za doplačilo (ker mam sam tudi take gor).

Elegance paket (mod.l.2002 in naprej) je pri 1.8T (150horsov) in 1.9 TDI (110 horsov) vseboval tudi elektrifikacijo vseh stekel in ogledal. Airbaga sta 2.

Zadnji spojler je vgrajen naknadno (kopija originala RS-ke - vsaj mislim da).

Je precej lepa samo preveri motor (100 jurjev ni malo v 3 letih).

LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To maj 09, 2006 10:08 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
vem ja.. ni nujno.. sej sm napisu 'bi lahko'
pa spojler me niti ne motu.. bl je opasna una značka spredi :D

Aja pa tudi vse octavije elegance od 2001 dalje nimajo climatronica in daljinskega zaklepanja. Od modelskega leta 2002 pa.. :)

Hm, a nima rs-ka takih felten tud? al ma samo zelo podobne?

@poršejčkov ata: 100 jurjev v treh letih je lahko tudi zelo malo (fotr to nardi v letu in pol :D ) Pa tudi dosti bolje 100.000 v treh letih, kot pa 30.000 v treh letih.. vsaj veš da ni tolko na kratke proge peljan (hladen štart pa to... )

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr maj 10, 2006 6:38 am
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: To jan 31, 2006 4:24 pm
ufff... na to pa nisem pomislil (feltne + značka RS)... verjetnost več da je to en street racer... je pa tko, lastnik je en gospod srednjih let, ki pa ima sina... in ta sin me skrbi :(

ga bom verjetno ta teden videl, pa bom poročal... zdej bi definitivno dal tak avto na servis na preizkus, na tester...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr maj 10, 2006 12:12 pm
mish... tisti volvo je drazji, ampak hkrati tudi meni vse kar si zelim.... pa se 50% letos, 50% naslednje leto ga lahko dobim...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=735811

Ima pa problem... uvoz z italije, kar pomeni, da kljub servisni knjizici in racunalniskem izpisku vseh servisov (ocitno je bil leasing) ne ves kje je bil nazaj prevrten in kaj dobis...

Hkrati pa mi je ta Skoda tudi vsec, je cenejsa, samo lastnik in njegova tezka noga je sedaj vprasanje... hoce kdo napis RS in zadnji spojler? ;) ker oboje je meni "mimo" na avtu in tega ne bi rabil (pa brez zamere RS fanom)... sam kaj ko spojlerja verjetno ne mors kar odlepiti... :( feltne so pa OK, samo da niso 17 colske...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr maj 10, 2006 5:24 pm
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 55Kraj: LjubljanaPridružen: Pe mar 10, 2006 9:25 pm
@Fabia RS: res je, ker je moja tudi mod. 2002 (julij 2001) in ima vso navedeno opremo pa še desno zunanje vzvratno ogledalo je enako veliko kot levo.

@matty: ma Mish prav, da je za dizla 33k km/leto tud čist v redu, sploh če lohk preveriš zgodovino servisiranja (kaj, kdaj, keri deli, ...).

Preveri če ima Octavia tudi serijski alarm in ledvene opore v zicih. Rezervna feltna je (običajno) jeklena in prav tako 16".

Octavia je zlo lepa, ampak tud Volvo ni od muh (sploh če rabš karavana) pa roko na srce, čez kakšn let boš več zanjga dobu.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 6:48 am
glede Octavie... ja, je res lepa... in tipcek (ok, gospod) jo je tako "custom" narejeno narocil pri Avtoemoni... torej, z RS oznakami ter feltnami in spojlerckom... ma vse, torej servisno knjizico in zgodovino... in lastnik nima problemov, ce jo odpeljem na en uradni servis in jo priklopim na tester...

edino kar me skrbi je to, da bom imel cez 15.000 km veliki servis na 120.000km... (zadnji servis je imel avto na 90.000 km) kar je verjetno dodatnih 200k sit ali se vec...

v petek grem pa pogledat se volvota... so pa definitivno servisi pri skodi cenejsi kot pri volvotu...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 10:50 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
tistle volvo je ful lep.. škoda ker je uvoz iz italije in posledično 'sumljivega porekla' ker drugače na tvojem mestu sploh nebi razmišljal.

Ko boš šel gledat volvota, si dibro počekiraj prestavno ročico in volan, koliko sta kej znucana.. nato pa pojdi do uradnega prodajalca ter si mal poglej stare koliko so znucani volani pri njihovih volvotih pri teh kilometrih.
Po volanu in prestavni se namreč zelo hitro vidi ;)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 12:41 pm
res je.. pedala si tudi oglej

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 1:56 pm
Dedek MrazPrispevkov: 939Kraj: LjubljanaPridružen: Če sep 15, 2005 12:34 pm
ni kej razmišljat... če ima volvo ta prave kilometre... jest sem za volvota... edino kar mi ne diši, je dizel, ki je če se ne motim iz Renoja :banghead:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 2:47 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
Ja po prestavni, volanu in stopalkah se že vidi ja ampak ni rečen, da so še prve notr ;#

Nikol pa ne veš.. :cool:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 11, 2006 3:42 pm
jah vse skupaj zamenjat je kr malo drago ane..

dizl motor je v volvotu od forda. Njihov lastni je le d5 (kolikor mi je znano). Ta pa je menda eden najboljših dizlov.

Mimogrede, enak dizel motor kot ga imajo novi volvoti in fordi, torej 130 konjski dizel, ima tudi jaguar X-type D. Torej škodička 2.0TDI ga pusti zadej ko nulo. Preverjeno :D

Aja, drgač sm tud jst za volvota.
Pa tud če ga kupiš si dobrodošel tukaj ;)

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
29 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu