| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Octavia 1.9D nasvet pri nakupu |
|
Matty
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 9:31 am |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: To jan 31, 2006 4:24 pm
|
Zivjo!
Ravno gledam in se odlocam kaj bi pravzaprav kupil, in sta v igri samo se Octavia in Volvo V40 (Octavije letniki 02-03, Volvoti 01-03)
No, in sem nasel eno Octavio, sicer ne karavan verzijo, ampak na videz zelo lepo ohranjeno (sem jo videl v zivo) z dokaj dobro opremo, pa se z vsecno barvo...
Zdej me pa zanimata dve strani... mogoce kdo pozna ta avto (ok, cena ni najnizja, ampak vseeno - raje dam vec za malo boljsi, ohranjen avto z vec opreme, kot pa za nekaj zjahanega) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=675393
Druga zadeva pa... nimam nobenga kolega mehanika. Kam bi lahko v LJ peljal avto (npr. na kak uradni servis?) da bi ga pregledali, torej od barve do kilometrov, kaj bi bilo treba menjati, ... ? Koliko bi to prislo? Ko sem pred casom spraseval za alfo, bi to bilo od ene do max. dveh delovnih ur, torej nekje do 20k sit...
Se to... se da kupiti kak "originalen" rabljen Skoda avtoradijo s CDjem? Sprasujem zato, ker so mi v preteklih 6 letih ze dvakrat vlomili v avto in odsli z avtoradijem.... zadnjic se celo brez ploscice (???!!! avtoradijo je bil vreden sicer samo 10k sit)... sicer na vrednosti ni bilo velike izgube, je pa vec skode ko se vlamlja...
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 2:40 pm |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
octavia zgleda kar vredu, edino nevem zakaj je napis 'octavia' na levi strani in ne nad značko.. to se je prejšni lastnik nekaj igral..
Originalni škodini avtoradiji so precej dragi, ravno tako VW-jevi (ki so enaki le drugačen napis in osvetlitev) Tko da se ti verjetno bolj splača kakšnega za 20k tako kupit, pa kasko..
|
|
Na vrh
|
|
|
mitja_gt
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 3:09 pm |
|
|
| Dedek MrazPrispevkov: 939Kraj: LjubljanaPridružen: Če sep 15, 2005 12:34 pm
|
original avtoradio dobiš na ebayu za majhen denar...
lp
|
|
Na vrh
|
|
|
mitja_gt
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 3:12 pm |
|
|
|
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 5:22 pm |
|
|
|
pa si ti ziher da to ni kej sumljivo? ker na vw-audi vem da se vedno pogovarjajo o 50k in več..
|
|
Na vrh
|
|
|
Poršejčkov ata
|
Objavljeno: Pe maj 05, 2006 11:46 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 55Kraj: LjubljanaPridružen: Pe mar 10, 2006 9:25 pm
|
Lepa pela, ma feltne kot moja (1.8T, 2001).
Od kje je uvožena?
S ceno bi po moje lahko še malo dol pritisnu (2,3 - 2,4 mio), glede na model.
LP
|
|
Na vrh
|
|
|
mitja_gt
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 7:46 am |
|
|
|
mish je napisal/-a: pa si ti ziher da to ni kej sumljivo? ker na vw-audi vem da se vedno pogovarjajo o 50k in več..
sej na bmw forumu se tut pogovarjajo da je lep 528 letnik 98 vreden več kot 2 milj, realnost pa je da če dobiš 1,5 milj si lahko vesel...
sofort kaufen takega avtoradia je ponavadi okoli 150 eurov... vem ker sem gledu ko sem kupil fabijo, ker original stane 100k  :doh:
lp
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 9:28 am |
|
|
|
ja no, sej o tem govorim.. čudno mi je da bi res tolk 'zgubu' na vrednosti..sicer pa nič hudega
|
|
Na vrh
|
|
|
Matty
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 9:52 am |
|
|
|
Poršejčkov ata je napisal/-a: Lepa pela, ma feltne kot moja (1.8T, 2001).
Od kje je uvožena?
S ceno bi po moje lahko še malo dol pritisnu (2,3 - 2,4 mio), glede na model.
LP
Kot sem uspel zvedet, je uvozena iz Italije, z leasinga (ima izpiske servisov)... Ohranjena je res dobro na zunaj, naslednji teden naredim se testno voznjo... Je pa tko, da za par deset jurjev bi prodajalc se spustu, vec pa ne, ker jo je sele pred kratkim dobil...
Mogoce kdo ve, kam bi jo lahko v LJ peljal pogledat, da bi precekiral ce je bila kej zaletena, barvana, ce so kilometri realni, in mogoce kdo ve koliko bi me to prislo?
Ker drugo moznost imam ugledanega enega Volvota V40 s podobno ceno, ki ga pa zal ne bi mogel kupiti 50% letos -50 naslednje leto...
Tole glede radijev je pa zanimivo... pravzavprav sem na ebayu ze kupil en kup stvari in nisem imel se slabe izkusnje... tud radijo za volvota sem tam nasel...
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 10:24 am |
|
|
|
Kr se tiče volvo-skoda z obema boš verjetno zadovoljen.. Mogoče ma volvo kljub vsemu kakšne detajle malo bolj dodelane (praktičnost, ne tehnika, tehnika je pri skodi VW-audi).
Škodo zapelji do škrjanca v domžale, kolk te bo prišlo pa ne vem..
Ti pa svetujem da se resno pozanimaš, naj priklopi na tester, prečekira servisno knigo če je res tako kot piše itn. Ker v italiji menda navijajo kilometre nazaj kot nori. Potem pa recimo da je še slovenski trgovec kilometre navil nazaj.. da ne kakšnega presenečenja kasneje..
|
|
Na vrh
|
|
|
Matty
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 11:34 am |
|
|
|
Hvala!
To je uradni servis? Imas kaksno telefonsko al pa naslov, ker najdi.si mi nic ne najde  Se to, a pri Skodah se da pogledat al so bli kilometri nazaj zavrteni? Ker npr. pri Alfah 156 se da, pri Volvotih S40/V40 se pa ne da... (vsaj tako so mi rekli na servisih)
Glede stroskov... raje dam 20k sit vec, kot pa da dozivim cez leto kaksno presenecenje... Sicer pa... zdej ima taisti prodajalec enga Volvota V40, ki mu manjka turbina (ker menda so jo dali v drug avto) - nova bo menda enkrat naslednji teden. No, pa ga vprasam, koliko kilometrov pa ima tisti avto... pa rece, da kot se mu zdi manj kot 100k... in ga grem pogledat, ker stoji na bliznjem servisu, na stevcu mu pa pise 160k.... me prav zanima koliko bo gor cez par dni... ce bo isto je pac dokaj vreden zaupanja, ce ne... :doh:
|
|
Na vrh
|
|
|
Poršejčkov ata
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 3:13 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 55Kraj: LjubljanaPridružen: Pe mar 10, 2006 9:25 pm
|
Jaz še vedno hodim na AUTOEMONO v Ljubljani na Celovški c.. Sem se neku na njih kuru, k mi je avto nagaju, pol so mi ga pa zrihtal in sem spet njihov.
Pradlagam, da jih pokličeš in povprašaš, kolk bi ti računal za takšen pregled. Prav velik po moje ne, ker bi s tem dobil potencialno stranko.
Celovška cesta 252,
1000 Ljubljana,
Slovenija
Telefon: +386 (0)1 507-55-88
Fax: +386 (0)1 507-54-35
E-mail: info@autoemona.si
So pooblaščeni servis in dovolj veliki strokovnaki (po moje najboljši), sej Škodljivce šraufajo in klepajo od začetka (ko je bil še Autoimpex uvoznik).
Povpraši za g. Šilca (visk, mal siv), pa se boste vse zmenl.
LP
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 3:47 pm |
|
|
|
|
|
Na vrh
|
|
|
Fađola
|
Objavljeno: So maj 06, 2006 7:02 pm |
|
|
Black RS Power Prispevkov: 523Kraj: LjubljanaPridružen: Po okt 03, 2005 3:00 pm
|
no jest ti pa svetujem da avtoemona ni pravi naslov za servis vozila, kaj šele ličanje in ostale zadeve. :banghead:
če iščeš v ljubljani pejt res do škerjanca, za servis ti pa jaz toplo priporočam Pan Jan v trebnjem
|
|
Na vrh
|
|
|
Matty
|
Objavljeno: To maj 09, 2006 2:59 pm |
|
|
|
hvala za vse nasvete...
uff... za tisti prvi avto se se nisem odlocil... pac nekako ne najdem casa, da bi ga odpeljal na servis... za priklop na tester bi pri skerjancu dal nekje okoli 7k sit, kar se mi definitivno zdi vredno ob nakupu avtomobila za 2,5 mio sit...
No, sem pa videl sedaj se enega... http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=776101
Sicer je zelo podoben po opremi (podobne feltne, elegance oprema), nima pa parktronica, ASRja, dveh bocnih airbagov ter ima 20.000 kilometrov vec. Manjka tudi elektricni paket (? karkoli je ze to) in potovalni racunalnik. Je zato malo cenejsi, tudi kej bi se verjetno dalo zglihati. Ima pa eno veliko prednost. Prvi lastnik iz Slovenije, kupljen v Sloveniji in z naso servisno knjizico... Lastnik ima avto pri sebi, tako da se da videti iz prve roke kdo je to... in se takoj preveri na videz ce je kaki street-racer (zaradi turbine hehe)
Pri okoli 100k km je verjetno potreben kaksen vecji servis, samo po moje malo vec kilometrov niti ni tak problem. Je verjetno bolj sigurna zgodovina in vecja verjetnost da so kilometri realni...
|
|
Na vrh
|
|
|
Roky
|
Objavljeno: To maj 09, 2006 4:54 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
|
ASR ima. Octavie od 2001 naprej (facelift) imajo serijsko vgrajen ASR (govorim za elegance).
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: To maj 09, 2006 5:38 pm |
|
|
|
Nak! nimajo vse elegance od letnika 2001 asr-ja. 90 konjske nimajo..
Tale izgleda lepo ohranjena, sam lastnik je nek RS wannabe.. kar bi že lahko naznanjalo na njegovo teranje.. Feltne so od RS-ke, niso enake kot na uni
Električni paket bi znal biti ogrevanje sedežev skupaj z samozatemnilnim vzvratnim ogledalom ali kaj takšnega..
Potovalni računalnik pa skoraj sigurno ima! Ne sicer z maxi dot displayčkom, a ima ga.
Kilometri so nekako realni, se vidi po volanu in prestavni ročici, ker nista skoraj nič znucana. Tista prejšnja pa po volanu sodeč nima realnih kilometrov, oziroma je previta nazaj.
Aja, koliko naj bi jih imel tisti volvo sedaj?
|
|
Na vrh
|
|
|
|