Avtor Sporočilo

<  Sam svoj mojster  ~  footwell lights na O2 l.2006

OdgovorObjavljeno: Sr nov 21, 2012 11:02 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Zaenkrat samo tole več, ko nabavim ves material: :P

Slika

Slika

Slika

Zadnje slike kjer lahko v MFD nastavljam svetilnost teh luči na žalost nimam.Zaenkrat sem samo napeljal kabel iz CECM (komfortni računalnik) in to funkcijo aktiviral v njem ter poizkusno povezal samo eno žarnico :D

http://www.youtube.com/watch?v=1NpOxdVtynQ

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 23, 2012 4:50 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Ajoj, vag koncern pa tud zakomplicira, te luči so pod "cold diagnosis"torej jih računalnik preverja kdaj pregorijo.Danes sem spredaj zmontiral po 4 ledice na vsako stran in ko snamem ključ iz ključavnice al pa pri odklepu vrat se prižgejo za par sekund in ugasnejo.Ne preostane druzga kot da kupim na servisu te kvadratne lučke z navadno žarnico - Dbola, se slišiva.

Preden ugasnejo mi sveti takole:
Slika
Slika

Navodila kmalu... :blush:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 23, 2012 9:40 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Kupi ledike z uporom: canbus ready, pa bo. Pazi edino, da se kaj ne zažge, ker se zelo grejejo.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So nov 24, 2012 7:46 am
Sej tukaj so ledike z uporom.Kdor ima superba pa to osvetljavo - koliko časa vam gorijo te luči?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 24, 2012 10:11 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 406Kraj: KranjPridružen: So maj 05, 2007 8:42 pm
mislim da imaš v vag-com odkljukek še led lučke drgač pa sem zmontiral ene par telih ledic z can bus uporom pa se ne grejejo tolk

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne nov 25, 2012 4:28 pm
No in končno navodila:

Ta računalnik na sliki je od O2 do facelifta.Pri Faceliftu so spremenili računalnik in konektorje, ves postopek vezave kablov pa je isti. V mojem primeru gre za O2 letnik 2006 z opremo elegance.Pri Yetiju ta vezava ni možna saj naj bi namesto teh luči gorele zadnje meglenke, čeprav je konektor isti kot na O2 facelift.Zasledil sem, da je možnost aktiviranja teh luči, da gorijo med vožnjo, kako je v resnici še poročam.

material

4x lučka, ista je za v prtljažnik 6L0947415
Slika

kabel za priklop v CECM 000979131A
Slika

4x konektor 1J0971972 in kabel za konektor 000979009E
Slika

Začetek dela

Po navodilih se naj bi odstranilo vso plastiko okoli volana, sredinske zračnike, stikalo za luči in okrasno letvico pri volanu.Dovolj je, da se sname pokrov iz stiroporja nad pedali in že takrat imamo dovolj dostopa do konektorja na računalniku.

Če je čas se lahko razdre vse okoli volana
Slika

isto je na sovoznikovi strani
Slika

Lokacija konektorja in priklop

Na CECM(komfortni modul) se priklopi le en kabel in sicer na B konektor PIN 7.Kabel za minus sem priklopil na vijak pri varovalkah.

Položaj konektorja B ter pin 7 (rumena žica)

Slika

Slika

Slika

vijak pri varovalkah, kamor sem priklopil minus kabel

Slika

To je vse okoli CECM.

Napeljevanje kablov

Da se napelje kabel na sopotnikovo stran je dovolj, da se odvije vijak na pokrovu sredinske konzole isto pri sovozniku, ter se ga odmakne toliko, da je prostor za roko.Kabel na desno stran se položi pod kanalom za zračenje.

vijak označen z rdečim krogom
Slika

Za zadaj imamo možnost, da napeljemo kable na dva načina

Slika
ali
Slika

Osvetljava predela nog zadaj ni nujna.

Montaža lučk

Za spredaj pri vozniku moramo izrezat pravokotno luknjo v velikosti lučke v pokrov iz stiroporja isto na sovoznikovi strani le, da je na sovoznikovi strani pokrov iz pene.Pokrov iz pene je privit z dvema plastičnima vijakoma, katera se da odviti z roko.

Voznikova stran
Slika
Sovoznikova stran
Slika

na zadnji strani sedeža od voznika in sovoznika so že izrezane luknje za te lučke

Slika

Aktiviranje funkcije preko VCDS-a

Ko je montaža končana je potrebno funkcijo aktivirat z VCDS-om.Postopek je preprost - gremo na 09-cent.conv., long codin in potrdimo okenček v byte 0 bit 2 - footwell light.Potrdimo postopek, da se nam izpiše "long coding accept".

Slika

Po aktivaciji funkcije in če imamo maxidot se nam pojavi v meniju light&vision podmeni footwell lights, kjer uravnavamo % svetilnosti in sicer min. 20% ter max. 100%.
Če nimamo maxidota se da vse to nastavit isto v 09 cent.conv. in sicer v bloku adaptation.

Slika
Slika
Slika

Končni rezultat

Slike povedo več kot, če kaj napišem
Slika
Slika

Lep pozdrav, bfranc.

Povezava do navodil za O2 facelift na Briskodi:http://www.briskoda.net/forums/topic/204635-footwell-lights/

P.S. slike so iz octaviaclub.es, Briskode ter nekaj je mojih.Za ta način sem se odločil, ker slike iz navodil so lepše, kot če bi jaz slikal.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr dec 12, 2012 6:57 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
:svaka: Super spisano :).

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
7 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu