Avtor Sporočilo

<  Sam svoj mojster  ~  Menjava akumulatorja Octavia II FL

OdgovorObjavljeno: Če mar 10, 2016 11:08 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Ne feb 14, 2016 3:54 pm
Pozdravljeni.V avtu Škoda Octavia combi 1,4 TSI bo potrebno počasi zamenjati akumulator.Ker rad nekatere stvari naredim sam (seveda se prej rad pozanimam za možne zaplete) bi to opravil v lastni režiji.Z zamenjavo akumulatorja nimam težav,ker sem jih zamenjal že nekaj a v avtomobilih starejših datumov izdelave VW Hrošč,Škoda Felicia,razne Zastave,Yugoti,Lade...Že spet dolgovezim.Torej kaj je treba nastaviti na novo po zamenjavi akumulatorja.V navodilih za uporabo je omenjen električni dvig stekel / izbriše se števec dnevno prevoženih kilometrov / radio se baje ob pravilnem postopku odkodira sam nič pa ni omenjeno če spomin ostane / izbriše se ura na armaturki.Je še kaj na kaj moram biti pozoren?Lep pozdrav-Branko.


Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če mar 10, 2016 12:27 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 423Pridružen: So jan 27, 2007 5:47 pm
Načeloma je to to, nobenih komplikacij.


Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če mar 17, 2016 10:19 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Samo zamenjaj. Ko boš prvič kontakt dal, boš imel cel light show (ABS, ESP, servo volan). Samo naredi cca. 100m in se bo vse skalibriralo in bodo lučke ugasnile.


Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po mar 28, 2016 2:10 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Ne feb 14, 2016 3:54 pm
Hvala za pomoč.Ker bo verjetno še kdo od domačih mojstrov menjaval akumulator bi rad tudi sam opisal svojo izkušnjo.Sama menjava je potekala po ustaljenem postopku-izklopljeni vsi porabniki,ugasnjen motor,ključ za vžig v žepu,odprl pokrov motorja,odstranil pokrov škatle v kateri je akumulator,odklopil sponko negativnega ( - ) pola,odklopil sponko pozitivnega ( + ) pola (pazi pri tem početju da ne narediš kakšnega kratkega stika ) /nato odvil matico,ki drži akumulator na svojem mestu,odstranil ploščico ki je pod matico in vzel akumulator iz svojega ležišča.Ker je pri meni bilo v tem ležišču nekaj smeti sem posesal in očistil,da je spet kot novo.Nato sledi montaža-vstaviti novi akumulator,nato ploščico in matico ter jo priviti (z občutkom,da ne polomiš ohišja).Potem sledi priklop akumulatorja-najprej plus pol in nato še minus pol akumulatorja (spet paziš,da kje ne napraviš stika med poloma).Tudi sponk ni dobro preveč zategovati,pa spet ne premalo,da je zagotovljen stalen stik.Sam potem sponke narahlo namažem z mastjo za akumulatorske sponke.Zdaj lahko dam kontakt in nato prižgem motor.Ko je motor že deloval sta pri meni še vedno goreli kontrolki za servo volan in ESP,ki pa sta po kakšnih 100 metrih vožnje ugasnili,kot je zapisano zgoraj.Za vsak slučaj sem na novo nastavil električni dvig stekel,kot je opisano v navodilih za uporabo,izbrisal se je števec dnevno prevoženih kilometrov ter ura,ki sem jo ponastavil.Vse ostale funkcije delujejo kot pred menjavo,tudi avtoradio Bolero si je zapomnil vse nastavitve od prej,paziti je treba le opozorilo iz navodil za Bolero-ta.Upam,da bo novi akumulator dolgo opravljal svojo delo kot je treba.Lep pozdrav in uspešno menjavo akumulatorja vsem,ki boste to počeli sami.

:dirkac:


Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 14, 2021 1:18 pm
Češki fan!Prispevkov: 13Pridružen: Sr feb 24, 2021 7:37 am
Imam v planu zamenjat akumulator na Octaviji, vendar bom to naredil tako, da bom pred odklopom le tega sistem z kablom priklopil na rezervni akumulator. Tako bom preklop na drugi akumulator naredil brez prekinitve toka. Pri tem bom seveda pazil, da ne pride do kratkega stika ali prekinitve, S tem bom obdržal vse nastavitve, avto sploh ne bo vedel, da mu je bil zamenjan akumulator.


Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 14, 2021 1:37 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Preveri v navodilih za uporabo, če je treba akumulator vnesti z diagnostiko. Za Octavio 2FL nisem prepričan, na Octaviji 3 pa je to nujno, ker sicer ti hitreje uniči nov akumulator, ker ga nepravilno polni.


Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe apr 12, 2024 10:37 am
Češki fan!Prispevkov: 14Kraj: MariborPridružen: Pe jun 11, 2021 1:53 pm
jahtba je napisal/-a:
Imam v planu zamenjat akumulator na Octaviji, https://www.viberate.com/ vendar bom to naredil tako, da bom pred odklopom le tega sistem z kablom priklopil na rezervni akumulator. https://atelierrebul.si/shop/category/disave-za-dom-difuzorji-23 Tako bom preklop na drugi akumulator naredil brez prekinitve toka. Pri tem bom seveda pazil, da ne pride do kratkega stika ali prekinitve, S tem bom obdržal vse nastavitve, avto sploh ne bo vedel, da mu je bil zamenjan akumulator.
Zveni kot dober načrt za zamenjavo akumulatorja!


Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
7 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu