| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Razna vprašanja |
|
fan
|
Objavljeno: Ne nov 10, 2013 10:38 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 517Kraj: LjubljanaPridružen: So avg 09, 2008 10:58 pm
|
Laurin_klement je napisal/-a: Lep pozdrav. Ena zadeva me zanima pa bom kar tukaj vprašal. Octavia I, 1.8t, ko ugasnem avto in izvlečem ključ mi avtoradio ne ugasne (in lučka v kabini se mi ne prižge). Težave od včeraj. Kje bi lahko iskal napako? Hvala. Pozdravljeni Ali se je menjalo radio?? Je mogoče kakšna žica narobe priključena - stalni spomin?? Preverite električni vložek ključavnice Lep pozdrav
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 11:26 am |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Zanima me, kako ste zadovoljni z 1.6 tdi CR in 2.0 tdi CR motorji, Octavia in Superb, ter kakšna je realna poraba v teh dveh motorjih? Tisto po računalniku ne pride v poštev. Nekaj je že napisanega, samo to meni ne pomaga pri odločitvi.Mene zanima samo realno, kaj lahko pričakujem od zgoraj napisanega, sploh od 1.6 tdi CR, kako se odziva v klancih,pospeški,mesto.
Alo lastniki, javite se.
|
|
Na vrh
|
|
|
horn3t
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 12:04 pm |
|
|
Psihič na ŠkodePrispevkov: 942Pridružen: Sr apr 07, 2010 12:07 am
|
Golf Variant z 1.6 TDI tudi šteje?
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 12:27 pm |
|
|
|
Če ima CR motor pol lahko.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 1:13 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
1.6: malenkost manj navora v nižjih, pol litra manjša poraba v primerjavi z 1. 9 TDI . Čisti šparovček. Tudi na račun daljših prestavnih razmerij. Oboje ročni petstopenjski menjalnik. Sam bi ga prec imel, zanesljivost bo pa še čas pokazal.
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 1:24 pm |
|
|
|
Viš, mene tud matra tistih 4.5 litra porabe z tem motorjem, samo to so tovarniški podastki, mene bolj zanima realno - klanci, mesto in kolk je max. domet z enim rezervoarjem. Čeprav, sodelavec ima golfa 5 z tem motorjem in pravi, da je večja poraba napram prejšnjemu 1.9 tdi motorju iz Audi A3 L.99.
|
|
Na vrh
|
|
|
horn3t
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 1:58 pm |
|
|
|
Moj brat je pa npr. popolnoma navdušen nad tem motorjem - na avtocesti ni med najpočasnejšimi, včasih pride pome v Celovec (po navadi gre čez Ljubelj), nekaj ima tudi mesta, poraba stalno okrog 5-tih litrov na 100 km, nad 6 ne vem če gre kdaj (za točen podatek ga moram vprašati, vem pa da jo stalno spremlja in računa in ne gleda samo na BC kot jaz). Ne pogreša 6-te prestave in je na splošno izredno pozitivno presenečen nad kombinacijo v avtu. Je pa tudi res, da govorimo o avtu, ki ima okrog 20.000 prevoženih km, tako da kakor je napisal mtl - glede zanesljivosti in uporabe na dolgi rok je pa težko reči kaj pametnega...
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne nov 17, 2013 2:26 pm |
|
|
|
No ja, začetek je že, da si ustvarim neko sliko, hvala horn3t.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 6:25 am |
|
|
|
Evo, ti še copy/pastam, kar sem tudi že napisal na to temo: 1.) Kar se tiče original vprašanja: po mojem mnenju bo razlika med pol in enega litra, odvisno od prestavnih razmerij (namreč novejšega še nisem vozil). Lahko pa opišem razliko v praksi: Octavia 1.9TDI 105KM in superb 1.6TDI 105KM, oba običajna in ne Greenline verzija. superb je imel porabo par deci manjšo ob nekaj večji povprečni hitrosti. Pa je avto precej večji od Octavije. Če bi vozil isto bi bila po moje razlika nekje okrog pol litra (pri mojem načinu vožnje in moji relaciji). Del tega prihranka je bil tudi posledica daljših prestavnih razmerij v superbu. To ima sedaj večina novejših avtomobilov in precej prinese k prihranku, sploh ob večinski vožnji po AC. Tako da, 1.6 TDI je pravi šparovček, seveda ob pogoju, da se voziš okrog ali pod omejitvijo hitrosti (to zadnje predvsem na AC). Namreč tudi pri 150 km/h ne žlampa dosti, ampak je za tako vožnjo bistveno primernejši 2.0TDI, kateri ima še daljša prestavna razmerja in posledično je poraba vsaj ista, če ne celo nižja. Poleg tega je 1.6 TDI (v Golfu je verjetno bolj poskočen, v Polu pa že športen ) pri 150 km/h na AC rahlo podhranjen v superbu. Namreč če ti kdo skoči ven, ga ne boš mogel ravno hitro prehiteti potem, saj nad 140 km/h kar nabira hitrost. Ko jo pa enkrat dobi pa ni problema, se vrti kot kavni mlinček . Še kar se tiče vzdržljivosti (40.000 km, premalo sicer za resno oceno), sam nisem imel nobenih težav, tudi z DPF-jem ne, so pa bile dolge vožnje. Tudi olja se med servisnimi intervali ni dolivalo. Aja, pa 1.6TDI ima v primerjavi s starejšim bratrancem spodaj malenkost manj navora, čeprav zadeva ni zelo problematična. 2.)Superb je imel tudi 5 prestav. Vendar so daljše. Recimo Octavia II 1.9TDI pri 1900 vrtljajih ima 95 km/h v peti, 1.6TDI pa 105 km/h. Posledično ni več možno vozit po mestu v peti prestavi, kar se pri Octaviji 1.9TDI da brez težav. 3.)Še glede motorja: imel 1.6 TDI 105KM. Itak športni voznik se s tem ne bi niti premikal, vendar je motor za normalno vožnjo čisto dovolj. Tudi tempomat na 160 km/h po AC drži brez težav (tudi vrhniški klanec recimo), vendar če je večinoma takšen stil vožnje bo verjetno primernejši 2.0 TDI (pa tudi varčnejši). Sicer pa ni težav, avto ne bo crknil ob izvozi iz podzemne parkirne, pa tudi čez Vršič ga ne bo treba šlepat. Je pa res, da bo zahteval v takšne klance več dela z menjalnikom in malo priganjanja. Motor sicer v primerjavi z 1.9 TDI malenkost šepa z navorom v spodnjem območju, ampak se ga hitro navadiš in je dober sopotnik. Daleč pa od tega, da pod 1500 ne bi vlekel (spet, kot nekateri konkurenti, ki pod tem dobesedno umrejo). Do nekje 140 km/h še korektno gre, nad tem do 160 km/h se prebija, potem pa si vzame čas. Največja hitrost je prišla do skoraj 200 km/h po števcu (torej ravno 190 km/h po GPS-u), vendar si je vzel čas nekje do Munchna do Stuttgarta, da je prišel do te hitrosti ). Je pa motor čisti fajarcajh tudi v superbu in se ti na bencinskih samo smeji (o porabi raje ne bom pisal ). Pogrešal sem zgolj še daljša prestavna razmerja: recimo pri 1900 vrtljajih ima 105 km/h. Greenline verzije imajo še daljša prestavna razmerja. Recimo zgolj za primer Superb 2 1.9TDI Greenline ime pri 1900 vrtljajih nekje 115 km/h (kolikor se spomnim). 4.) Poraba Koper - Ljubljana, poln avto (5 ljudi) in popolnoma poln prtljažnik, cel čas tempomat na 150 km/h, razen po tunelih 105 km/h je bila 7 litrov. Nisem mogel verjeti. Če te pa konkretno Superb zanima pa napiši, bom še kaj kopiral (čeprav se mi zdi, da sem enkrat že dal link. Drugače pa še tole: s Superbom sem bil na tromeji Italija/Avstrija/Švica po prelazih na višini okrog 2400 metrov. Itak, bi vsak raje imel več konjev, ampak sploh ni bilo panike. Je pa res, da sem moral precej šaltal med drugi in tretjo, da se je mlinček vrtel, kar meni osebno ni problem, saj je menjalnik odličen in prestave lepo ''klikajo''. Z njim sem bil tudi na Stelvio prelazu in spet, itak bi vsak imel pod ritjo 500 konjev na taki cesti, ampak meni se je vseeno samo smejalo in jih je bilo čisto dovolj za tiste vožnje gor/dol. Res pa poraba takrat ni bila kot faracajh  , diske sem pa tudi fajn spucal  . Stelvio prelaz (od osme minute naprej):PS: Sam imam rahlo čudne predstave o avtomobilu (zame je idealen avto s top opremo in začetnim motorjem), tako da zna biti, da so zgornje besede subjektivno obarvane  . Da me slučajno ne bi potem kdo lovil, ker se avto nikamor ne premika  . PS2: Kar se tvoje porabe tiče je čisto enostavno (meni to vedno deluje): vzameš tovarniški podatek trenutnega vozil in vidiš razliko do tvoje sedanje dejanske porabe. To razliko potem prišteješ tovarniškemu podatku novega vozila in si okvirno dobil svojo ''novo'' porabo. Namreč moja poraba tebi verjetno čisto nič ne pomeni, ker imaš drugačen tip vožnje, drugačne relacije, itd.
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 9:01 am |
|
|
|
O fino mtl, da avto rabi čas do neke hitrosti sem se navadil že iz fabije, tako da to ne bo problem.AC pa tako redko vidim, da se sploh ne obremenjujem kolk bo avto vlekel, če ne druzga, ga bomo pa čipal. Tole sem zdele spraševal, ker sem imel v "paci" dva avtomobila in si nisem hotel delat nekih stroškov, če ne vem kakšen je to motor.Superb je imel dobro ceno, pa velik kilometrov, octavija pa stara samo dve leti z navigacijo, ampak zadaj brez električnih stekel in navaden volan.Iskal bom še naprej, se mi ne mudi da kupim neki na prvi pogled, grem pa sigurno na 1.6 CR motor.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 9:10 am |
|
|
|
Vsekakor pojdi peljat preden kupiš, da vidiš, če bo zadeva ustrezna. Octavije ne bo problem najt, za Superba boš pa moral malo pogledat. Imej le v glavi, da Greenline različice imajo nekaj sprememb. Glede zanesljivosti boš pa sam ugotavljal.
|
|
Na vrh
|
|
|
horn3t
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 10:55 am |
|
|
|
Bom prilepil kar odgovor iz prve roke: Citiram: Lej, pr men je skupba poraba (ac, voznja cez Ljubelj, jajcanje po mestu in vmes se kaka relacija) 5,5. Tankala sva zadnjic, ko sva bila skupaj. Dons mam narejenih 880km in imam po BC-ju se za 150km lufta. Ampak realno prides do nekje max 950-no, vsaj jest ne vozm do zadnjega, sej ves  Glede na prebrano bo tako ali tako v igri ta motor, ampak ker obljuba dela dolg  ...
|
|
Na vrh
|
|
|
vajTaPu
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 12:27 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 69Kraj: MariborPridružen: Ne jul 21, 2013 7:22 pm
|
@bfranc: Jaz imam karavana Octavio 1.6 TDI CR ... zelo zadovoljen z njo ... porabo si poglej tukaj. Nisem nek divji voznik ... se držim omejitev ... ko pa pride do potrebe po prehitevaju pa nikoli nisem imel problemov (AC, 2 osebi, poln prtljažnik). Če TUKAJ vstaviš prave parametre lahko vidiš, da ima Greenline tudi do 1L nižjo porabo kot pa jo imam jaz ... je pa tudi res,da ti ne znam povedat kakšen je njihov način vožnje.
|
|
Na vrh
|
|
|
e2491
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 2:35 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 6Pridružen: Sr sep 18, 2013 4:48 pm
|
Pozdravljeni Sem nov lastnik OctavieII, letnik 2011, modelno leto 2012, z 1,6 tdi, CR motorjem, narejeno za SLO tržišče. Glede porabe žal ne morem še nič napisat, bom pa kmalu, ko naredim prve kilometre.
Imam pa vprašanje, mogoče komu nesmiselno. Kako vem, ali imam green line ali ne? Motor tipa CAYC. Hvala.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Po nov 18, 2013 4:05 pm |
|
|
|
Nimaš Greenline  . Spredaj in zadaj ima oznake Greenline, start/stop sistem in znižano podvozje, gume z majhnim trenjem, pa še kaj verjetno.
|
|
Na vrh
|
|
|
giggs
|
Objavljeno: Po nov 25, 2013 5:27 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 55Pridružen: Pe jun 12, 2009 11:52 am
|
Ali je možno naknadno vgradit "puddle lights" (osvetlitev tal na vratnih ogledalih) na OII facelift? Če ja, kako težko je to in kolikšen bi bil strošek?
Hvala.
|
|
Na vrh
|
|
|
giggs
|
Objavljeno: Po dec 09, 2013 1:21 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 55Pridružen: Pe jun 12, 2009 11:52 am
|
Zdravo.
Mi lahko kdo iz 'tehničnega kataloga' posreduje podatke (PCD, ET, J) platišča za 1Z0 601 0250.
Hvala in lp. G
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|