| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Razna vprašanja |
|
sir Videc
|
Objavljeno: Po avg 19, 2013 10:06 pm |
|
|
Član Prispevkov: 2015Pridružen: Po sep 24, 2007 6:29 pm
|
Odvisno kdaj bi rad da ti gori. Pomoje bi ti blo še najbolš da potegneš nove kable in stikalo v kabino in lahko prižigaš in ugašaš kolkr hočeš. Za kej več pa bo mogu kak štromar povedat.
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: To avg 20, 2013 7:31 am |
|
|
znalec Prispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
|
Najbolj idealno bi bilo, če bi med LED in zasenčenimi lučmi preklapljala avtomatika s pomočjo svetlobnega senzorja. Ampak za takšno mojstrovino imaš verjetno premalo znanja.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: To avg 20, 2013 5:04 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 38Pridružen: Sr apr 17, 2013 8:11 pm
|
Priznam imam premalo znanja, sam me vseno zanima kam, bi jih priklopil pa čeprav bi jih prižigal s stikalom.
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: To avg 20, 2013 6:53 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: Sr avg 21, 2013 7:43 am |
|
|
|
Ja na maso in + z 12V. Iz kje boš vzel 12V je pa lastna izbira. Najlažje je vzeti iz akumulatorja, vendar moraš vmes vezati še varovalko takoj za akumulatorjem. Torej vežeš: + na akumulatorju -> varovalka -> stikalo -> + na ledicah (v navodila poglej ali vežeš zaporedno ali vzporedno). - na ledicah pa vežeš na maso (spet rabiš vedet ali vežeš zaporedno ali vzporedno).
Če vežeš vzporedno (najbolj verjetno) rabiš iz stikala dva kabla od katerih bo vsak izmed njiju dovedel + do ledic. Vsaka ledica pa potem rabi še svojo maso.
PS: Maso lahko vzameš tudi iz - pola na akumulatorju.
PS2: V videu od bfranca je vezal napajanje na + in - na akumulator. Signal za vklop ledic pa dobi iz + žice za pozicijske luči. Žarnico za pozicijske luči pa je odstranil. Veži tako pa bo zadeva rešena, ker boš imel ob tem vklopljene tudi zadnje pozicijske luči. Za predore pa še vedno velja, da potrebuješ zasenčene luči.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: So avg 24, 2013 7:16 pm |
|
|
|
Imam spet vprašanje. Ker bi rad na Škodo Felicio namontiral meglenke imam sedaj vprašanje. Napeljava je že potegnjenaza priklopit, toda ko bi rad priklopil meglenke mi nič ne gori. Sedaj imam vprašanje. Ali imajo meglenke nameščenp varovalko ali imajo rele.
|
|
Na vrh
|
|
|
payo
|
Objavljeno: Po sep 23, 2013 12:08 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 194Kraj: Republika PrekmurjePridružen: Sr apr 14, 2010 12:15 pm
|
A mogoče kateri ve kje ima seat leon letnik 2007 senzorje za nadzor tlaka v pnevmatikah  So pod ventilčki v platišču ali imajo prek abs-a? Ker baje majo nekateri prek abs-a ta nadzor tlaka.
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Po sep 23, 2013 2:24 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Pomoje ima preko ABS-a.
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: To sep 24, 2013 7:29 am |
|
|
|
Preko ABS senzorjev ima.
|
|
Na vrh
|
|
|
payo
|
Objavljeno: To sep 24, 2013 11:42 am |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 194Kraj: Republika PrekmurjePridružen: Sr apr 14, 2010 12:15 pm
|
Aha hvala. tako da nebi smel biti problem zdaj pozimi ko bom dal 16 colske platišča gor? Ker zdaj mam 17.
|
|
Na vrh
|
|
|
horn3t
|
Objavljeno: To sep 24, 2013 1:49 pm |
|
|
Psihič na ŠkodePrispevkov: 942Pridružen: Sr apr 07, 2010 12:07 am
|
V primeru, da ima avto senzor tlaka, je nekje tudi gumb, da se ga "restarta" (ali pa je opcija nekje v potovalnem računalniku, samo so do sedaj vsi VAG avti, ki so bili pri hiši imeli gumb) - opcija je nekje na armaturki ali v predalu pred sovoznikom. Pri menjavi gum na 16" platišča po navadi javi napako (prižge opozorilno lučko) in se potem drži ta gumb (če se prav spomnim 5 sekund), da se zadeva restarta in nastavi nov podatek. Potem bi moralo dati mir...
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: To sep 24, 2013 7:01 pm |
|
|
|
Narediš kot je napisal horn3t. Stikalo pa imaš na sredinski konzoli med prednjima sedežema na stikalu, ki je za izklop ASR-a oz ESP-ja, če ga imaš.
|
|
Na vrh
|
|
|
payo
|
Objavljeno: Sr sep 25, 2013 12:17 pm |
|
|
|
Vem kje je stikalo ja  samo resetiram in to je to  hvala fantje
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Po sep 30, 2013 4:56 pm |
|
|
|
Imam spet neko vprašanje. Samo informativno me zanima če sta si golf III in škoda felicia enaka po motorju. Mislim če en motor paše na drugega brez kakšnih predelav ali so te potrebne. Ali paše mašina od golfa direkt na felicijin menjalnik ali so si vseno različni čeprav so vsi iz VAG skupine.
|
|
Na vrh
|
|
|
vipersan
|
Objavljeno: Po okt 21, 2013 5:42 am |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 13Pridružen: To feb 12, 2013 6:51 pm
|
A ma kdo možnost dat sem fotko notranjosti pokrovčka za gorivo za Fabio 1 Combi 1.4 TDi. Rabim original podatke za tlak v pnevmatikah, pa je moja nalepka odtrgana :/.
Hvala!
|
|
Na vrh
|
|
|
horn3t
|
Objavljeno: Sr nov 06, 2013 2:07 am |
|
|
Psihič na ŠkodePrispevkov: 942Pridružen: Sr apr 07, 2010 12:07 am
|
No, pa še mene nekaj zanima (no, zanima me že dlje časa, samo nikakor nisem našel pametnega odgovora): namreč, zanima me, zakaj bi pri 4x4 pogonu (preko haldex-a) namestil snežne verige na zadnjo os? Prebral sem precej zadev na to temo, npr. malo za občutek: http://www.briskoda.net/forums/topic/151680-snow-chains/http://www.rubicon-trail.com/jeep101/chains.htmlhttp://www.rubicon-trail.com/ML320/ml_chains.htmlhttp://www.bb4wa.com/articles/Chains.htmlTorej teorija pravi, da je najbolje imeti snežne verige na vseh 4 kolesih (razen, ko in če...) Vendar pa v priročniku za uporabo mojega avta lahko zasledimo tole Citiram: Valid for vehicles with four-wheel drive Snow chains can be used on the front wheels as on vehicles with front-wheel drive. In order to increase the traction (start-up properties), the use of snow chains is also technically permissible on the rear axle (this means on the front and rear axle at the same time) for the following wheel/tyre combinations: Wheel size Depth (D) Tyre size 6J x 16 50 mm 205/55 7J x 16 45 mm 205/55 6J x 17 45 mm 205/50
The use of snow chains is only technically permissible on the rear axle for the following standard wheel/tyre combinations: Wheel size Depth (D) Tyre size 7J x 16 45 mm 215/60 7J x 17 45 mm 225/50
When fitting snow chains on the front and rear axle at the same time, the maximum speed is limited to 50 km/h. Only fit snow chains with links and locks not larger than 12 mm. Remove the full wheel trims before installing the snow chains. Observe the different national legal regulations relating to the use of snow chains and the maximum vehicle speed with snow chains. Ampak, če človek kupi verige iz nabora "origialne dopolnilne opreme", ga na embalaži pričaka slika, ki je zelo podobna tejle, mogoče še s kakšnim rdečim krogom in napisom, da moraš namestiti verige le in edino na zadnjo os:  in piše nekaj takega: Citiram: - fits all Yeti 4x4 - snow chain set for Yeti - to be fitted to rear wheels only - for tyres 215/60 R16 7JX16 ET45 and 225/50 R17 7JX17 ET45 - OEM Skoda Auto,a.s. product
Vprašanja, ki se mi porajajo pa so sledeča: zakaj so "originalne" verige namenjene zgolj namestitvi na zadnjo os in ali je to pogojeno zgolj z velikostjo platišč oz. zimskih gum in če ja, kakšni naj bi bili ti tehnični razlogi v boldanemu tekstu - ima to kaj zveze s Haldexom, ABS oz ESP-jem ali čim tretjim? In teoretično, bi torej z uporabo platišč in gum drugačne dimenzije lahko imel verige na vseh 4 kolesih ali ne? (ker v praksi sem omejen s homologacijo), Tako, malo za debato...
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: Sr nov 06, 2013 1:00 pm |
|
|
|
Če vzameš v račun, da moraš vozilo premikati naprej in morebiti tudi navzgor se sila težnosti prenaša nazaj. Zato je bolje natakniti verige na zadnja kolesa.
Zakaj pa omejitve z dimenzijami pa nimam niti približne ideje. Mogoče je pogojeno z delovanjem ESP-ja in sistema proti zdrsovanju koles kar bi bilo odvisno od algoritma kako preračunava obrate posameznega kolesa.
|
|
Na vrh
|
|
|
|