Avtor Sporočilo

<  Avto akustika in avto video  ~  Menjava avto radia Stream za Bolero.Težava

OdgovorObjavljeno: Po avg 19, 2013 10:57 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Sr jul 31, 2013 9:19 pm
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu. Če sem izbral napačno temo se opravičujem. Imam Škodo Octavio mk2 letnik 2005. ker stari originalni avto radio ni imel mp3 sem se odločil, da kupim originalni avto radio Bolero iz Octavie MK2 facelift. Priklopim vse v redu .. nakar po kakem mesecu začne avto čudno vžigat. Nato en dan popolnoma mrkne in je brez energije ( prazen akumulator ) akumulator je nov kupljen bil 24.4.13. Nekako mi je v mislih ostalo, da bi lahko bil kriv avto radio. Avto uspel vžgati s pomočjo drugega avta. Peljem se na Škodim pooblaščeni servis zmeri akumulator in ni bil dovolj poln da bi lahko izvedli teste. Nakar mu omenim da sem vgradil novejši radio in mi takoj začel da je ziher radio kriv, da tega sam nebi smel delat.. da so to novejši radii ki se jih ne more kr tako vgrajevati. Da bi bilo potrebno v Nemčijo poslati kodo radia da mi mi nazaj poslali nek prilagojen program za moj računalnik. Pa da oni nimajo toliko časa da bi se s temi kodami "zajebavali".. Sedaj sem pa popolnoma v temi in me zanima vaše mnenje okoli radia. Ali je mogoče da bi radio "pil" toliko energije da bi akumulator popolnoma izpraznil? Ali je mogoče alternator ki ne polni dovolj akumulatorja?

Hvala in lep pozdrav!

Alen

PS: ravno sem našel na internetu da dejansko Bolero porablja energijo. Da bi moral menjati Can bus gateway .. ampak nikjer ne najdem točno kateri model naj bi kupil da bi težava izginila . :huh:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po avg 26, 2013 9:01 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Zdravo,

rabiš 1K0 907 530 AA, 1K0 907 530 AD ali novejši (išči oznako pisano skupaj in narazen, je vseeno). Ravno tako je vseeno ali piše da je za VW ali za Škodo, ... Važen je part number. Pozoren bodi, da večja zadnja črka ne pomeni nujno novejše verzije.

Prvi zadetek iz Ebaya (nisem primerjal cen in ali pošiljajo v SLO):
http://www.ebay.co.uk/itm/VW-GOLF-MK6-SCIROCCO-TIGUAN-DIAGNOSIS-INTERFACE-FOR-DATA-BUS-1K0907530AD-/130771922140?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e729d2cdc

Menjava je precej enostavna, potrebuješ pa VCDS, da prebereš prejšnje nastavitve in novega skodiraš enako. Prikaz stanja klime ne deluje, brez da bi menjal celotno klimo iz facelifta.

LP,
Igor

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr avg 28, 2013 2:32 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Sr jul 31, 2013 9:19 pm
Pozdrav!

Svizec hvala za odgovor! :svaka:

Prikaz klime mi ni važn .. važno mi je le, da mi ne prazne akumulatorja. Ker nisem ravno vešč VCDS me zanima če je na tem forumu kak mojster, ki bi mi to naredil proti plačilu seveda?

Hvala!

LP,
Alen

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne dec 08, 2013 7:00 pm
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 12Pridružen: Po maj 07, 2007 12:11 pm
Si uredil, je uspelo?
Zanima me, ker razmišljam o takšnem posegu.
Koliko si dal za Bolera?

lp

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
4 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi