| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Razna vprašanja |
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: So jul 27, 2013 9:16 pm |
|
|
| Češki fan!Prispevkov: 38Pridružen: Sr apr 17, 2013 8:11 pm
|
Spet imam vprašanje. Gre za Škodo felicijo. Danes sem razdrl komplet armaturno ploščo, da bi zamenjal žarnice na števcu poleg tega pa da očistil celotno armaturno ploščo iz znotraj in od zunaj. Tukaj nastane problem. Ko sem razdrl celotno armaturo sem izklopil kable samo za števec, priklopljen na treh mestih. Za vsak slučaj sem se odločil, da bom preveril če vse luči delajo. In tukaj se je zataknilo. Ko sem pritisnil gumb za pozicijske luči so se prižgale ,ko sem pritisnil knof za Kratke luči mi ne gorijo, poleg tega mi tudi žmigavci ne delajo in pa dolge luči. Ko pa poblendam pa zagorijo dolge luči. Torej zanima me kaj je narobe.
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Ne jul 28, 2013 8:23 am |
|
|
Član Prispevkov: 4448Kraj: LogatecPridružen: Sr jul 25, 2007 8:00 pm
|
Obvolansko levo stikalo. Ali je fuč ali pa je nekaj staknjeno.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Ne jul 28, 2013 9:05 am |
|
|
|
Kaj tm je tut center za kratke/dolge luči ter za žmigovce?
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Po jul 29, 2013 5:29 am |
|
|
|
Vse kar si napisano, da ti ne dela se nahaja na tej ročici je tako?
Spodaj pod volanom odstrani plastiko, odvijači volanski drog in odstrani zgornjo plastiko nad volanom. Še prej odmontiraj volan (če imaš airbag prej odklopi akumulator, da se ti ne sproži meh). Nato poglej vtič oz. stikalo. Še prej preglej varovalke.
Ima uporabnica felicia_46 eno tako stikalo, če se ne motim. Če imaš facelift felicio je to kar standardna okvara tega stikala.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Po jul 29, 2013 9:03 pm |
|
|
|
Eto vse zrihtano vse dela a se je pojavilo novo vpršanje. Kupil sem meglenke, tudi stikalo in ko je bila armatura odprta sem videl, da imam napeljano instalacijo za meglenke. imam torej vprašanje če meglenke delajo brez releja ali ga je potrebno kupiti?
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: To jul 30, 2013 5:17 am |
|
|
|
In kaj je bilo narobe? Sem pa imel včeraj enak primer in je šlo stikalo za luči (desno stikalo na levi strani volana). Glede releja pa ne bi vedel. Če imaš že napeljano instalacijo probaj skupaj sestaviti in probaj. Bi moral kako skico relejev videti (kateri je za kaj), se mi zdi da je ta skica nekje med Koristnimi povezavami.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: To jul 30, 2013 8:43 pm |
|
|
|
Problem je bil v tem, da če nimaš priklopljenih vseh 4 žmigavcev na stikalo, ne morejo delati levi/desni žmigavci. Mam pa še eno vprašanje glrde felten. Zanima me če je pri vseh feltna luknja na sredi enaka kot je ta na sliki http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7522645 ali kako je to?
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Sr jul 31, 2013 7:14 am |
|
|
|
Ne ni. Ta platišča imajo tudi drug razmak med vijaki kot Felicia. Sredinska luknja pri Feliciji je se mi zdi da je 64mm (ne me držat za besedo, raje pomeri na pesti). PSA (Peugeot in Citroen) imajo drugačne dimenzije sredinskih lukenj. Na Felicio pašejo od Polo 1, Golf 2 in 3, Favorit, Ibiza 1 in po možnosti še kake druge, le da jih moraš pomeriti. Če je sredinska luknja večja od original luknje, se da dobiti centrirne obročke (najbrž Špan in ostali podobni ponudniki..).
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Sr avg 07, 2013 9:01 pm |
|
|
|
Imam spet vprašanje. Kje bi lahko v okolici Ljubljane lahko kupil polirno pasto menzerna?
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Sr avg 07, 2013 9:03 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Pokliči Glaso v Trzinu, če imajo. Čeprav so bolj na 3M in Meguair's orientirani. Pa ne se prestrašit njihove spletne strani  ; fantje kar vedo kaj delajo. http://www.glaso.si/
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Če avg 15, 2013 10:57 am |
|
|
|
Spet imam vprašanje. Prvo vprašanje je kateri kabel bi moral odklopiti, da bi se radio ugsnil ko bi ugasnil avto. Ker sedaj mi radio igra naprej in če ugasnem avto. Drugo vprašanje pa je na veselici sem zadel take LED luči http://www.mimovrste.com/artikel/528000 ... e#galerija in me zanima kam kaj vezati, da bi to potem gorelo. Gre pa za avto Škoda Felicia.
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Če avg 15, 2013 11:35 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Kar se tiče LEDik. Zadevo moraš homologirat, kar ne bi smela biti težava saj so to izredno kvalitetne LEDike in kolikor vem je zraven tudi TUV certifikat. Sicer je avto tehnično neizpraven, kar pomeni, da ti poberejo tablice, izredni tehnični pregled in okrog 500 eur kazni.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Če avg 15, 2013 11:59 am |
|
|
|
mtl je napisal/-a: Kar se tiče LEDik. Zadevo moraš homologirat, kar ne bi smela biti težava saj so to izredno kvalitetne LEDike in kolikor vem je zraven tudi TUV certifikat. Sicer je avto tehnično neizpraven, kar pomeni, da ti poberejo tablice, izredni tehnični pregled in okrog 500 eur kazni. Sam mene še vedno zanima kam jih priklopiti da bodo delale.
|
|
Na vrh
|
|
|
wenck
|
Objavljeno: Če avg 15, 2013 7:45 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: Če avg 15, 2013 3:12 pm
|
Imel bi eno vprašanje. Imam Octavio letnik 2003, 1.9 TDI 90 PS. Avto ima 210.000km.
V zadnjem mesecu se mi je pojavila težava, ne vem pa ali naj sumim vztrajnik ali ne. Namreč pri speljevanju avto precej potrese. Bodisi če speljem naprej ali nazaj.
Vztrajnik mislim da je dvomasni. Če je šel vztrajnik, kar mi trdi tudi mehanik, kako se najceneje pride skozi? Sklopka je ok, nobenega zdrsavanja.
hvala.
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: Po avg 19, 2013 7:58 am |
|
|
znalec Prispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
|
Vztrajnik slišiš pri zaustavitvi motorja. Pojavi se kovinski žvenket.
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia_VRS
|
Objavljeno: Po avg 19, 2013 6:39 pm |
|
|
|
Še vedno imam vprašanje kam povezati LED diode v avtu, da bodo gorele?
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: Po avg 19, 2013 10:04 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
|
Odvisno kako bi rad imel zvezano tele LEDice. Če bi rad, da svetijo, ko imaš ugasnjene luči potem vežeš s pomočjo releja. Iz akumulatorja vzameš + in ga pelješ preko releja do ledic. Maso za ledice in rele pa vzameš iz karoserije (za rele tudi rabiš maso!). Potem pa iz kabla za pozicijske luči (+ kabl seveda) potegneš na rele. Rele pa zvežeš tako, da ledice gorijo, ko imaš luči ugasnjene. Ko prižgeš pozicijske ali zasenčene pa se ledice ugasnejo. Ne pozabi na varovalke, ko boš odjemal + iz akumulatorja za ledice in rele, da ne boš imel kakšno baklo od avta na koncu!
Pa ne pozabi, da moraš pri vožnji skozi tunel prižgat luči, ker boš zadaj brez v primeru ledic. Če ne veš kako zvezat pelji enemu avtoelektričarju.
Pri radiu pa imaš dva kabla. Rumenega in rdečega. Mislim, da rumen ima stalno napajanje, rdeč pa je signal za vklop radia. Radio vzami ven pa ugotovi kater kabel ima napetost, če obrneš ključ v položaj I in nima napetosti, ko je ključ v položaju 0. Na tistega veži rdeč kabel, ker sedaj sta rdeč in rumen vezana na stalno napetost.
|
|
Na vrh
|
|
|
|