Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Razna vprašanja

OdgovorObjavljeno: Če jun 13, 2013 7:25 pm
Škoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: Pe jan 13, 2012 4:41 pm
Mam eno vprašanje!

Kako je z bobni pri fabii 2? Zelo mam probleme z ročno zavoro :( Po prvem servisu so mi jo "nastavili nazaj", da je prijela bolj hitro, ampak se je po par vožnjah zrahljala nazaj, in je problem avto pustiti v klancu, če se razumemo.. kaj je storiti?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jun 16, 2013 9:03 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 517Kraj: LjubljanaPridružen: So avg 09, 2008 10:58 pm
Pozdravljeni

Sami zavorni bobni nimajo nič z vašim problemom parkirne zavore. V koliko se je ročno nastavljalo ............... ne vem zakaj se ni avtomatsko .................. bi bilo pametno sneti zavorne bobne in pogledati kaj je pod njimi. Nekaj ne deluje pravilno!!!!!!!!! Pri vašem vozilu je nastavljanje zavor ( nožna + parkirna ) avtomatsko in ob pravilnem delovanju se ne sme spreminjati sila zaviranja ali višina ročke parkirne zavore.

lep pozdrav

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jun 17, 2013 5:43 am
Škoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: Pe jan 13, 2012 4:41 pm
Bom danes povprašal ko gre avto na 2. servis :buny:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jun 28, 2013 11:39 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Ma zdele sem pa kozla ustrelo. :crazi:

Ko sem kupoval olje za oba avtomobila sem gledal Shell helix, pa da je 100% sintetika.In zdele neki gledam na embalažo in vidim, da je za bencinske motorje.Ko pa gledam na tej strani pa piše tudi za dizel motorje brez dpf-ja. :hmm: In tud na embalaži piše primerno za dizel motorje, kolkor razumem francosko.

Gre pa za tole olje.A sem ga dost usral?

http://www.olja.si/shell/helix-ultra-5w-40

Ja, pa Shell sem vzel zato, ker na vezni pri motorju na Fabii piše, da priporočajo Shell helix.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jun 28, 2013 12:29 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Shell ima za VAG (oz. je imel) še posebej oznako Shell Helix Ultra VX oz. zadnje sem kupil SHELL HELIX ULTRA AV-L (oba sta za longlife servis).
Glede tvojega olja: 502 in 503 sta za bencince, 505.00 za dizel, vendar ne za PD. Tako da, jaz tega ne bi stavil noter in bi menjal za pravega(http://www.olja.si/shell/helix-ultra-vx-5w-30-1l ). Po moje ne bo težav, pač izgubiš stroške poštnine. Sicer pa preko neta itak lahko vrneš v 15-ih dneh nazaj. Glede na to, da je bila tvoja napaka jim lahko ponudiš kritje poštnine.

Sam sem ULTRA AV-L kupil nazadnje tukaj: http://jantrade-motornoolje.si/produkti/osebna-vozila/shell/99-shell-helix-ultra-av-l-5w30. Ceneje kot prej iz Nemčije. Pohvalim tudi odzivnost.

Pa še opis Shell olj s standardi (gor se točno vidi, da tvoje olje ni za PD motorje, torej no go):
Slika

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe jun 28, 2013 12:51 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Samo pri men je problem, ker sem to že nalil notri in to v oba avtomobila. :crazi: :blush: Zdej gruntam, če bi kupil kak dodatek olju zaradi šob,ker notri manjka samo aditiv za šobe, turbina bi že morala to prebavit.
Mah, res ne vem kam sem gledal, ko sem kupoval to olje, pa vsakič preverim, da ima vsaj 505.01 standard, zdele pa ne vem kaj sem delal, da nisem tega pogledal.Ja, pa nisem ga kupil prek neta ampak v trgovini.

Čeprav je tam specifikacija za ne PD 505.00/505.01 je helix ultra, pol bi pogojno lahko bil, ker 505.01 je za PD sistem?
i

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jun 28, 2013 1:05 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
:vomit: A, bemu, pol si pa tam...
Sam bi menjal: šobe niso tako poceni kot olje :D .

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe jun 28, 2013 9:55 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 411Kraj: MoravčePridružen: Ne okt 05, 2008 11:58 am
Bi prosil za pomoč.

Ve kdo, kje bi se dalo ugodno dobit hladilnik klime za octavio 1.9 tdi letnik 2008. Hladilnik prerešetan kot rešeto.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jun 29, 2013 5:21 am
Po odpadih poglej: na avto.netu jih je verjetno kar nekaj gor, čeprav cene niso ravno prijazne. Če imaš čas pa poglej ebay, sploh angleški.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jun 30, 2013 6:58 am
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaPridružen: So jan 01, 2011 11:40 am
BigM je napisal/-a:
Bi prosil za pomoč.

Ve kdo, kje bi se dalo ugodno dobit hladilnik klime za octavio 1.9 tdi letnik 2008. Hladilnik prerešetan kot rešeto.

Ebay :

http://www.ebay.de/itm/Kondensator-Klim ... b8f4a#shId

http://www.ebay.com/itm/Kondensator-Kli ... 20c98b8f4a

Al pa mal pr nas poklič Adel , Stahlgruber pa boš mal za popust reku pa boš na isti ceni.

Lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne jul 14, 2013 1:20 pm
Češki fan!Prispevkov: 38Pridružen: Sr apr 17, 2013 8:11 pm
Imam eno vprašanje. Koliko žarnic je v vsej armaturki pri feliciji.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 6:15 am
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 4448Kraj: LogatecPridružen: Sr jul 25, 2007 8:00 pm
Armaturka z števcem skupaj ali brez?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 2:18 pm
Uporabniški avatarPsihič na ŠkodePrispevkov: 942Pridružen: Sr apr 07, 2010 12:07 am
Za vsak slučaj, če bi v tej poletni vročini in povečani obremenitvi motorja moral dolivati kaj olja, sem na pooblaščenem servisu kupil en liter Exon Mobil 1 5W-30 (slika priložena). Na računu je zabeležena postavka Olje VW 504.00/5V20A - čeprav naj bi po navodilih bila specifikacija olja za motor v mojem VW 507 00 (kar pa - med drugim piše na sami embalaži). Zanima me, če je to olje primerno za motor 2.0 TDI CR 125 kW (variabilni servisni intervali) in če naredim kakšno napako, če mešam to olje z obstoječim oljem (po nalepki naj bi bilo v motorju olje Shell - katero pa ne piše, pač tisto ki je prišlo v novem avtomobilu).
Že v naprej hvala za odgovore!
Slika

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 3:09 pm
Škoda majstrPrispevkov: 138Pridružen: So jul 25, 2009 8:12 am
Načeloma, kakor slišim, mešanje olj različnih proizvajalcev, tudi če je ista specifikacija, ni priporočljivo.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 5:12 pm
Uporabniški avatarČeški fan!Prispevkov: 41Kraj: MedvodePridružen: Če nov 29, 2012 4:34 pm
....sem raje premaknil sem....

je imel kdo izkušnje z namestitvijo camber.ja na škodi? katerikol...čim več info rabm

hvala vnaprej

lp,M

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 5:19 pm
horn3t je napisal/-a:
Za vsak slučaj, če bi v tej poletni vročini in povečani obremenitvi motorja moral dolivati kaj olja, sem na pooblaščenem servisu kupil en liter Exon Mobil 1 5W-30 (slika priložena). Na računu je zabeležena postavka Olje VW 504.00/5V20A - čeprav naj bi po navodilih bila specifikacija olja za motor v mojem VW 507 00 (kar pa - med drugim piše na sami embalaži). Zanima me, če je to olje primerno za motor 2.0 TDI CR 125 kW (variabilni servisni intervali) in če naredim kakšno napako, če mešam to olje z obstoječim oljem (po nalepki naj bi bilo v motorju olje Shell - katero pa ne piše, pač tisto ki je prišlo v novem avtomobilu).
Že v naprej hvala za odgovore!
Slika

504 standard je za VAG bencinske motorje. Kaj piše na računu je nepomembno, poglej kaj piše NA SAMEM OLJU (čeprav kolikor vem je tale Mobil po VW standardu 504 in 507).
Obvezno rabiš 507.00 standard, pri Shellu je recimo to Shell Helix ULTRA AV-L 5W-30. Ta je zelo verjetno tudi noter pri novem avtu (na servisih vem, da ga imajo). Sam ne bi mešal različnih olj med sabo, tudi če je isti standard (ampak verjetno pretiravam pri tem :D ).
Še slikca, že večkrat objavljena tukaj:
Slika

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Po jul 15, 2013 7:15 pm
Uporabniški avatarPsihič na ŠkodePrispevkov: 942Pridružen: Sr apr 07, 2010 12:07 am
Najlepša hvala za vse odgovore. Torej je kot se mi je zdelo. Na samem olju piše oboje, tudi sam sem mnenja, da je bolje ne mešati olj med sabo in bo pač tole počakalo do prvega servisa, ko bo pač treba plačati en liter olja manj :twistedevil: Račun bom pa obdržal (sicer imam možnost 5 dni zamenjati blago, samo dvomim da imajo Shell) in jim pomahal z njim, če bodo kakšne težave, da je bilo olje kupljeno pri njih.
Hvala še enkrat in lep večer vsem!

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 40 od 50
837 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 50  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi