Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Razna vprašanja

OdgovorObjavljeno: Ne mar 18, 2012 8:40 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
Danes sem našel krivdo za airbag opozorilo. Kabel na preklopu voznikovih vrat je bil načet in tudi pretrgan. Dobra novica, da mi ne bo treba vrat podirat :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To mar 20, 2012 8:33 pm
Škoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: Pe jan 13, 2012 4:41 pm
jaz sem se tak najeb.. že pri golfu 5... na pooblaščencu rekli da je senzor za airbag v vratih nekje..

230€ senzor + delo

po 5km se mi spet prižge lučka.... na koncu sem ugotovil da je bila le ena žička natrgana...

230€ šlo v luft :D :devil:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr mar 21, 2012 7:49 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
zakaj pa nisi nazaj peljal :crazi:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 23, 2012 11:14 am
Češki fan!Prispevkov: 55Pridružen: Pe jun 12, 2009 11:52 am
Vprašanje...

Zakaj avto ob vžigu, takoj po pranju daje čričkast zvok od sebe nekje spredaj pri mašini (kot da bi imel črička)?

Avto perem z visokotlačnim čistilčem, gre za octavio dizel.

Lp,
G

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe mar 23, 2012 11:28 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Možno da je kakšen jermen moker in malo cvili (za alternator al pa kej takšnega).

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne mar 25, 2012 5:19 pm
Škoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: Pe jan 13, 2012 4:41 pm
pobi kje bi dobil tisti siv filc ki je malo debelejši? ponavadi ga vidimo v tapetah vrat in od armaturko... se komu kaj sanja? rabil bi cca 4 kvadrate

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 25, 2012 6:18 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 765Kraj: PreshgainPridružen: Pe jul 07, 2006 8:01 pm
Če iščeš prav filc, potem tule http://www.filc.si/sl/

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če mar 29, 2012 3:31 pm
Češki fan!Prispevkov: 55Pridružen: Pe jun 12, 2009 11:52 am
Pozdravljeni.

Koliko je dela, če bi se lotil spravit dol vratne letvice s tapete (srebrne ponavadi)?

Je treba celotno tapeto dol dat?

Hvala!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 04, 2012 8:24 am
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: Pe feb 10, 2012 5:18 pm
Zdravo.

Imam vprašanje glede sistema Hill-hold. Ali se da ta funkcija kako izklopiti?

Sprašujem zato, ker imam 2 meseca staro Škodo Fabio s tem sistemom in do nedavnega je sistem deloval, včeraj in danes pa sem opazil, da sistem ne deluje več in ne vem ali sem ga kje po nesreči izklopil...

Hvala!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 04, 2012 12:22 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Ne da bi vedel. Lahko da je kakšen senzor šel, ali pa preprosto ni bilo dovolj klanca da bi se vklopil (meni na zelo rahlem klancu tudi ne deluje).

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr apr 04, 2012 12:38 pm
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: Pe feb 10, 2012 5:18 pm
Testirano na več mestih (tudi že na preizkušenih mestih, kjer je prej delovalo)... Torej mi ne preostane drugega, kot obisk uradnega servisa.

Hvala.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 04, 2012 8:44 pm
Hm .. potemtakem verjetno res. Upam da je še v garanciji :)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe apr 06, 2012 9:21 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 211Kraj: GorenjskaPridružen: Če jun 10, 2010 7:58 pm
Pozdravljeni

Hm pojavil se je en problem. Imam felicio 1.6 motor. Namreč problem se pojavi pri mestni vožnji, ko je veliko ustavljanja in speljevanja - večino v 1 in 2 prestavi. Takrat namreč na števcu kazelec za temperaturo motorja prileze skoraj do rdečega polja. Avto sem parkirala in iz posede se je zelo rahlo kadilo - para. Po eni uri, ko sem spet preverila se ni nič več kadilo iz posode in tudi pod avtom ni bilo nič mokro ter tudi vode v posodi je bilo približno enako. Pogledalo se je tudi motorno olje in olje je ok - ni videti, da bi prišlo v stik z vodo.
In avto tudi laufa normalno brez problemov. Drugače pa če se vozim po avtocesti in reginalnih cestah kazalec za temperaturo pride do sredine normalnih 90°, če pa se zapeljem v mesto kjer so prehodi, semaforji, gužva,... večina vožnje v 1 in 2 prestavi pa temperatura narašča. Tipalo in senzor temperature na motorju ter hladilniku je bilo zamenjano februarja.

Sedaj se sprašujem kaj je narobe. Je šel kakšen od teh dveh senzorjev, mogoče ne dela ventilator, mogoče hladilnik,..??? Sama sem že obupala, pojma nimam kaj bi bilo lahko narobe tako, da če je imel že kdo mogoče podobno težavo ali pa da vsaj ve kdo kaj bi lahko bilo, bi bila zelo hvaležna. Hvala

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So apr 07, 2012 8:39 am
pob je napisal/-a:
Zdravo.

Imam vprašanje glede sistema Hill-hold. Ali se da ta funkcija kako izklopiti?

Sprašujem zato, ker imam 2 meseca staro Škodo Fabio s tem sistemom in do nedavnega je sistem deloval, včeraj in danes pa sem opazil, da sistem ne deluje več in ne vem ali sem ga kje po nesreči izklopil...

Hvala!

Si poskusil zelo na trdo pohoditi zavoro? Včasih na kakšnih področjih, ko rahlo stisneš zavoro ne zagrabijo vsa kolesa in tudi hill hold potem ne deluje. Če pa stisneš zavoro malo močneje pa zagrabi. Pri meni je včasih tudi tako.

ABS ti dela? Lahko crkne abs esp enota, takrat tudi hill hold ne deluje, ampak v tem primeru bi ti abs esp lučka gorela.

LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So apr 07, 2012 8:46 am
felicia46 je napisal/-a:
Pozdravljeni

Hm pojavil se je en problem. Imam felicio 1.6 motor. Namreč problem se pojavi pri mestni vožnji, ko je veliko ustavljanja in speljevanja - večino v 1 in 2 prestavi. Takrat namreč na števcu kazelec za temperaturo motorja prileze skoraj do rdečega polja. Avto sem parkirala in iz posede se je zelo rahlo kadilo - para. Po eni uri, ko sem spet preverila se ni nič več kadilo iz posode in tudi pod avtom ni bilo nič mokro ter tudi vode v posodi je bilo približno enako. Pogledalo se je tudi motorno olje in olje je ok - ni videti, da bi prišlo v stik z vodo.
In avto tudi laufa normalno brez problemov. Drugače pa če se vozim po avtocesti in reginalnih cestah kazalec za temperaturo pride do sredine normalnih 90°, če pa se zapeljem v mesto kjer so prehodi, semaforji, gužva,... večina vožnje v 1 in 2 prestavi pa temperatura narašča. Tipalo in senzor temperature na motorju ter hladilniku je bilo zamenjano februarja.

Sedaj se sprašujem kaj je narobe. Je šel kakšen od teh dveh senzorjev, mogoče ne dela ventilator, mogoče hladilnik,..??? Sama sem že obupala, pojma nimam kaj bi bilo lahko narobe tako, da če je imel že kdo mogoče podobno težavo ali pa da vsaj ve kdo kaj bi lahko bilo, bi bila zelo hvaležna. Hvala

Prvo poglej, če termostat sploh deluje in potisne hladilno tekočino v hladilnik. Ko se motor segreje na približno delovno temperaturo, morajo biti cevi, ki gredo v radiator vozila vroče. OBE, zgornja in spodnja. Če je katera hladna, bo krivec potem termostat.

Drug razlog pa je lahko nedelujoče stikalo za vklop ventilatorja ali pa motor ventilatorja na motorju. Na moji feliciji se je to tudi enkrat zgodilo, bili pa so neuporabni kontakti, tak kjer stikalo pride na motorni ventilator. je vidno iz motornega prostora.

Ko se bo avto preveč segrel odpri motorni prostor in najprej poglej, če se ventilator sploh vrti.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 18, 2012 9:19 am
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 211Kraj: GorenjskaPridružen: Če jun 10, 2010 7:58 pm
Stratus hvala za odgovor, po vsej vrjetnosti je nekaj narobe z ventilatorjem. Se bo za vikend pogledal natančno.

Mam pa še eno težavo. Namreč svoje sodelovanje odpoveduje leva obvolanska ročka - se pravi za smernike in luči. Sama sem ugotovila, da mi ostane samo še menjava. Me pa zanima kako je sedaj z tem... se da kupit samo levo ročko ali sta obe ročki skupaj, tako kot na spodnji sliki oz. linku in pa kakšna je cena...

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5704954

Aja mogoče slučajno pašejo ti smernike od fabije na felicio? Al pa od kakšnega vw Pola ali golfa3? Hvala

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr apr 18, 2012 12:58 pm
znalecznalecPrispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Ročica se dobi posebej, sodeč po oglasih.

Drugače pa izbire kolikor želiš :D

KLIK

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 34 od 50
837 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Naslednja
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na: