Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  vag-com pomoč/usluge

OdgovorObjavljeno: So nov 13, 2010 1:18 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 3Pridružen: Po nov 08, 2010 4:39 pm
bfranc je napisal/-a:
OBD I je do leta 1996, OBD II je do leta 2003, ampak OBD II je tudi z CAN protokolom od leta 2003 dalje.Zdej imajo že en nov protokol, gre pa nekako preko optičnih vlaken.Če imaš octavio 2 pol vzami takega z can protokolom, za octavio 1 je dovolj brez CAN-a.Zdej jest sem kupo enga za 70 eur, ampak se mu reče VAGCAN, podpira vag koncern in lahko dostopaš do vseh modulov v vozilu , zraven pa še druge avtomobile, vendar samo motorno elektroniko.

Pa ne kupuj bluetooth testerje, sej je dobr met brez kabla, sam to ni to, pa še podpira samo motorno elektronikoPa še neki, ti testerji najbolj delajo na XP Windowsih, na Visti je neki srednjega( včasih izgubi povezavo), na Windowsih 7 pa je katastrofa.Vsaj pri meni.Še neki: ta kabel, ki ga imam jaz ima malo napako - tranzirstor, ki je neki milimetrov na mikročipom se pregreva in mi zaradi tega prekinja povezavo.Če odprem ohišje tega ni.Bo treba mal predelav.
Če sem se kej zmoto, me pa popravte.

P.S. Preden kupiš, vpraš prodajalca kaj zmore tester.

Živjo,

zanima me ali imate mogoče kaj izkušenj z OBD2 kablom? Sem namreč kupil ta kabel, inštaliral gonilnike ter program VAG-COM 5.041, vendar ne dela - napiše da "interface not found" (avto je bil prižgan, kabel je bil pravilno priklopljen-preveril parkrat :). Avto je Škoda Octavia I l.2002, sprobal sem na Windows 7, ter na XPjih, isti problem. Ma kdo mogoče kako idejo kaj bi lahko blo narobe?

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr nov 17, 2010 8:45 pm
Škoda majstrPrispevkov: 114Pridružen: Sr maj 21, 2008 12:37 pm
Lep pozdrav,

Meni naj bi šla lambda sonda. Gori mi lučka. Sedaj me pa zanima, ali je to prva ali druga. Ali je kdo iz LJ ki bi mi lahko to preveril.

Hvala.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po nov 22, 2010 9:18 pm
Citiram:
Živjo,

zanima me ali imate mogoče kaj izkušenj z OBD2 kablom? Sem namreč kupil ta kabel, inštaliral gonilnike ter program VAG-COM 5.041, vendar ne dela - napiše da "interface not found" (avto je bil prižgan, kabel je bil pravilno priklopljen-preveril parkrat :). Avto je Škoda Octavia I l.2002, sprobal sem na Windows 7, ter na XPjih, isti problem. Ma kdo mogoče kako idejo kaj bi lahko blo narobe?

lp

Lep pozdrav,

Jaz pa sem kupil kabel "KKL Vag Com V409 Blue"
http://factory.dhgate.com/body-repair-equipment/usb-kkl-vag-com-for-409.1-with-blue-cable-p37354411.html
Inštaliram program, gonilnike ter naredim test. Napiše mi tole.
Kaj bi bilo lahko narobe.

Slika

Hvala.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To nov 23, 2010 7:19 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
A si probal tamle obkljukati USB namesto COM 2 ?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 27, 2010 1:42 am
Škoda voznik!Prispevkov: 80Pridružen: Sr apr 16, 2008 3:53 pm
Imam vpršanaje. Kateri kabel nabaviti? Potrebujem ga za octavio l.2001, passat l.2007 in golf l.2008.
Če prav razumem octavia še ne podpira CAN protokola. Torej če kupim kabel kaj use bom lahko pogledal/popravil (octavia) ?

Seveda bi želel čim več za čim manj denarja, pogoj je dodan software. Prosu bi za kak link je pa useno ali bolha, avtonet ebay... sam da bo primeren in ugoden.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 27, 2010 6:23 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
Software lahko tako ali tako dobiš prek spleta. Če hočeš vrhunsko robo, potem vzemi original kabel vcds (ross tech). Potem obstajajo ponaredki, ki delujejo s programi vcds lite. Imaš pa tudi vag k+can zadevo, ki deluje s programom vag commander. Gre za kitajske produkte, ki pa delujejo tudi bp. Govorim iz lastnih izkušenj. Za Octavio 2001 ne rabiš kabla s CAN protokolom, za golfa 2008 in tudi passata 2007 pa rabiš kabel, ki podpira protokol CAN.

Drugače pa forumaš dbola prodaja kabel vcds..Poglej v podforum prodam..

lp ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 13, 2011 12:39 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: Ne mar 13, 2011 12:25 pm
djpiky je napisal/-a:
Imam vpršanaje. Kateri kabel nabaviti? Potrebujem ga za octavio l.2001, passat l.2007 in golf l.2008.
Če prav razumem octavia še ne podpira CAN protokola. Torej če kupim kabel kaj use bom lahko pogledal/popravil (octavia) ?

Seveda bi želel čim več za čim manj denarja, pogoj je dodan software. Prosu bi za kak link je pa useno ali bolha, avtonet ebay... sam da bo primeren in ugoden.

Pravkar nabavil tester VCDS 10.6.2 in dela odličbo. Če kdo rabi kakšnen priklop na obali, me lahko kontaktira.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So apr 16, 2011 12:49 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 80Pridružen: Sr apr 16, 2008 3:53 pm
Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Zaradi nekaterih težav na avtu sem se odločil peljati avto na tester. Avto so hoteli dati na tester mehanik, mehanik pri avtoelektriki ter danes še na pooblaščenem servisu škoda.

Nikjer jim ni uspelo. Na pooblaščencu je danes z original opremo prišel do napake K1..., ki bi naj pomenila problem z avtoradiem, češ da ga le ta ne spusti naprej. Radio sma odklopla vendar še kar nisma prišla do računalnika. Kakšna ideja kje bi lahko bil problem?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po apr 18, 2011 1:33 pm
Češki fan!Prispevkov: 31Pridružen: Sr apr 28, 2010 12:33 pm
Pozdravljeni!

Imam OBD2 kabel ter O2 l 2006. Kje naj dobim VCDS ,da bo zadeva delovala. namreč na 311.2 mi zadeva ne deluje kot bi si želel. Ne morem dostopati do nekaterih modulov, natančneje do 17- instruments ne pridem. Torej prosim ,če se da dobit linke ,da potegnem delujoč software.

hvala

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po apr 25, 2011 5:18 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 406Kraj: KranjPridružen: So maj 05, 2007 8:42 pm
kabel 311 ne dela na avtu z can bus sistemom , nažalost bo potrebno novi kabel kupit

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če maj 12, 2011 8:25 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Kakšne pa so kaj cene teh zadev?

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jun 12, 2011 8:09 pm
Uporabniški avatarznalecznalecPrispevkov: 406Kraj: KranjPridružen: So maj 05, 2007 8:42 pm
hm cene so odvisne , jest imam original pa me je koštal 400€ , s tem da imam lifi time posodobitve zastonj
, lahk pa kitajca kupiš , cene do 100 € ampak ni posodobitev nažalost

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če avg 04, 2011 6:31 am
Citiram:
Lep pozdrav,

Jaz pa sem kupil kabel "KKL Vag Com V409 Blue"
http://factory.dhgate.com/body-repair-equipment/usb-kkl-vag-com-for-409.1-with-blue-cable-p37354411.html
Inštaliram program, gonilnike ter naredim test. Napiše mi tole.
Kaj bi bilo lahko narobe.

Slika

Hvala.

Sigurno ga nimaš priklopljenega tudi na avto. Ko ga boš priklopil tudi na avtomobil bo vse OK. Pa obvezno izberi USB. Poskusi če že nisi.
Z enakim problemom sem se ukvarjal jaz ter iskal vse mogoče vzroke (z istim kablom).

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne avg 07, 2011 8:45 pm
Češki fan!Prispevkov: 26Pridružen: Po avg 01, 2011 2:41 pm
poleg tega da mora biti priklopljen na avto, moraš dati še kontakt..

sem pa pogruntal, da je zaporedje dogodkov tudi odvisno od delovanja...
torej kaj prej narediš..
jst tko: najprej v USB, nato v avto in prižgem kontakt, šele nato poženem program VDCS..

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po avg 08, 2011 2:27 pm
Škoda majstrPrispevkov: 120Pridružen: Sr nov 21, 2007 6:23 pm
Najprej klikni test potem pa bi se moral povezati.Pa tam kjer imaš označen com port bi verjetno morala biti pika pri usb(sklepam iz slike ki si jo podal) :hmm:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po avg 08, 2011 2:50 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Jaz imam na com1, da mi dela kabel.Se je pa treba mal poigrat z temi com-i, zato pa je tud test.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po avg 08, 2011 5:39 pm
Češki fan!Prispevkov: 26Pridružen: Po avg 01, 2011 2:41 pm
glede priključkov na port COM 1 ali USB je pa odvisno ali imate serijski priključek ali USB...
kakor so tudi drugi rekli, je treba sprobati..da se tudi s pomočjo nadzorne plošče in sistema pogledati kater iport vam priredi računalnik za VAG-COM kabel...

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 12
198 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Naslednja
Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu