| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Razlika med skoda cotavia 4x4 in skoda octavia scout |
|
pbened
|
Objavljeno: Po nov 08, 2010 12:48 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Po nov 08, 2010 12:22 pm
|
Pozdravljeni, sem nov na forumu in potrebujem vaše izkušnje in znanje  Odločam se za nakup škode octavie scout ( 2.0 TDI letnik 2007) in me pri nakupu ovirajo nalsednje zadeve: - število rabljenih "scoutov" v slovenskem prostoru ( uvoz avtomobila naj se ne bi več izplačal) - motor 2.0 TDI ( naj bi imel nekaj težav, višji zavarovalniški razred, večja poraba ...) - cena scouta v primerjavi z škodo octavio combi 4.4 1.9 TDI Sprašujem vas kakšna je dejanska razlika med octavio 4x4 in octavio scout? Kakor sem sam prebral naj bi bila razlika samo v 1,7 cm višjem podvozju, večjih platiščih ( 17 col) in plastičnih dodatkih ( zaščita). Prosim za vaše mnenje, ker v primeru da ni razlik rajši kupim škodo octavio combi 1.9 TDI in mogoče dodam robustni izgled ( odbijači, stranske zaščite) kasneje  Hvala in lep pozdrav
|
|
Na vrh
|
|
|
LudaAjkula
|
Objavljeno: Po nov 08, 2010 1:45 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 87Pridružen: Če sep 16, 2010 12:03 pm
|
Jaz sem samo nekje prebral da ima Scout pod serijsko opremo se Cruise control, kar pa moraš pri navadnem 4x4 doplačati če nima... To je pa to
|
|
Na vrh
|
|
|
rayden
|
Objavljeno: Po nov 08, 2010 4:25 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 89Kraj: CeljePridružen: So dec 26, 2009 5:44 pm
|
Tak, ko si že sam ugotovil, ostalih razlik razen izgleda in odmika od tal ni.
|
|
Na vrh
|
|
|
pbened
|
Objavljeno: Sr nov 10, 2010 5:22 pm |
|
|
|
Hvala vam za potrdilne informacije, mislim da bo padla Octavia 4x4  lep pozdrav
|
|
Na vrh
|
|
|
nixon
|
Objavljeno: Sr nov 10, 2010 7:06 pm |
|
|
Škoda majstrPrispevkov: 135Kraj: PostojnaPridružen: Ne jul 19, 2009 1:03 pm
|
Scoute ima malenkost bolj robustno podvozje lp
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Če nov 11, 2010 9:53 am |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
Razlika je v tem da ima scout 'elegance' opremo, O2 4x4 pa ima Ambiente. Kar v večini primerov pomeni manualna klima, brez maxi-dota itn... Glede motorja, imam O2 2.0TDI, krepko preko 200k km, vse tipi topi, avto od novega pri hiši (trkam na les). No ja, skratka tko bom rekel - sam precej razmišljam da bi menjal na scouta, o navadni 4x4 pa prav nič. Je pa res da scouti hudičevo držijo ceno, pa še dobit se jih skor ne da. Pomojem so lastniki preveč zadovoljni (razen enega forumaša, ki je imel slabe izkušnje  ).
|
|
Na vrh
|
|
|
pbened
|
Objavljeno: Če nov 11, 2010 1:45 pm |
|
|
|
Ah ne no  Se že skoraj odločim za Octavio 4x4 pa pogledam Scouta in se ponovno zaljubim. Enostavno deluje Scout bol odraslo, mišičasto in robustno  Pa še plastična zaščita pomaga k skladnejšem videzu, ker običajna octavia 4x4 deluje rahlo kot voziček z majhnimi kolesi  Bomo še premislili in gledali če se pojavi kakšna rabljena v tujini  Še mogoče razloga nakupa scouta : trenutno vozim VW PASSAT VARIANT 2.0 TDI PD ( prevoženih 102kkm) in zaenkrat razen šobe ( strošek 700 eur) ni bilo problemov. Je pa en konstrukcijski problem - oddaljenost od tal je zgolj 11,7 cm, kar pomeni če si malo gozdarja in pohodnika veliko problemov. Posledica tega je počena zaščitna plastika podvozja ter počene obloge blatnikov.  Je pa poraba prijetno nizka za 1.5 tone težko vozilo = 6l /100km Mislim, da bi scout moral porabiti nekako 6,5-7l ( vozim zelo umirjeno odkar imamo mobilne radarje) lp
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Če nov 11, 2010 11:40 pm |
|
|
|
iz prve roke, scout ob normalni uporabi žre cirka 6,5 litra. Je pa čisto res kar si napisal .. scout ima precej bolj 'zrel' videz. Btw, kolko starga passata maš, kdaj ti je crknla šoba? Sm slišu da rado gre na 2.0 TDIjih, nism pa še nikogar spoznal da bi mu to crknl ... Še neki tud .. če maš zdej 2.0 TDI, pomisli preden kupiš 1.9 ki ima za nameček še 4x4
|
|
Na vrh
|
|
|
pbened
|
Objavljeno: Pe nov 12, 2010 12:17 pm |
|
|
|
Passat je letnik 2007 in šoba mi je šla pri 100kkm. Kot mi je razložil znanec, ki dela na BOSCH elektroniki nanj bi bil problem samo z električnim delom šobe ne pa mehanskim. Poleg tega mi je svetoval vožnjo v višjih obratih ( 2k-2,5k) ker naj bi s tem preprečil, da se šoba zapaca. Šoba, kot ponavadi odpovedala ravno ko se človek odpravlja na morje  Od takrat ( sprememba načina vožnje) avto deluje bp in trkam na les. Se skozi bolj nagibam k scoutu ampak očitno bo treba bit potrpežljiv ker 20k - 26k eur za novega resnično ne mislim dajat glede na to da bo to drugi avto in ne bo samo za gledati  Drugače se mi zdi, da so tipi avtomobilov, kot so scout, yeti, allroad skoz bolj vsestransko uporabni glede na to kakšne ceste imamo in da primankuje asfaltiranih parkirnih mest Mish ali mi lahko poveste kako je kaj z vzdrževanjem in 4x4 pogonom so kakšni posebni vzdrževalni postopki ali bi vzdrževanje prišlo podobno kot pri passatu? Je veliko nagibanja karoserije? Katere pnevmatike so homologirane? Hvala za odgovore lp
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Pe nov 12, 2010 11:57 pm |
|
|
|
Dejmo se tu na forumu tikat  Ali ni novi scout skorajda 30k €? Sicer pa tko je .. ko sem rekel iz prve roke - scouta si ne lastim in si ga tudi nisem, imel pa sem ga nekajkrat za 'servisni' avto, za kakšen teden ... tko da recmo da sem ene par 'tavžnt' naredu z njim. Glede vzdrževanja 4x4 - menja se olje na haldex sklopki na vsakih 60.000 če se ne motim, in to je to - vsaj kakor vem. (imeli smo passata 3B, sicer s torzen pogonom, zadeva je bla enaka - menjt olje, to je to). Glede nagibanja - tako scout kot npr yeti se res minimalno nagibata. vbistvu je občutek v vožnji neverjetno kompakten in čvrst. Kako to vpliva na neke zahtevne terene nevem - samo zanje avtomobila itak nista, manjka reduktor. Sem pa že peljal skozi kakšne jarke in pa seveda zlo razdrapane ceste, pa se zdeva zelo dobro obnese. Skratka glede lege, nič slabša kot pri navadni karavanki, in skoraj verjetno zelo identična passatu. Pri pospeševanju se edino malo pozna da pogon 4x4 požre energije - ampak seveda to opazim kot redni uporabnik 2.0 TDI octavie, glede na to da je passat malo težji, verjetno 'vlečeta' identično. O yetiju pa raje sploh ne govorim - lega fenomenalna (za tak avto), pospeški pa pri 2.0 TDI CR po občutku boljši kot pri moji O2, ali pa je vsaj bolj prožen. Nor avto. Za pnevmatike pa nebi vedel - če se ne motim ima originalno nameščene 225/40/17. Čisto kot misel - če gre za drugi avto - kaj pa yeti? Za scouta itak vem da bi prerastel v 'prvi' avto  , yeti pa bi bil za drugi avto fenomenalna izbira - moje mnenje. Pa še lažje jih je dobiti, npr leto dni rabljene ... Upam da sem vsaj malo koristen. Sicer pa hvala za info o šobah .. verjetno se pri meni pucajo sproti, ko se mi kdaj kam mudi  LP
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: So nov 13, 2010 6:21 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
|
Scout - serijska dimenzija 225/50 17"
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So nov 13, 2010 7:55 pm |
|
|
|
Opa sorry, 50 ne 40 je presek .. my bad.
|
|
Na vrh
|
|
|
|