Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Bio diesel

OdgovorObjavljeno: Sr jun 09, 2010 5:11 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 91Kraj: PtujPridružen: Pe jul 13, 2007 11:01 am
'Uliseks' ... kako se pa pride na to črpalko B24 v Sl. Bistrici kot praviš? Ko bom enkrat v bližini ali na poti bom šel tja, da vidim kaj to imajo tam. Za 20 centov manj pri litru se že splača, zakaj pa ne. Ne vem pa ali se sme voziti le potem s tem čist čistim ali kako....po moje se sme. Ali pa raje zmešati 1:1 z dislom. Kako počneš ti?

Od tega biodizla iz Frama sem dal to tekočino v prozorno plastenko na stran in vidim, da po 2 tednih ni nobenih usedlin...le temnejše barve je kot čisti diesel! Lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jul 02, 2010 11:15 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
No fantje, kje dobit biodizel, ki ustreza standardu 14 pa še neki, številke se glih ne spomnim.Ker v navodilih piše, da če bio ustreza standardu, ga lahko neomejeno mešamo z navadnim dizlom.

Ker tale cena me bo pa..... :( .V enem mescu sem porabo za 300 eur nafte. :jeah: .

P.S. Kaj pa bio na tuševih črpalkah, a ustreza standardom.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jul 03, 2010 2:11 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 91Kraj: PtujPridružen: Pe jul 13, 2007 11:01 am
Se strinjam @bfranc! Ta cena, ki je nenormalna in ni odraz trga ampak odraz svojeglavosti vodje pasjejebske vlade - nas bo nekatere pokopala. In kaj bo potem? Koga pa to zanima v ten pof** kurniku. :crazi:

Poskusi tam na tej črpalki ?24 v Sl. Bistrici..nekdo jo je nekje bil omenil. Jaz vozim na ta zvarek iz Frama, zmešam nekje 1:1 in gre.

Lepo bi tudi bilo, da bi si med seboj pomagali tako, kot si pomagamo pri odkrivanju napak na motorjih/vozilih.
Morda kdo ve za kakšne alternativne točke/mesta, kjer se pride do cenejšega dizla ali biodizla.

Prepričan sem, da več glav več ve! :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po jul 12, 2010 2:07 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 147Pridružen: Pe mar 17, 2006 6:01 pm
Nekje sem za sledil, da so edini avtomobili, ki lahko točijo 100% biodizel octavije U1, in nevem točno kateri model fabije. Ti avtomobili naj bi bili prirejeni nalašč za taksiste, da lahko točijo biodizel.
Drugače pa na začetku, ko začneš točiti biodizel moraš narediti 2-3 menjave naftnih filtrov po krajšem intervalu, ker jih lahko zamašijo usedline in umazanija (ne od biodizla) od usedlin navadne nafte ker jih biodizel raztopi. Tako da bijodizel v bistvu očisti tank za gorivo in cel sistem dotoka goriva v motor od usedlin in nečistoč nakopičenih od nafte. Potem ko se to očisti ni več problema z zamašitvijo. Se pa pojavlja drug problem ob uporabi biodizla in sicer, redkejše olje v motorju, priporočljivo je, da se tudi olje menja na krajši interval sploh, če vozimo več časa z nižjimi vrtljaji motorja, absolutno pa je priporočljiva menjava olja, če se dvigne nivo olja v motorju. Zmanjšana naj bi bila tudi moč motorja in s tem rahlo povečana poraba goriva, absolutno pa je bijodizel gledano iz ekološkega vidika izredno dobra zadeva.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 13, 2010 7:09 am
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 159Pridružen: Po okt 19, 2009 7:21 pm
Fantje takole je, če ste veliki potrošniki nafte, (oz lahko na enkrat kupite vsaj 1000 litrov), se tudi navadno nafto da dobiti dosti ceneje. Primer so naši avtoprevozniki, ki imajo že vsi svoje bencinske črpalke doma na dvoriščih.
Svoje čase, ko sem še delal na bencinskem servisu, se je dalo dobiti nafto za 20% manjšo ceno ob predpostavki, da jo vzameš 1000l in jasno brez računa (je pa 8 let od tega). :hmm:
Jaz se za to nisem odločil, ker nisem imel ne garaže ne cisterne pa še ne bi se mi dalo to doma nalivati v avto.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
22 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu