Avtor Sporočilo

<  Novosti pri Škodi  ~  Nova Škoda Superb!

OdgovorObjavljeno: Po nov 05, 2007 10:42 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
tisti rdeči zmazek je O2 Scout.
Jaz upam da bo malček podoben passatu, ker mi je prejšnji in ta oblikovno čudo ;#
Samo še zdaj mi ni jasno kaj delajo Pirelli pnevmatike na Superbu :crazi:
Upam da je to samo sedaj in upam da bodo gor Dunlop :buny:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 09, 2007 10:51 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 7Pridružen: Pe okt 28, 2005 10:19 am
Fantje, nekaj dejstev:

Podvozje bo temeljilo na koncernski platformi PQ 35 (Passat temelji na PQ46), samo precej modificirani.
Razširjeni bodo koloteki, kot tudi medosna razdalja, prilagojeno agilnosti in udobju, posebej za superba. ;#

Motorji:

Bencin:
1.4TSI (verjetne verzije 122 in 140KM, mogoce 170KM)
1.8 TSI (definitivno 160KM, mogoce 170KM)
2.0 TFSI (200KM)
3,6 VR6 (iz touraga ali passata R36) z okoli 300km, DSG in 4x4

Dizel:
Vstopni 1.9 TDI PD ??KM (Puempe duese=tlačilka šoba)
Ostali motorji bodo commonrail
2.0 TDI CR (140 in 170KM, kasneje tudi 204KM)

V6 dizla NE BO(zaradi same zasnove PQ35(prečna vgradnja motorjev). 2.7 in 3.0TDI sta namreč vzdolžno vgrajena. Razvoj VR6 dizla je bil ustavljen.

Vaznejse funkcije in oprema

Kot prvi avto iz VW koncerna bo imel AFS (Adaptive Frontlight System -prilgajanje snopa tipu voznje, na AC recimo bo ozji in daljsi, na RC krajsi in sirsi snop) k Bixenon lucem z AFL (svetijo v ovinek).

Avtomatski parking sistem iz Tiguana.

Nova navigacija Columbus (pri nas Trinax) s 30GB diskom -10GB za mape, 20GB za MP3 in WMA, SD slot,predvaja tudi DVD)

Avto bo komblimuzina - prtljaznik se bo odpiral v dveh delih
- kot klasicna limuzina
- celotna zadnja vrata, kot pri Octavii

In ja, pride tudi kot KOMBI 2009 z Yetijem

Torej avto bo bomba, in ga ze komaj cakam, junija menjam avto (K nam bi naj prisel nekje maja-junija):twistedevil:
Sedaj vozim Superba 1.9TDI 130km Elegance 2003 letnik, naslednji bo pa verjetno bencinar vsaj 200km, ce ne celo 3.6VRS z vsemi bonboncki :buny:

http://news.auto.cz/dojmy/skoda-superb- ... eraci.html
http://www.autozeitung.de/online/render ... er=0086713
http://www.autocar.co.uk/blogs/stillatt ... drive.aspx
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/228962/

Odsoten Profil YIM
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 12:51 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
manjka smeško, kjer mu izpadejo oči od začudenje.
Moje skromno mnenje ;# :buny: _: :twistedevil: :bow:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 9:02 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2562Pridružen: Pe maj 06, 2005 9:34 am
Hudo! ;#
Upam, da se res nameravajo tako potrudit, kot so napisali!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 2:22 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Uh ... z vsem tem se bo mirno lahko kosal z marsikatero prestižnejšo znamko.

A 4x4 bo možno tud z kakšnim dizlom vzet? Se to kaj ve?

Aja ... PQ35 ima še kateri drug avtomobil iz koncerna?

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 3:59 pm
Avto bo Passat killer, pa tudi drazjim znamkam kot recimo Volvu se ze tresejo hlace (Volvo S80). Price/Performance bo pac zelo ustrezen. Samo podvozje bo prirejeno za superba, ceprav je osnova enaka kot v Octavii II, Golfu 5/6...

Kar se tice 4X4 in dizla zagotovo, samo se se ne ve s katerim. Detajlne informacije bo Skoda razkrila v Zenevi marca 2008.

Skoda je v VW koncernu najhitreje rastoca in uspesna znamka, zato si bo za Superba lahko postregla z najnovejsimi dobrotami iz VW regala :cool:
BTW, imajo plan ze leta 2010 izdelat MIO avtov na leto (prvotni plan 2012)

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... .28PQ34.29
PQ35

* P indicates a passenger car platform
* Q (quer) indicates a transverse engine
* 3 indicates the platform size or class
* 5 indicates the generation

Current and expected PQ35 platform cars:
* 2003 Audi A3 II
* 2003 Volkswagen Touran
* 2004 Volkswagen Caddy
* 2004 SEAT Altea
* 2004 VW Golf/Rabbit V
* 2005 Skoda Octavia II
* 2005 SEAT Toledo III
* 2006 VW Jetta/Vento/Bora V
* 2006 SEAT León II
* 2007 VW Eos
* 2007 Audi TT II
* 2008 Volkswagen Tiguan (compact crossover SUV)

Zadnjič spremenil matdevil, dne So nov 10, 2007 6:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Odsoten Profil YIM
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 4:08 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
;# :buny: ;#

Samo a ni PQ35 platforma A3, golfa in Octavie? :hmm:

Jo bodo tolk preuredil da bo nova verzija? (kot PQ46 za Passata)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 5:30 pm
Uporabniški avatarNajmlajši a najhitrejšiPrispevkov: 585Pridružen: To nov 01, 2005 9:13 pm
Tud če bodo samo 1/4 vsega res naredili, bomo lahko zelo zadovoljni :cool:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 6:52 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Napovedi so torej naravnost sladke! :)

Upam, da jim jih uspe tudi uresničiti :cool:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 7:23 pm
Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
hmmm zeleo zelo dobro, samo mislim da bodo s VR6 bencincem nekako brcnili v temo :(

bistveno vec zanimanja bi bilo za 2.7 / 3.0 TDI glede na to da je prodaja dizlov v enormnem porastu !
in avtu take klase kot je superb bi se posteno prilegel V6 dizel nenazadnje ga ima ze sedanja generacija.

pa tudi ne razumem, zakaj bo zgrajen na platformi octavie/golfa ?! Ze zdajsnji superb je zgrajen na platformi passata :hmm:

tko da vseskupi se mi zdi malo cudno, predvsem izbira platforme in motorjev ...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 7:58 pm
Res, da je sedanji Superb na enaki platformi kot prejšnji Passat, ampak moraš vedet, da je tudi sedanji Passat grajen na enaki platformi kot Golf V oz. O2, le da je podaljšana različica. Podobno bo pri novem Superbu, kot jaz razumem.
Čudno bi pa bilo, da bi bila medosna razdalja pri novem Superbu krajša, kot pri zdajšnjem.

Glede dizlov, pa ima pomojem VW prste vmes, saj bi ogrozil svoje favorite, tega pa si seveda ne sme dovolit.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 8:11 pm
Sedanji Passat je PQ46, sicer pa:

PQ35 is intended for compact-size vehicles, and PQ46 is an enlarged version for mid-size vehicles, such as the VW Passat.

Torej Superb ne bo spadal v srednji razred ?! Tuki ne neki cudno ...

No za 3.0 TDI sem bil skepticen, sem pa povsem realno pricakoval 2.7, glede na to da ima ze sedanji superb 2.5 ...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 9:59 pm
Glede dizlov:

Sedanji V6 dizel ima 163KM, novi pa common rail 2.0 z 170 in 204KM, ki so veliko bolj kultivirani v delovanju od TDI-jev.
Passat je najbolj prodajan avto v svojem razredu, pa nima V6 dizla, imel ga je pa v prejsnji generaciji.

Bencinarja pa predelas na plin in se vozis na pol zastonj. Poleg tega mislim, da V6 dizel ne bi bil cenovno konkurencen. Poglejte si canovno razliko pri novem Audi A4, med 2.0 TDI in 3.0TDI (kot 10 000€)

Kar se tice podvozje, je kot sem ze rekel tukaj koncernska osnova PQ35, ki je "prilagodljiva". In verjemite, ceprav enako osnovo uporablja Octavia II, bo Superb neprimerno bolj prostoren in udoben, s podaljsano medosno razdaljo in razširjenimi koloteki.

Podvozje z večvodilno premo v golfu5/6 in Octavii II je pa itak vsepovsod zelo pohvaljen dosežek.

Firma pac vzame najbolj primerno osnovo in jo predela za potrebe doticnega modela. V tem primeru je to pac PQ35. Skoda ze ve kaj dela, jaz tukaj nimam nobene bojazni. Se vedno bo spadal v visji razred.

Ze zdajsnji avto je zelo udoben in hiter potovalnik (lastne izkusnje :N:), novi bo pa to potisnil se za stopnico ali dve visje.

NIC BAT, fantje :buny:

Tule vas pa se malo "zrajcam" z dodatnimi slikami, tudi notranjosti ;#

Slika[/img]
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Odsoten Profil YIM
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 10:11 pm
notranjost .... ;#

matdevil ti dam popolnoma prav glede dizlov, samo neki je pa tud res ... zvok V6 masine je pa tud neprimerljiv s 4 cilindri in superb bi ga moral met. Poleg tega ima 3.0 TDI 500 navora ... 2.7 pa tud ne dost manj ...

to je zame bistveno bolj pomembno od konjev.

potemtakem bi mogli ukint 2.7 saj ima ze 2.0 prakticno enako konjenico.

pa da ne bom prevec kriticen, kljub vsemu sem PREPRICAN da bo tale superb prava bomba od avta in komercialno bistveno bolj uspesen od predhodnika. Poleg tega bo samo se utrdil znamko Skoda in preprical se pescico skeptikov ki se zmrduje ob tej znamki.

Se mogoce ze kaj suslja tudi o cenah ? To bo definitivno moj naslednji avto :buny:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 10:20 pm
hominis2:
Se bolj ne bi mogel strinjat glede zvoka in mirnosti V6 masin, tudi sam bi nabavil 3.0TDI _: , ampak vsega ne moremo imet. Mislim da se leto nazaj nihce ne bi upal napovedat da bo "SKODA" naredila kdaj tak "State Of The Art" avtomobil s sodobnimi motorji in tehniko. Kje je bila Skoda pred 10-15 leti, pa poglej kje je zdaj! :cool:

Cene naj bi bile primerljive s sedanjimi kar se tice opreme. Seveda pa recimo 300 konjski VRS s 4X4 in DSG tudi ne bo ravno poceni.

Ja, tudi moj naslednji avto bo Superb. Enkrat Superb, vedno Superb :twistedevil:

Odsoten Profil YIM
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 10:35 pm
;# Notranjost je izredno lepo poštimana.
Edino kar me moti pri večini, ne samo pri Škodi, je trikraki volan. V tako limuzino bi se spodobilo imeti 4 kraki, ne pa neko 3 krako "športno" stvar.

Mi pa delujejo kolesa nekam manjha. A je že kaj znano koliko col bodo?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 10, 2007 10:47 pm
:N: To je predserijski model, par stvari se bo zagotovo se spremenilo.

Trikraki volan bo del sportnega paketa, normalno da bo imel za osnovo multifunkcijski 4-kraki volan. Vse se bo razjasnilo, ko bo Skoda objavila uradne fotografije! ?huh?

Od 16 - 17 col kot sedaj in prvič kot opcija tudi 18" :twistedevil:

Odsoten Profil YIM

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 4 od 22
371 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi