Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Nova Octavia 1.6 motorjem

OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 12:55 am
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
To sem tudi že vprašal tudi na Slo-Techu, upam da s tem ni nič narobe:

Zanimajo me morebitne izkušnje Nove Octavie z 1.6 motorjem.

Pozitivni, negativni odzivi?

Prosim brez predlogov o 130+ konjskih motorjih, ker ni možnosti.

Hvala.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 1:28 am
Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
soliden in neproblematicen motor, ampak se octaviji prileze nekaj s vecjim navorom in mocjo ...

idealna motorja sta 1.9 TDI / 2.0 FSI, riba v vodi pa bi bil 2.0 TDI ... sicer pa bos tudi s 1.6 prezivel, samo kot hudic kriza se izogibaj 1.4 ...

glede moznosti pa tkole, bistvo avta sta motor in oprema in pro teh zadevah se ne spara. Ce nimas denarja se raje odloci za kako leto ali dve staro octavijo, ki bo imela soliden motor in opremo. Zakaj mora biti ravno nova ?!

konkreten primer, octavija 2.0 TDI elegance je nova 5.3 mio, eno leto staro dobis za 4 mio ... kaj pa je eno leto ...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 7:07 am
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: To dec 20, 2005 1:16 pm
Verjetno je eno leto staro dizlarco težko dobit.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 8:57 am
Dedek MrazPrispevkov: 939Kraj: LjubljanaPridružen: Če sep 15, 2005 12:34 pm
Svizec je napisal/-a:
To sem tudi že vprašal tudi na Slo-Techu, upam da s tem ni nič narobe:

Zanimajo me morebitne izkušnje Nove Octavie z 1.6 motorjem.

Pozitivni, negativni odzivi?

Prosim brez predlogov o 130+ konjskih motorjih, ker ni možnosti.

Hvala.

od punce sodelavec jo ima in je skrajno zadovoljen s porabo, zmogljivostmi ... z vsem...

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 10:03 am
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Sprašujem zato, ker sem našel ugodno varijanto z opremo Elegance + par dodatkov za krepko manj kot 4 mio sit. (se mi ne da te cene še v €€€ pretvarjat :banghead:)

Sem že sprobal tudi 2.0 TDI in priznam da se ji ZEEELOOO lepo poda. Sam kaj ko je pa prec vsaj 1 mio dražja. 1.9 tdi Elegance je pa tudi že kar dost čez 4 mio sit. Razne 2.0 tdi se pa že približujejo skoraj 5mio tko da to popolnoma odpadejo. Namenil sem si najti čim več za ceno DO (in ne vključno z) 4 mio SIT.

Tako da iščem samo v tem cenovnem rangu.

BTW, se pozna razlika med 1.6 bencinar in 1.9 tdi? (glede na to da sta na papirju zelo izenačena)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 10:06 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
govoriš o 1.6 FSI a 1.6 MPI ?

Sicer pa sem vozil 1.6 MPI, moram reči da je presenetljivo živahen (vsaj takrat se mi je zdel, napram recimo staremu 1.8 20V).
Razlika med 1.9TDI in 1.6MPI ... jah dizl mn porab pa mal bl je odziven mogoče ...

Jst mislm da če si kolikor toliko umirjen voznik, je tudi 1.6 MPI čist solidna izbira :)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 10:25 am
Hvala za odgovore :D

Je očitno MPI (75kw/102km). Pred tem sem imel Leona 1.6(77kw) pa je bil za moje potrebe dokaj živahen avto.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 10:34 am
hominis2 je napisal/-a:
Zakaj mora biti ravno nova ?!

konkreten primer, octavija 2.0 TDI elegance je nova 5.3 mio, eno leto staro dobis za 4 mio ... kaj pa je eno leto ...

Tudi to sem že pregledal samo pri takih zadevah se vedno vprašam zakaj nekdo prodaja 1 leto star avto? Doma že imeli probleme z novim avtom in raznimi elektronskimi napakami, ki jih ni blo moč odkriti z računalnikom in so nam na servisu šli tolk na roke da so jo popravljal tud po 2 leti izven garancije. Pri nakupu rabljenega avta (sicer že več kot 10 let nazaj) smo pa tudi imeli negativno izkušnjo (pa je bil avto pred nakupom dobro pregledan, cena normalna).

Rabljen avto bi sedaj kupil samo še od kakšnega znanca, ki mu zaupam.

Tko da imam raje na cca. vsake 5-6 let nov avto v srednjem razredu v rangu 75kw/100 konj kot pa da bi kupoval za isti denar kakšen razred višje rabljen avto. Po mojih izkušnjah se mi to bolj splača.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 12:51 pm
jah definitivno iz druge roke raje kupuj od nekoga ki ga poznas ... je pa tud res da imas lahko negativno izkusnjo tko z novim kot iz druge roke, tukaj ni pravila ...

1.9 TDI vs 1.6 ? Dizla bos zlo tezko spravil cez 6l, druga dobra lastnost pa je navor ki konkretno zagrabi ze pod 2000 obrati. Ce si vozil 2.0 TDI verjetno ves o cemu govorim ...

ne vem odlocitev je tvoja, ampak 1.6 elegance se mi zdi kr uredu, odvisno kaj rabis (ceprav bi jaz izbral mocnejso masino).

Definitivno pa dobim ospice ko nekdo kupuje 1.4 Classic :crazi:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 12:58 pm
Uporabniški avatar.:The Exorcist:..:The Exorcist:.Prispevkov: 3001Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 05, 2005 12:22 pm
Homis nisi edini ko to vidi ''1.4 motor na octaviji''

Kar nekaj časa nazaj sem videl na slovaškem octavio z rs preobleko in 1.4motorjem, kako sm vedel da je 1.4? hja olje je dolival na pumpi :D

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 12:58 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 147Pridružen: Pe mar 17, 2006 6:01 pm
Saj ni vsak rabljen avto slab. Nekateri ne moremo dat 4 mio. za avto, kupimo rabljenga s kilometri preko 100k in se prav tako lepo vozimo. Leto star avto je za nas res nov.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 1:02 pm
Uporabniški avatar.:The Exorcist:..:The Exorcist:.Prispevkov: 3001Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 05, 2005 12:22 pm
komet je napisal/-a:
Saj ni vsak rabljen avto slab. Nekateri ne moremo dat 4 mio. za avto, kupimo rabljenga s kilometri preko 100k in se prav tako lepo vozimo. Leto star avto je za nas res nov.

Se podpišem!

Lp venom

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 2:39 pm
mi smo npr. do zdej vedno kupoval avte iz druge roke stare med 1-4 let, ampak vedno od osebe ki smo jo poznal. Pa smo dal skozi se japonce, francoze, nemce, cehe, ... in (tok tok) do zdej nobenih problemov, razen kaksnih malenkosti.

avtu se po 4 letih vec kot razpolovi vrednost in ce ga kupis od nekega strica ki ga poznas in ves da ga ahta bolj kot zeno, potem ni bojazni. Mi smo kupil 3 leta staro octavijo 1.8T elegance in je se disala po novem :D

zdej ima ze 140 jurjev na sebi pa ni nobenih resnih tezav, sem pa tja kaksna malenkost ki pa je pri tej kilometrini in letih normalna stvar.

Imam pa soseda s novim Golfom 5 1.9 TDI in ga vec vidim s nadomestno octavijo kot pa s golfom okol, tko da pravila ni, lahko se opeces na 100 in en nacin.

no pa naj ti dam se poduk, kaksne BMW-je s V6 masinami se da s primerni kilometrinio in leti dobit za smesen denar, verjetno pa ni treba omenjat kaksne stroske bos mel s takim avtom ... to je pa spet drugo poglavje ...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 04, 2007 6:05 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
Zdaj so časi, ko ne moreš več reči, kupim nov avto, da bom mel mir.
Mi smo pred leti (beri: 5 let nazaj) nabavli novga clia. Vsi zadovoljni, edino že od začetka se nam je zdelo nekam čudno dvigovanje obratov pri menjanju. Po dobrih 3 letih so se pokazale prave težave. Motor je crkoval, ni več verglal,... Kaj je blo? Original računalnik (sklepamo da že od prvega dne) je bil zanič. Sedaj je notr nov, pa mašinca zaenkrat gre ko raketa (tok tok tok): Prestavljanje je sedaj izredno lepo, brez kakršnihkoli čudnih dvigovanj obratov. Aja. Stroški: 170k sit, s tem da ni prišteto, koliko gum, bencina in časa smo zapravli s servisi.
Octavia 1.8 20V. Če sosedu omenim ta motor se mu lasje naježijo. Nonstop problemi. Ključavnice, zaklepanje, šipe, 2x LMM,... Sedaj čudežno dela.

Pri vsakemu proizvajalcu, so hibe, pa naj si bodo to japonci, korejci, evropejci ali američani.

Jaz navijam za 1.6, čeprav ga nisem še vozu. Vzrok: kar nekaj čudnih stvari sem slišal okoli 1.9TDi 100KM (hiba zraven hibe, po nekaj prevoženih km se začne draga zabava)

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
14 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi