| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Dinamična nosilnost strehe pri Škodi Kodiaq |
|
ziga92
|
Objavljeno: Če jul 23, 2026 2:09 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 1Pridružen: Sr jul 22, 2026 10:33 pm
|
Živijo ,Zanimam se za nakup družinskega strešnega šotora Decathlon MH500 Fresh & Black za 4 osebe, pa sem naletel na dilemo glede nosilnosti strehe pri Kodiaqu.Kot vem, je uradna dinamična nosilnost strehe za Kodiaqa 75 kg. Ta šotor iz Decathlona pa sam po sebi tehta 80 kg (plus še kakšnih 5 kg za strešne prečke), kar pomeni, da bi bil med vožnjo skupaj na cca. 85 kg (torej 10 kg čez uradno mejo).Zanima me, če ima kdo od vas realne izkušnje s tem šotorom ali podobno težkimi šotori na Kodiaqu? Ali je kdo že tvegal to razliko v teži in kako se avto obnaša med vožnjo? Ste imeli kdaj kakšne težave s sanicami ali streho zaradi teh dodatnih kilogramov?Kakšne strešne prečke (nosilce) uporabljate za težje šotore? Vem, kako je s statično nosilnostjo, ko avto miruje (tam ni težav za težo družine), skrbi me izključno tistih 85 kg med vožnjo na avtocesti. Hvala vsem za odgovore in nasvete!
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|