Avtor Sporočilo

<  Avto akustika in avto video  ~  SmartLink

OdgovorObjavljeno: Ne okt 09, 2016 1:16 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 1Pridružen: Po dec 01, 2014 12:59 am
Pozdravljeni,

Na Octavii MK3 imam možnost nakupa aktivacijske kode za Smartlink, kar bi načeloma želel ga bi potreboval kot nadomestek Bluetooth-a za klice in glasbo, poleg tega pa bi želel navigacijo spremljati na ekranu avta in ne telefona. Tu pa nastane težava - iphone namereč glede na informacije iz interneta dovoljuje uporabo preko Smartlinka le lastnih Maps in ne ostalih (npr. Google maps). Ali mi lahko kdo od vas to potrdi?

Poleg službenega iphone bi v avtu lahko uporabljal tudi nek Android telefon, ampak so mi na Škodi rekli da zaenkrat s "slovenskimi" telefoni Smartlink ne dela. Ali to drži?

Ali ga kdo od vas dejansko uporablja? Z IOS ali Android? Katerime aplikacije uporabljate?

Oprostite za "generalna" vprašanja ampak je vsaka info dobrodošla preden zapravim 180€ za nič...

Hvala in lp.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So nov 19, 2016 7:36 pm
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: Če nov 17, 2016 12:24 pm
Res je, car play (apple) deluje samo s svojimi aplikacijami, google maps pozabi.

Android avto v SLO ne dela, ker googlu naši niso plačali. Zato android avto aplikacije ne moreš kupiti v play store, piše, da ni na voljo v slo, je pa pogoj, da v avtu zaštartaš android avto funkcijo. Jaz sem si jo potegnil z neke druge strani in na telefonu dela, a mi ob vzpostavitvi povezave z avtom napiše, da avto ni prestal tehničnega preverjanja, ali nekaj takega in se seveda ne poveže. Sem pa slišal, da je nekdo aplikacijo potegnil dol v Avstriji in mu v avtu dela. Bo treba preverit. Baje ni vseeno od kje jo naložiš.

Sicer pa je uporabna samo za telefoniranje in google maps ter google music, če si naročen. Vse seveda deluje z google voice control.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr mar 29, 2017 9:34 pm
Češki fan!Prispevkov: 16Pridružen: Če nov 17, 2016 12:24 pm
Android avto v Sloveniji dela, z njim seveda tudi google maps.

Ob striktnem sledenju postopku z neta spodaj, android avto v Sloveniji dela. Preverjeno. Google in naši operaterji, ki Googlu baje ne plačajo, pa naj se slikajo :)

HiHa got it working.

Phone > Removed SIM card
Phone > developer options > allow fake location
Phone > Connected to WIFI (duh)
Phone > FakeGPS to New York
Phone > VyprVPN to New York
Phone > started Google Maps and landed in .. New York
Phone > Cleaned play store cache

Car > Connected phone
Phone > followed instruction's Voila

Phone > Installed SIM card
Repeatedly disconnected & reconnected kept working.

Let's hope it stays that way

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
3 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu